20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıSizi hayal ettiğinizden daha genç gösterecek 10 sır!

Sizi hayal ettiğinizden daha genç gösterecek 10 sır!

Her kadın genç ve güzel görünmek ister ama gençlik güzelliğinizi korumak için kendinize iyi bakmalısınız. Ancak bakım, estetik ameliyatı olmak veya günün çoğunu aynanın karşısında geçirmek anlamına gelmez. İşte genç ve güzel görünme hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz 10 basit sır.

Hayal Ettiğiniz Güzelliğe Ulaşmak İçin

Yüzünüzü her gün buzla silin;

Cildinizin rengini korumak için her gün yüzünüzü buzla silin. Nedeni basit. Soğuk, yüz derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve sıkılaştırır. Bu cilt yaşlanmasını ortadan kaldırır ve daha renkli hale getirir.

Cildinizi A vitamini ile gençleştirin;

A vitamini içerikli merhem sürmek cilt dokunuzu geri yükler. Eczanelerde satılan A vitamini ile yüz kremlerini karıştırarak “sihirli bir gençlik iksiri” elde edebilirsiniz. Bu vitamin yağ ile karıştırıldığında etkisi artar ve ciltte daha derin emilir.

Eksfoliyatör ile cildinizi yenileyin;

Yaşlandıkça cildiniz kurur ve hücreleriniz ölür. Sonuç olarak, cilt soyulur ve yeni cilt yenilenir. Bu nedenle cildi pul pul dökmek ve yenilenmeyi hızlandırmak önemlidir. Bu, cildin daha genç görünmesini sağlar.

Cildinizi güneşin etkilerinden koruyun;

Güneşin UV ışınları ciltte lekelere ve kırışıklıklara neden olabilir. Bu nedenle “SPF” filtreli güneş koruyucu kış ve yaz aylarında uygulanmalıdır. Bu tür yağlar A, E ve C vitaminleri içerir. Ayrıca gün içerisinde güneş ışınları çok parlak olduğu için yağın yanı sıra şapka ve güneş gözlüğü takmak en iyisidir.

Cildinizi her gün nemlendirin;

Kırışıklık önleyici kremler genellikle düşük nemlidir, bu nedenle cildinizi her gün özel bir ürünle nemlendirmeniz önemlidir.

Antioksidan zengini besinler tüketin;

Antioksidanlar, hücrelere zarar veren molekülleri öldürmeye yardımcı olur. Antioksidanlar üzüm, yaban mersini ve ıspanak gibi yiyeceklerde bulunur. Kozmetikler, Q10 Koenzimleri ve C ve E vitaminlerinin yanı sıra nar ve yeşil çay içermelidir.

Banyo yapmak cildinize parlaklık verir;

Banyo yaptığınızda vücudunuz toksin salgılar ve kan damarlarınız genişler. Sonuç olarak vücuttaki oksijen miktarı artar ve cilt daha pürüzsüz ve sıkı hale gelir. Ayrıca, soğuk bir duş ve ardından sıcak bir banyo, sıcaklık değişimlerinden dolayı cildinizi daha parlak hale getirebilir.

Soğuk kaşık uygulaması yapın;

Geleneksel soğuk kaşıklama yönteminin hala modası geçmiş. Göz altı şişliklerinden ve morluklarında kurtulmak için: Geçe boyunca buzdolabında beklettiğiniz iki adet soğuk kaşığın dışbükey tarafını gözlerinizin altına yerleştirin,  yukarı-aşağı ve ileri-geri hareket ettirin.

Dudak nemlendiricisi kullanın;

Dudaklar her zaman çekici görünmelidir. Bunu yapmak için dudak nemlendiricisine ihtiyacınız var. Ancak ürünün doğal yağlar içermesi ve mümkün olduğunca kimyasal nemlendiriciler içermemesi önemlidir.

Parlak saçlar için sıcak-soğuk su uygulaması yapın;

Bakımlı saçların güzel olduğunu herkes bilir. Saçınızı yıkayın ve parlak saçlar elde etmek için başınızı soğuk suya daldırın. Sıcaklıktaki ani değişiklikler hasarlı saçların dökülmesine yol açacak, saç tellerinizin parlak ve yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.

Bu 10 kolay ve etkili yolu sevdiklerinizle paylaşın ve onlara sonsuz gençlik ve güzellik kazandırın.

Exit mobile version