28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerSemt pazarlarında satılan maskeler koronavirüsten 100 kat daha tehlikeli

Semt pazarlarında satılan maskeler koronavirüsten 100 kat daha tehlikeli

Diyarbakır’da maske takan insan sayısındaki azlığın dikkatini çektiğini söyleyen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Narin, “Vatandaşlarımız, maskelerini doğru bir şekilde takmaya çok özen göstersinler. Hijyenik ortamda üretilmeyen, hatta nerede üretildiği dahi belli olmayan semt pazarlarındaki ve seyyar satıcıların tezgahlarındaki maskeleri kesinlikle satın almasınlar. Yeni tip koronavirüs salgını ilk çıktığı zaman maske kullanımı fahiş fiyatta olsa da şu anda içerisinde 50 adet maske olan bir kutu maskenin fiyatı 150 liradan 20 liraya kadar geriledi. Ama vatandaşların daha az maske taktığını gözlemliyoruz.” dedi.

Sağlığımızı Tehdit Ediyor

Sahte maske satışına karşı vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Narin, “Vatandaşlarımız, maske satın aldığı yerleri çok dikkatli seçmelidir. Semt pazarlarında ve seyyar satıcıların tezgahlarında satılan maskelerin üretiminin nerede yapıldığı dahi belli değildir. Vatandaşların satışına sunulan bu maskeler, insanın sağlığını kormaktan daha çok tehdit etmektedir. Hatta virüsten korumak yerine virüs kapmamıza dahi neden olabilir. Üretimi hijyenik ortamlarda yapılmayan her maskenin koronavirüsten 100 kat daha tehlikeli olduğunun bilincinde olunmalıdır.” şeklinde konuştu.

Maske Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Maske satın alırken vatandaşların dikkat etmesi gerekenler hakkında da önemli bilgiler veren Mehmet Narin, “Maske satın alındığı zaman ful ultrasonik denilen kaynak yerlerine çok dikkat edilmelidir. Lastik üzerinde dikiş izi olan maskeler kesinlikle satın alınmamalıdır. Maskenin 3 katmanlı ve burun telinin takılı olmasına dikkat edilmelidir. Ambalajının hijyenik olması çok önemlidir. Üzerinde firma ismi ve gerekli belgenin olması lazım. Bunlara dikkat edilmediği takdirde sağlığımızı tehdit eden unsurlar oluşabilir.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version