Ana SayfaKadınCilt BakımıŞems Arslan'dan 5 yaş gençleştiren maya maskesi tarifi

Şems Arslan’dan 5 yaş gençleştiren maya maskesi tarifi

Güzel ve genç bir cilt için önemli ve pratik tarifler veren Şems Arslan, herkesin evinde rahatlıkla uygulayabileceği mucizevi bir formül öneriyor. Cildinizi 5 yaş gençleştirecek maya maskesi tarifi ve videosu haberimizde.

Kuru, yağlı veya soluk bir cildiniz varsa ve sivilce, siyah noktalar veya diğer problemlerle uğraşıyorsanız, maya maskesi size en kolay çözümü sunacaktır. Düzenli olarak maya maskesini hazırlayarak cildinizi tazelemek için uyguladığınızda, kırışıklıklarınız azalacak ve cildin yağ dengesi sağlanacaktır.

Maya maskesi, cilt hastalıklarının tedavisinde egzama ve dermatit gibi cilt hastalıklarının belirtilerini hafifletmek için profesyonel bakıma yardımcı olmak için doğal bir tedavi olarak da önerilmektedir.

Şems Arslan Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Güzellik Uzmanı Şems Arslan, maya maskesi ile kırışıklıkların yok olacağını ve cildin 5 yaş gençleşeceğini söylüyor. Bu tarif yüzü güzelleştirmenin yanı sıra saç köklerini güçlendirir, bacaklarda ve vücutta oluşan çatlaklara iyi gelir ve saç kırıklarını onarır

Yaş maya maskesi malzemeleri:

  • 1 paket yaş maya
  • Çok az şeker
  • Çok az ılık su (isteğe göre süt)

Nasıl yapılır?:

Bir kasenin içerisine ılık suyu, 1 paket yaş mayayı ve şekeri katın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Maya maskeniz hazır.

Uygulanışı:

Önce cildinizi iyice yıkayın ve kurulayın. Daha sonra cildinize bal sürün ve bal ile birlikte masaj yapın. Hazırladığınız maya maskesini göz altları ve üstü dahil tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Sonra yüzünüzden akmaması için bir gazlı bez veya peçete yardımı ile yüzünüzü kapatın. Sıcak suda ıslatıp sıktığınız havluyu yüzünüze uygulayın. Mayalanma olmaması için arada bu uygulamayı yapın. Şems Arslan, maya maskesini 20 gün boyunca kullanmanızı öneriyor.

Maya Maskesinin Faydaları Neler?

Maya maskesi, B vitamini kompleksi açısından zengindir. Bu maske kuru ciltler için iyidir, sivilce ve kırışıklıkları azaltır. Maya maskesinin bazı vitamin, mineral ve faydaları aşağıdaki gibidir:

B6 Vitamini: B6 Vitamini aşırı cilt kuruluğu ve sivilceyi azaltacaktır. Düzenli kullanıldığında maya maskesindeki B6 vitamini kuru cilt ve sivilce oluşumunu engeller.

Vitamin B2: “Riboflavin” olarak da bilinen B2 vitamini, yeni cilt hücresi üretimini tetikleyerek cildin yenilenmesine yardımcı olur . Bu vitamin aynı zamanda dermatit ve egzama gibi cilt problemlerinin tedavisinde kullanılan merhemlerde de bulunmaktadır.

B3 Vitamini: Taze mayada bulunan B3 vitamini (niasin) hem saç hem de cilt sağlığı için önemli vitaminlerdir. Maya maskesi cildin ihtiyaç duyduğu B3 vitamini sağlayarak sivilce oluşumuna karşı korur ve mevcut sivilcelerin iyileşme süresini kısaltır. Cildin nemli kalmasına yardımcı olan bu vitamin, kuru cildi hızla nemlendirmek ve yumuşatmak için önerilen vitaminler arasındadır.

B1 Vitamini: Güçlü antioksidan etkisi ile bu vitamin cildin yaşlanmasını ve olumsuz etkilerini geciktirecektir. Kırışıklıkları ve cilt lekelerini önler.

Folik Asit: B1 vitaminleri, folik asit gibi etkili antioksidan, sivilceye neden olan bakterileri temizlerken cildin görünümünü iyileştirir. Düzenli kullanıldığında cildi pürüzsüzleştirir.

Potasyum: Kuru cilt ve kabuklanma, potasyum eksikliğinin ilk belirtileri arasındadır. Potasyum cildi derinlemesine nemlendirerek bu nemin uzun süre korunmasına yardımcı olur. Maya maskesi, içerdiği yüksek potasyum nedeniyle özellikle kuru ciltler için ideal bir yüz maskesidir.

Maya Maskesi Nasıl Yapılır? Şems Arslan

Exit mobile version