19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviSakal çıkarmak için doğal yöntemler neler?

Sakal çıkarmak için doğal yöntemler neler?

Sakal çıkarmak için doğal yöntemler pek çok erkek tarafından merak edilmektedir. Gür, parlak ve canlı sakallara sahip olmak pek çok erkeğin arzuladığı bir şeydir. Sakal erkeklere ayrı bir hava katmanın yanı sıra çok daha olgun bir görünüm kazandırır.

Sakal gelişimi genellikle ergenlik dönemiyle başlayıp 25 yaşlarında son bulur. Eğer 25 yaş üzeriyseniz ve sakalınız çıkmıyor ya da seyrek çıkıyorsa öncelikle bunun sebebinin belirlenmesi gerekir. Sakal gelişimi konusunda genetik faktörler kadar hormon değerleri de etkilidir. Eğer sakalınızın çıkmaması hormonsal sebeplere bağlı ise öncelikle bu doğrultuda gerekli tedavi uygulanması gerekir. Ancak bu gibi faktörler dışında sakallarınızı doğal yollarda güçlendirebileceğiniz pek çok yöntem bulunmaktadır.

Evde Hızlı Sakal Uzatma Yöntemleri Doğal

Sakal oluşumunu hızlandıran yöntemler 

Hızlı sakal çıkarma adı altında pek çok sakal serumu satılmaktadır. Bu tür sakal serumları kimi insanlarda etkili olurken kimi insanlarda bir fayda sağlamaz. Kimyasal bileşenler içeren ve etkisi kesin olmayan bu gibi yöntemler yerine doğal yolları tercih edebilirsiniz.

Sakal Oluşumu İçin Hangi Yağlar Kullanılabilir?

Doğal karışımlar ve aromatik yağlar yüzünüzde kıl kökü olan bölgelerdeki ince tüyleri kalınlaştırarak sakal formuna çevirir. Çeşitli doğal yağlar aracılığıyla sakallarınızda gözle görülür bir gürleşme ve canlılık yakalayabilirsiniz. Bu yağlar şu şekildedir:

Badem Yağı

Sakal bakımında en etkili olan yağlardan biri de badem yağıdır. Badem yağı içinde bulunan vitaminlerle sakal köklerini besler ve güçlendirir. Düzenli bir şekilde uygulandığında sakallarınızdaki değişimi fark edebilirsiniz.

Hint Yağı

Hint yağı, kirpik ve kaşlar için kullanıldığı gibi sakal için de kullanılabilir. Hint yağı kıl köklerini nemlendirir ve güçlenmelerini sağlar.

Yılan Yağı

Pek çok yararı bulunan yılan yağı özellikle saç ve sakalların hızlı uzaması konusunda etkilidir. Öte yandan saç ve sakal dökülmesini minimum seviyeye indirir.

Çörekotu Yağı

Sayısız yararı bulunan çörekotu yağı, sakallarınızın daha siyah ve daha gür çıkmasını sağlar. Sakallardaki beyazlama için de çörekotu yağını kullanabilirsiniz.

Sarımsak Yağı

Sarımsak ham hali ile kullanıldığında ciltte tahrişlere neden olabilmektedir. Hassas bir cilde sahipseniz, sarımsak yağını kullanarak sakal oluşumunuzu hızlandırabilirsiniz.

Sakal çıkarmak için doğal yöntemler kullandığınızda cildinizi yormamış olursunuz. Aksine aromatik yağlar sakal çıkarmanın yanı sıra cilde olumlu etkilerde bulunur. Ancak bu yağların tamamen doğal olmasına dikkat edilmelidir. Sakal çıkarma konusunda etkili olan yağları ister tek ister bir karışım haline getirerek kullanabilirsiniz. Eğer yağları bir karışım haline getirecekseniz cam bir kapta saklamanız daha yararlı olacaktır. Bu karışımları tercihen tıraş olduktan sonra haftada iki üç kez yüzünüze masaj yaparak uygulamanız etkili sonuçlar doğuracaktır. Bu sayede kısa dönemde sakallarınızdaki gürleşme ve canlılaşmaya şahit olabilirsiniz.

Exit mobile version