28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlık PersoneliSağlık Bakanlığı KPSS puanıyla 12 bin personel alacak!

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla 12 bin personel alacak!

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için harekete geçti. KPSS puanıyla gerçekleştirilecek 12 bin sağlık personeli alımında branş dağılımı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından netleşti. ÖSYM sağlık personeli alımı için kılavuz yayınladı mı? 2020 yılında KPSS puanıyla gerçekleştirilecek personel alımında branş dağılımı ile ilgili gerekli bilgileri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Sağlık sektöründe görev yapmak isteyenlerin günlerden beri merakla beklediği ve yakından takip ettiği 12 bin sağlık personelinin alınması için Sağlık Bakanlığı tarafından düğmeye basıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 bin sağlık personeli alımı ile ilgili tüm detayları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adaylara duyurdu.

Branş Dağılımı Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, “Bakanlığımız taşra teşkilatındaki hizmet birimlerinde görev yapmak üzere KPSS puanı esas alınarak ÖSYM’nin yapacağı merkezi yerleştirmeyle sözleşmeli olarak 12 bin sağlık personeli alınacaktır..

Sağlık personeli alınacak unvanlar ise 7 bin hemşire, bin 700 ebe, 2 bin 864 sağlık teknikeri / teknisyeni, Psikolog, Biyolog, Sosyal Çalışmacı, Diyetisyen, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, İş ve Uğraşı Terapisti, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ve Sağlık Fizikçisi olarak belirlenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Tercih Kılavuzunu ÖSYM Yayımlayacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapacak 12 bin personelin il ve sağlık tesisi dağılımının bulunduğu listeler, ÖSYM Başkanlığı’na gönderildi.

ÖSYM gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra tercih kılavuzunu internet sitesinde yayımlayacak. Adaylar, tercih kılavuzunda belirtilen tarihler arasında tercihlerini yapabilecek. Sağlık Bakanlığı’na yapılacak 12 bin personel atamasının ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile yapılacağı ve mülakat yapılmayacağı bildirildi.

12 bin sağlık personeli alımına dair duyurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM internet sitesi adreslerinden takip edilebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, “Covid-19 virüsü salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor süreçte, 12 bin personel atamasının bizlere güç katacağına ve vatandaşlarımızın daha nitelikli sağlık hizmetleri almasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Göreve yeni başlayacak personellerimiz sağlık camiamıza hayırlı olsun.” ifadelerine de yer verildi.

Exit mobile version