28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlık PersoneliSağlık Bakanlığı 2020 yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı ilanı yayınlandı mı?

Sağlık Bakanlığı 2020 yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı ilanı yayınlandı mı?

Son alımların ardından yenilerinin olup olmayacağı konusunda sorulara maruz kalan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sağlık personeli alımının ihtiyaç anında yapılacağını ifade etmişti.

Hangi Dallarda Alım Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı resmi web adresinden sıklıkla paylaşılan sözleşmeli personel alımı ilanları arasında Odyolog, Laorant, Ebe, Röntgen Teknisyeni, Hemşire, Psikolog, Biyolog, Diyetisyen, Ebe, Terapist, Eczacı ve Sağlık Fizikçisi alanlarında alım yapılacağı ifade edilmektedir.

10 – 16 Eylül 2020 Tarihleri Arasında Başvuru Yapıldı

Son sözleşmeli sağlık personeli alımı ilanlarında 10 Eylül ile 16 Eylül arasında yapılan tercihler esas alınarak atama işlemleri yapılmıştı. ÖSYM’ye ait https://ais.osym.gov.tr web adresinden TC kimlik ve şifre girişi yapılarak başvuru yapılan bu süreçte çok sayıda sağlık personeli atama hakkı kazandı.

KPSS 2020/11 Tercihleri Sonuçları Açıklandı

28 Eylül 2020 tarihinde açıklanan KPSS 2020 / 11 tercih sonuçları kapsamında 200 sözleşmeli sağlık personeli atama hakkı kazanırken, yeni atama için bekleyen memur adayları büyük bir heyecana kapıldı.

İhtiyaç Anında Personel Alımı Yapılacak

Son alımların Eylül ayının ortasında yapılması nedeniyle, Ekim 2020 ve Kasım 2020 aylarında yeni personel alımı yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz netleşmiş bir durum yok. Personel Daire Başkanlığı tarafından açılan ilanlar kapsamında ihtiyaç anında yeni ilanlar hazırlanarak resmi gazetede duyurulacak.

Tıp Fakülteleri Sağlık Personeli Alımı

Tıp Fakülteleri sağlık personeli alım süreçlerinde Sağlık Bakanlığı alımları ve kendi alım süreçlerini ayrı ayrı yürütmektedir. Koronavirüs ile mücadele döneminde boşalan kadrolara alınacak olan KPSS şartı olmayan sağlık personeli alım süreçlerinde üniversitelerin kendi ilanları takip edilmesi gerekmektedir.

81 İlde Yeni Alımlar Yapılacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan, 81 ildeki hastane ve Tıp Fakülteleri’ne Ekim, Kasım ve Aralık 2020 tarihlerinde yeni alımların yapılması beklenmektedir. Bu süreçte üniversite ve Sağlık Bakanlığı duyuru sayfalarının takip edilmesi büyük öneme sahiptir. Ayrıca yeni açılan hastanelere de atama ve yeni görevlendirmeler yapılacağını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ihtiyacın olduğu anda görevlendirmelerin de hızla yapılacağının altını çizdi.

Exit mobile version