Ana SayfaHaberlerSağlık Bakanı Koca’dan SMA mesajı paylaşımı

Sağlık Bakanı Koca’dan SMA mesajı paylaşımı

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla SMA hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulunan ve gündemdeki iddiaları değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “SMA rahatsızlığının tedavisinin bulunmadığı ve 2 yaşına kadar gen tedavisi olmadığı takdirde hastanın hayatını kaybedeceği yönündeki iddiaların hiçbir bilimsel kaynağa dayanmadığı ve tamamen asılsız olduğu SMA Bilim Kurulu tarafından belirtildi. Müracaatını tamamlayan SMA hastaları, etkinliği ve yan etkileri ile ilgili her şeyi bilinen ve ülkemizde de başarıyla uygulanmakta olan tedavi programından faydalanıyorlar.” dedi.

SMA Güncel Tedaviler Çalıştayı Düzenlendi

SMA Rahatsızlığı Güncel Tedaviler Çalıştayı’nın ardından twitter hesabından bir paylaşım yaparak açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği SMA Hastalığında Güncel Tedaviler Çalıştayı’na SMA Bilim Kurulu üyeleri, SMA dernekleri ile Sağlık Bakanlığı’nın yetkilileri iştirak etti. SMA ilaçları ile son zamanlarda gündemi meşgul eden muhtemel gen tedavisi hakkında güncel bilimsel çalışmalara SMA Bilim Kurulu tarafından çalıştayda değinildi.

SMA hastalığının tedavi yönteminin olmadığı, 2 yaşına kadar gen tedavisi uygulanmadığı takdirde hastanın hayatını kaybedeceğine dair iddiaların tamamen asılsız olduğu ve hiçbir bilimsel dayanağının olmadığına çalıştayda SMA Bilim Kurulu değindi. Müracaat sürecini tamamlayan SMA hastaları, etkinliği ve yan etkileri hakkında her türlü bilginin bilindiği ve ülkemizde de başarıyla uygulanmakta olan tedaviden istifade etmektedirler.” ifadelerine yer verdi.

STK’lar ve Ailelere Bilgi Veriliyor

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gen tedavisinin uygulanmasında yürürlükte bulunan prosedürün bir parçası olarak hastanın bağışıklık sisteminin en az 1 ay süreyle baskılanması gerekiyor. Özellikle kilolu hastalarda bağışıklık sisteminin baskılanması süreci 1 yıla kadar uzayabiliyor. SMA Bilim Kurulu her ay düzenli olarak toplanmakta, STK’lar ve aileler bilgilendirilmektedir.” ifadelerine de yer verdi.

Exit mobile version