19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık BakanlığıSağlık Bakanı Koca: O ilimizde vaka sayısı hızla artıyor!

Sağlık Bakanı Koca: O ilimizde vaka sayısı hızla artıyor!

Covid-19 salgınıyla mücadelede halk sağlığının korunması için twitter hesabını aktif olarak kullanan ve twitter hesabından halka önemli uyarılar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Samsun ilimizde vaka sayısı hızla artmaktadır. Samsun, Çorum ve İzmir illerimizde Covid-19 virüsü enfekte olan vatandaşlarımızın ilaç kullanımlarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Hastanede yatarak tedavi görmekte olan vaka sayımız, günlük vaka sayısıyla orantılı olarak artmaktadır.” dedi.

5 İlimizin Sağlık İl Müdürleriyle Görüştük

Türkiye’deki koronavirüs salgınının seyriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İzmir, Samsun, Denizli, Çorum ve Balıkesir illerimizin İl Sağlık Müdürleriyle gerçekleştirdiğimiz online toplantıda bu illerimizde salgının seyrini değerlendirdik. Samsun’da vaka sayısının arttığını özellikle ifade ederek bu ilimizdeki vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerektiği yönünde bir uyarı yapmak istiyorum. Ayrıca Samsun, İzmir ve Çorum illerimizde Covid-19 vakalarının ilaç kullanımının düşük olduğunu ifadede bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın ilaçlarını düzenli kullanması açısından fayda görüyorum. Hastaneye yatarak tedavi gören vaka sayımız ise günlük vaka sayısı ile orantılı olarak artış trendindedir. Fedakarlık sınavımız halen sürmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizdeki Hasta Tablosunda Son Veriler

Ülkemizde son 24 saat içerisinde 168 bin 348 kişiye Covid-19 virüsü testi yapıldı. Bu testler sonucunda 29 bin 132 kişinin Covid-19 virüsü testi pozitif çıktı. Bu testler sonucunda hasta sayısının 6 bin 876 kişi olduğu, son 24 saat içerisinde 174 kişinin vefat ettiği ve yine son 24 saat içerisinde 3 bin 291 kişinin iyileşerek sağlığına kavuştuğu tabloda yer alan en önemli bilgiler arasındaydı.

Ülkemizde bugüne kadar toplamda 17 milyon 901 bin 868 kişiye Covid-19 virüsü testi yapıldı. Bu testler sonucunda hasta sayısının toplamda 474 bin 606 kişiye ve vefat eden sayısının ise toplamda 13 bin 14 kişiye ulaştığı bildirildi. Ağır hasta sayısının toplamda 4 bin 711 kişi olduğu ve bugüne kadar iyileşen hasta sayısının toplamda 388 bin 771 kişiye ulaştığı bildirildi.

Exit mobile version