20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlık BakanlığıSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın teklifi DSÖ'de kabul gördü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın teklifi DSÖ’de kabul gördü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 2021 yılının ‘Sağlık Çalışanları Yılı’ ilan edilmesine yönelik yapılan teklif ilk defa 14-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen DSÖ Avrupa Bölge Komite toplantısında gündeme getirilirken, Covid-19 virüsü salgınından dolayı sağlık çalışanlarının her geçen gün artan yüküne dikkat çekilmesi ve bütün sağlık personelinin özveriyle çalışmalarının ve emeklerinin takdir edilerek moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması hedeflenmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan teklif 11 Kasım 2020 tarihinde yapılan 73. Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulu’nda üye ülkelerin tümünün desteğini alarak kabul edildi. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte 2021 yılı ‘Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı’ olarak ilan edilmiş oldu.

Türkiye’nin Lider Konumu Daha Güçlendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın DSÖ’ye ilettiği teklifin kabul edilmesiyle birlikte Covid-19 virüsü salgınına karşı verilen mücadelede gerek ülkemizdeki başarılı uygulamaları gerekse de dünyada yaşanan tıbbi malzeme eksikliğinde uluslararası dayanışmaya verdiği katkıyla ön plana çıkmayı başaran Türkiye’nin küresel sağlıkta yol gösterici ve lider konumunu daha da güçlendirdi.

Sağlık Personeli İnsanlık Önünde Onurlandırılmalı

Video konferans yöntemiyle oturumda bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Toplumlarımız açısından sağlık sektöründe hizmet veren personelin önemi ve sorumluluğu giderek daha da artmaktadır. Hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasıyla birlikte yük daha da artmaktadır. Bizlerin en büyük görevi ise sağlık çalışanlarımızın üzerindeki yükün hafifletilmesi ve yaptıkları fedakarlıkların layıkıyla ifade edilmesidir. Sağlık personelimiz, insanlık önünde onurlandırılmalıdır. Pandemi süreci, onların her zaman yaptıklarını daha da görünür kılmıştır. Günümüzdeki fotoğraf, bu mesleklerin özünü ifade etmektedir. Bunun kültürün hafızasına yerleştirilmesi için çaba sarf edilmelidir.

En Büyük Teşekkürümüz Sağlık Personeline

Covid-19 virüsünün neden olduğu salgınla mücadelede sağlık personelimizin özverilerini dikkate alarak, 2021 yılının Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı olması teklifimiz DSÖ’ye iletildi. Sayın Kluge ile birlikte DSÖ Genel Merkezi’nde bulunan dostlarımızın desteği ve Üye Ülkeler ile Avrupa Birliği başta olmak üzere diğer ortakların verdiği katkıyla 2021 yılının Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı olmasına yönelik teklifimizin hayata geçmesi için gerekli adımlar atılmış oldu. Destek veren herkese teşekkür ederim. En büyük teşekkürümüz ise sağlık personelimizedir.” dedi.

Sorumluluk Almaya Hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti ve şahsı adına, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte sağlık personeline adanmasını teklif ettiğimiz 2021 yılının amacına ulaşması için sorumluluk almaya hazır olduklarını da ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın teklifinin kabul edilmesiyle birlikte 2021 yılı bütün dünyada ‘Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı’ ilan edilmiş oldu.

Exit mobile version