28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınPratik BilgilerOje lekesi çıkarmanın püf noktaları neler?

Oje lekesi çıkarmanın püf noktaları neler?

Çeşit çeşit renkleri ile kadınların vazgeçilmez bakım ürünleri arasında yer alan oje tırnakları zarif göstermesi sebebi ile pek çok kadın tarafından kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Ojeli, şık tırnaklara sahip olmak oldukça keyifli olsa da asetonsuz oje lekesini çıkarmak ise bir o kadar zordur. Oje lekelerini kolaylıkla dökülen alandan çıkarmak için birkaç püf noktasını sizlerle paylaşacağız. İşte oje lekesi nasıl çıkar asetonsuz sorunuza yanıt olabilecek birkaç püf nokta;

Koltuktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktan oje lekesi nasıl çıkar kadınların cevabını en çok merak ettiği soruların başında gelir. Koltuğa dökülmüş olan oje lekesini çıkarmak için ise sirke size yardımcı olacaktır. Temiz ıslak bir beze sirke dökerek koltuğu bastırarak siliniz. Ardından yarım saat kadar sirke ile sildiğiniz yüzeyi yarım saat bekletiniz. Daha sonra temiz nemli bezle durulayarak kurumasını bekleyiniz.

Kıyafetten Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetlere damlayan inatçı oje lekesini çıkarmak için aseton kullanabilirsiniz. Ancak bunun için önce kıyafetin arka yüzünde aseton ve pamukla deneme yaparak kumaşa zarar verip vermediğini kontrol etmelisiniz. Kumaşa zarar vermiyor ise ojenin döküldüğü kısma pamuğu asetonla ıslatarak hafif bastırarak siliniz. İşlemi birkaç kez yeni pamuk ile tekrarlayınız. Ardından kıyafeti direk çamaşır makinesine atınız. Kıyafetten oje lekesini çıkarmak bu kadar basittir.

Oje Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Oje sürerken halıya dökülmesi durumunda oje lekesi halıdan nasıl çıkar diye çözüm arıyorsanız panik yapmadan üzerine bolca aseton dökünüz ve yarım saat bekletiniz. Ardından pamuk veya bez yardımı ile bastırarak siliniz. En son olarak plastik silgi ile silerek lekenin tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Parkeden Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Parke üstüne veya tahta bir zemine oje damladığında yapacağınız işlem oldukça basittir. Öncelikle leke üstüne saç spreyi sıkıp ardından bir süre bekleyip nemli temiz bez yardımı ile siliniz. Oje lekesi kolayca ve zarar vermeden çıkaracaktır

Exit mobile version