24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviNeden uyumadan önce çorabınıza soğan dilimi koymalısınız?

Neden uyumadan önce çorabınıza soğan dilimi koymalısınız?

Gerçek olamayacak kadar iyi ve tabi ki çılgınca. Çorabınızda bir dilim soğan ile uyumak size pek mantıklı gelmeyebilir ancak uyguladığınızda farkı kendiniz hissedeceksiniz!

Antik bilime göre, enfeksiyonla savaşan ve farkında olmadığımız güçlü bir bağışıklık sistemi kuran pek çok halk ilacı var. Çoraplarınızda soğan varken uyumak, yapılması normal bir şey olmadığı için kulağa tuhaf gelebilir. Ama bir dilim soğanın o kadar büyülü olabileceğini ve uyurken sizi gerçekten iyileştirebileceğini bilmek sizi şaşırtacak. Garip değil mi? Ama tamamen bilimsel ve mantıklı. Bu, tıbbi durumları doğal olarak tedavi etmenin etkili bir yöntemi olan eski bir Çin ayak refleksolojisi uygulamasıdır.

Neden uyumadan önce çorabınıza soğan dilimi koymalısınız?

Nasıl Yapılır?

Siz uyurken vücudunuz doğal olarak kendini iyileştirir. Tek yapmanız gereken bir soğan almak, soymak ve ince bir dilim halinde kesmek. Şimdi ince soğan dilimini ayaklarınızın altına yerleştirin ve yerinde tutmak için çorap giymeyi unutmayın. Bunu yatmadan hemen önce yapın.

Ayak kokularını önler;

Soğanı mantar önleyici ve antibakteriyel yapan sülfürik bileşikler bakımından zengin olmasıdır. Bu özellik, ayak kokusuna neden olan mikropları ve bakterileri öldürür. Bu alışkanlığı uygulamak, ayaklarınızın kokmasını engelleyecek ve kötü kokunun tekrarlanmasına izin vermeyecektir.

Kan temizler;

Soğan, insan derisiyle temas ettiğinde salgılanan fosforik asit bakımından da zengindir. Böylece soğan ayağınızla sürekli temas halinde olduğunda salgılanan fosforik asit, yarı geçirgen membrandan sızan kan damarlarınıza girer. Bu, damarlarınızdan geçen kanı temizleyerek daha iyi kan üretimi ve dolaşımına yardımcı olabilir. Bu, vücudunuzun zihinsel ve fiziksel işlevini artırabilir.

Mikroplarla savaşır;

Soğan, enflamatuar hastalık riskini azaltan en zengin diyet flavonoid kaynaklarından biridir. Soğanda bulunan antibakteriyel ve anti-fungal özellikler, mikroplara karşı doğal bir savunma oluşturmanıza yardımcı olur. Dolayısıyla, ne zaman bir antijen veya enfekte eden bir organizma vücudunuza girse, bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı savaşmak için antikorlar oluşturmaya başlayacaktır.

Havayı temizler;

Keskin soğan kokusunu sadece mutfağınızda hissedersiniz. Yatak odalarımıza veya misafir odalarımıza asla soğan sokmayız. Ancak çorabınızdaki bir parça soğan çevrenizdeki havayı temizleyebilir ve siz uyurken toksinleri, virüsleri ve kimyasalları temizleyebilir. Soğan dilimi, oksijene maruz kaldığında havada bulunan tüm yabancı maddeleri emerek çevrenizi arındırır ve temiz havada nefes almanızı sağlar.

Hastalıklarla savaşır;

Soğan gözlerinizi yaşartabilir ama yemeğinize harika bir tat katar. Soğan aynı zamanda iyi bir bağışıklık sistemi oluşturan ve yenildiğinde hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayan harika bir C vitamini kaynağıdır. Soğan ayrıca düzenli olarak tüketilirse kardiyovasküler hastalıkların gelişmesini önleyebilen organosülfür bileşikleri bakımından da zengindir.

Temizleme etkisi;

Bir insan vücudunun karmaşık bir sinir sistemi vardır ve insan vücudunda iç içe geçmiş çok sayıda sinir ve damar vardır. Ayrıca ayakların dibinde biten ve iç organlara bağlanan minik sinirler vardır. Bu nedenle ayakların altında bir dilim soğan bulundurmanın, bu damarlarda akan kanı temizlemeye yardımcı olduğuna ve ayrıca toksinleri emdiğine inanılır.

Exit mobile version