18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıMerdiven altı estetik uygulamaları can yakmaya devam ediyor!

Merdiven altı estetik uygulamaları can yakmaya devam ediyor!

Güzellik yüzyıllardan bu yana hem kadınlar hem de erkekler açısından son derece önemli olmuştur. Bazen güzellik saçlarda aranmış bazen kaşta bazen de gözde aranmıştır. Zamanla tıpta ve estetik dünyasında gelişmelerin yaşanması ile birlikte güzellik anlayışında da önemli değişimler yaşanmaya başladı.

Ancak güzellik kavramının cazibesine kapılan birçok kişi günümüzde ortak bir hataya düşüyor. Kurumsal hastanelerde ya da kliniklerde yapılması gereken estetik uygulamaları yerine merdiven altı olarak tabir edilen yerleri tercih eden bu kişiler çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Tüm bunlara rağmen ise özellikle kadınlar bu tarz sağlıksız ortamlarda çeşitli tedavileri yaptırmayı kabul ediyor.

Merdiven Altı Estetiğin Neden Olduğu Durumlar

Merdiven altı olarak tabir edilen merkezlerde işin ehli olmayan kişilerin yapmış olduğu birçok farklı uygulama vardır. Kaş kaldırma, dudak dolgunlaştırma, yanak dolgusu, göğüs dolgusu ve daha birçok alanda kadınlar estetik uygulaması yaptırıyor.

Bu alanlarda yapılan estetik uygulamaların en büyük zararı ise yüzün anatomisini bozabilecek niteliklerde olmasıdır. Özellikle botoks ve dolgu gibi uygulamalar sonrasında düşmeler, kaymalar ya da yüzde ki simetrinin bozulması problemi ile karşı karşıya kalınabiliyor. Göz kapağı kaldırma uygulaması sonrasında gözlerde çift görme problemleri ile karşılaşan kişiler de bulunuyor.

Birçok uzman bu konuda hastaları uyarıyor ve geri dönülemeyecek sonuçlarla karşılaşılabileceğine özellikle değiniyorlar.

Neden Merdiven Altı Estetik İlgi Görüyor?

Günümüzde estetik anlayışının son derece ilerleme göstermesi ve hemen herkesin en basit sorunlar için dahi bu uygulamalara başvurması işin ehli olmayan kişilerin para kaynağı haline geldi. Hemen her türlü estetik uygulamasının bu tarz merkezlerde yapılması birçok kişinin ilgi göstermesine neden oluyor.

Hastanelerden gün almak, uzun doktor muayenelerinden geçmek istemeyen ve kısa sürede aradığı forma kavuşmak isteyenler genelde daha hızlı işlem yapan bu tarz merkezleri tercih ediyor. Tercih edilmesinde ki bir diğer önemli neden ise çok daha uygun fiyatlarda estetik uygulama yaptırılabilmesidir. Kurumsal estetik merkezlerinde fiyatlar daha yüksek olduğundan daha çok merdiven altı mekânlar tercih ediliyor.

Merdiven Altı Merkezleri Tercih Etmemek İçin Nedenler

Birçok uzmanın uyarılarının aksine merdiven altı güzellik merkezlerinde kadınlar canlarını hiçe saymaya devam ediyor. Dudak dolgusundan göz estetiğine kadar birçok uygulama yaptıran kadınlar son derece büyük bir riskin altına kalıyorlar.

Merdiven altı merkezlerde yapılan estetik uygulamalar gözlerde görme kaybına kadar çok riskli durumlar ortaya çıkarıyor. Malzemelerin kaliteli olmaması, Bakanlık onayından geçmemiş olması son derece büyük tehlikeler barındırıyor. Bununla birlikte yapılan uygulamalar kurumsal bir merkezde uzmanların yaptığı uygulamalar kadar kalıcı olmuyor. Bu tarz ortamlar aynı zamanda yasa dışı ortamlardır.

Kullanılan malzemelerin bakanlık onaylı olmaması ve işlemlerin sıradan kişiler tarafından yapılması geri dönülmez sonuçlar ortaya çıkarıyor. Güzelleşmek isteyen kadınlar, bu tarz uygulamalar sonrasında daha büyük şekil bozuklukları ile karşılaşabiliyorlar.

Exit mobile version