27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınMeme küçültme operasyonu konforunuzu ve öz güveninizi artırır

Meme küçültme operasyonu konforunuzu ve öz güveninizi artırır

Meme küçültme İstanbul ilinde sıklıkla uygulanan prosedürlerden biridir. Diğer yandan meme küçültme denilince akla ilk olarak kadınlar gelse de, bu prosedür erkeklere de uygulanabilir. Jinekomasti olarak adlandırılan ve erkeklerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen sağlık sorununun tedavisi amacıyla farklı tekniklerle meme küçültme yapılabilir.

Erkeklerde kadın tipi meme dokusunun ortaya çıkmasıyla karakterize olan jinekomasti, erkeklerin fiziksel görünümünde deformasyona ve öz güven sorunlarına neden olabilir. Bunun sonucunda jinekomasti pek çok erkeğin çözüm aradığı bir sağlık sorunu hâline gelir. Liposuction İstanbul ve diğer illerimizde jinekomasti tedavisi amacıyla sıklıkla uygulanır.

Alanında pek çok başarılı uygulamayla tanınan Op. Dr. Evren İşçi gerek erkeklerde jinekomasti gerek kadınlarda memelerin normalden büyük olması nedeniyle yaşanan sorunları çözümlemeye yönelik prosedürleri gerçekleştirir. Siz de daha estetik bir görünüme sahip olmak ve öz güveninizi geri kazanmak için Op. Dr. Evren İşçi’nin uzmanlığını ve deneyimini tercih edebilirsiniz.

Meme Küçültme Sağlık Açısından Bir Gereklilik Olabilir

Memelerin normal kabul edilenden büyük olması çoğunlukla estetik bir sorun olarak düşünülür. Oysaki bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Meme büyüklüğünün normalden fazla olması hâlinde günlük yaşamda kadınların hareket özgürlüğü kısıtlanabilir, spor yapamama ya da istedikleri kıyafetleri giyememe gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

Memelerin normalden büyük olması ve ağırlık yapması durumunda öne doğru eğilme ve kambur görünüm gibi çeşitli duruş bozuklukları yaşanabilir. Bunun yanı sıra memelerin altında pişik oluşabilir. Terleme, sırt ve boyun bölgesinde ağrı ortaya çıkabilir. Özellikle genç kızlar memelerin boyutundaki büyüklük nedeniyle sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkileyecek psikolojik sorunlar yaşayabilir. Genetik nedenlere ya da hamilelikle birlikte kilo alınmasına bağlı olarak memelerin büyük olduğu durumlarda meme küçültme estetiği işlevsel bir çözüm sunabilir.

Meme küçültme estetiği genellikle 18 yaşın üzerindeki kişilere uygulanmakla birlikte; sağlık açısından zorunluluk hâline gelen bazı istisnai durumlarda doktorun uygun görmesi ve ailenin onay vermesi ile 18 yaşın altındaki kişilere de meme küçültme ameliyatı yapılabilir.

Meme Küçültme Nasıl Yapılır?

Meme küçültme estetiği ameliyatı hasta özelinde planlanan bir estetik cerrahi prosedürüdür. Genel anestezi altında ve ortalama 2 ila 3 saat içerisinde gerçekleşen meme küçülme ameliyatında uygulanacak teknik hasta özelinde yapılan değerlendirmeden sonra belirlenir. Meme küçültme ameliyatı kapsamında sarkık meme ucu daha yukarı bir konuma taşınarak gerekli görülmesi hâlinde meme başının ufaltılması gündeme gelebilir. Fazla olan cilt ve meme dokusu çıkarılır. Memede kalan dokunun estetik olarak yeniden şekillendirilmesi söz konusu olur.

Ameliyat sırasında meme başını taşımak ve dokuyu çıkarmak için kullanılan yönteme göre kesi izlerinin konumu da değişebilir. Meme küçültme estetiğinden sonra genellikle meme başının çevresinde dairesel bir iz ile o izden başlayarak dikey olarak meme altı kıvrımına inen bir iz olur. Meme dokusu miktarının çok olduğu durumlarda meme altı kıvrımı boyunca da iz kalabilir. Meme küçültme ameliyatını takip eden erken dönemde kesi izleri daha koyu renkli ve belirgin olsa da, sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanması hâlinde operasyonu izleyen 6 ila 12 ay içinde izler silikleşir ve cilt rengine yakın bir görünüm kazanır. Bunun sonucunda bazı hastalarda kesi izleri fark edilemeyecek kadar silikleşebilir.

Hastaların ameliyattan sonra erken dönemde ağır egzersizler yapmaması gerekir. Erken dönemde yüz sütü yatmamak önemlidir. Bu doğrultuda hastaların 4 ila 8 hafta süreyle sırt üstü yatması önerilir.

Sitemizi ziyaret etmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://drevrenisci.com/

Exit mobile version