28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaKadınCilt BakımıLiposuctionun yan etkileri var mı? Liposuction sonrası sikayetler

Liposuctionun yan etkileri var mı? Liposuction sonrası sikayetler

Liposuction Nedir?

Liposuction, vücudun belli bölgelerindeki yağların özel bir makine ile çıkarılması anlamına geliyor ve bu işlem oldukça sızısız bir şekilde lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebiliyor. Ancak pek çok kadın, bu işin zayıflama amaçlı olarak yapıldığını sanıyor ve işinin ehli olmayan kişilere giderek zayıflama amaçlı olarak yağlarını aldırıyor. Halbuki liposuction, aslında bir şekillendirme uygulaması ve zayıflamak için kullanılmamalı.

Liposuction Niçin Yapılır?

Liposuction uygulamasını yapmaktaki en temel amaç, zayıfladıktan sonra hala fazlalık olan ve şekilsiz duran bazı bölgeler varsa, bu bölgeleri biraz daha şekillendirmek ve zayıflığa uygun bir vücut tipi elde edebilmek. Varolan kilolarınızın tümünü liposuction ile vermek ise hiç bir estetik cerrahi uzmanı tarafından kesinlikle önerilmeyen işlemler arasında. Zira çok fazla yağı liposuction ile almak ölüme kadar gidebilen yan etkilere sahip olabiliyor.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Liposuction tedavisinde, cihazın girebileceği ufak bir delik açılıyor ve bu delik hem en görünmeyen yerden açılıyor hem de estetik dikişler sayesinde bir kaç ay içerisinde iyice görünmez hale geliyor. Fakat yine de en azından bir kaç yıl boyunca yerini genellikle sizin görebileceğiniz noktalarda ameliyat izlerine sahip olmak mümkün oluyor.

Liposuctionun Yan Etkileri Var Mı? Liposuction Sonrası Sikayetler

Operasyonun ardından ilk günlerde bilhassa hareket halindeyken ve operasyon yapılan bölgeye dokununca ağrılar hissedilebiliyor. Hastalar işlemin ardından bir kaç saat içinde eve gidebilseler de, bu ağrılar bir hafta boyunca devam ediyor ve hayat kalitesini biraz düşürebiliyorlar. Doktorlar iyileşme süreci boyunca ağır işlerin yapılmasını kesinlikle önermiyorlar ve bunun iyileşme sürecini uzatabileceğini belirtiyorlar.

İşlem yapılan bölgelerdeki ödem ve morarmalar da maalesef rahatsız edici olabiliyor. Ancak ilk bir ay boyunca zaten genellikle korse takacağınız için bunların görünürlüğü oldukça düşük olacaktır. Korse takmayanlar ise yağ dokusunun alındığı yerlerde maalesef sarkmalarla karşılaşabiliyorlar. Tüm iyileşme süreci ise 3 ayı bulabiliyor.

Exit mobile version