20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıKil maskesi nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Kil maskesi nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Kil ile formüle edilmiş maskeler, kirleri gidermek ve büyük gözeneklerin görünümünü azaltmak dahil olmak üzere çok çeşitli cilt faydaları sunar. Faydaları bir yana, kil maskelerinin kullanımı da inanılmaz derecede kolaydır. Tek yapmanız gereken yüzünüze bir tane uygulamak, arkanıza yaslanın ve sertleşip durulanırken rahatlamak. Tüm süreç genellikle 20 dakikadan az sürer. Peki kil maskeleri gerçekte nasıl çalışır ve cildiniz için gerçekten ne işe yarar? İşte bilmeniz gereken her şey.

Kil Maskesi Nedir?

Kil maskesi cilt bakım ürünlerinden biridir. Doğru ve düzenli kullanım ile cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine olanak sağlamaktadır. Kil maskeleri hazır olarak satın alınabileceği gibi doğal ürün ile evde maske yapmak da mümkündür. Kil maskesinin bilinçli olarak kullanılması sonuçları direkt olarak etkilemektedir. Yağlı cilt tipi için kullanımı uygun olan kil maskelerinin farklı çeşitleri mevcuttur. Yeşil, pembe ve beyaz renkli killer yağlı cilt tipi için uygundur. Aşırı yağlanma problemlerinin önüne geçmek için haftada bir kez kil maskesi yapılması tavsiye edilmektedir.

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?

Kil maskesinin bilinçli olarak kullanılması gerekmektedir. Yağlı ciltler için uygun olan kil maskeleri alüminyum ve magnezyum içermektedir. Cildin derinlemesine temizlenmesi ve yağ dengesinin sağlanması için gerekli bir üründür. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller cildin beslenmesine de olanak sağlamaktadır. Haftada bir kereden fazla kil maskesi yapılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Cildin tahriş olmasını engelleyen kil maskesi volkanik küllerden elde edilen çamurumsu bir maddedir. Doğal kil maskelerini evde su ve sirke kullanarak cilde uygulamak mümkündür. Cilde uygulanması ve 5-10 dakika arasında cilt yüzeyinde bekletilmesi tavsiye edilmektedir.

Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Birbirinden farklı birçok faydası olduğu bilinen kil maskeleri arasında en sık tercih edileni yeşil renkli olanıdır. Vücutta biriken kirin cilt yüzeyinden arındırılması amacıyla kullanılmaktadır. Toksinleri emerek cildin yağ dengesini sağladığı bilinmektedir.

  • Cildin tahriş olmasını engeller.
  • Cilt yüzeyin de bulunan kirin ciltten arındırılmasını sağlar.
  • Negatif yüklü toksinleri emer.
  • Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Kil Maskesinin Kullanımı

Kil maskesi yalnızca cilt yüzeyinde değil saçlarda da kullanılmaktadır. Saç kırıklarını onarmak ve bakım yapmak amacıyla kullanılan kil maskesi saç tellerini güçlendirmektedir. Saç maskesi olarak haftada bir kereden fazla kullanılması tavsiye edilmemektedir. Su ve sirke ile karıştırılarak saça uygulanması gereken maske yarım saat kadar saçta bekletilmelidir. Saç dipleri de dahil olmak üzere saçın her bölümüne eşit olarak yayıldıktan sonra ılık su ile durulanması gerekmektedir. Saç tellerine düzenli kil maskesi yapılması saç köklerinin güçlenmesine olanak sağlamaktadır.

Exit mobile version