27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıVejetaryenlere kendini sevdiren sabun: Kastil sabunu ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Vejetaryenlere kendini sevdiren sabun: Kastil sabunu ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Kastil sabunu tamamen bitkisel yağlardan üretildiğinden vejetaryenler tarafından oldukça sevilir. Hayvansal yağ barındırmaz ve tamamen organiktir. Peki, bu kadar sevilen kastil sabunu ne işe yarar? İşte ayrıntılar…

Kastil sabunu; avokado yağı, zeytinyağı, ceviz yağı gibi bitki özlerinin yağlarından üretilen ve içeriğinde hayvansal yağ bulunmayan bir sabun türüdür. Kimi yerlerde kastilya sabunu olarak geçer. Adını İspanya’nın Kastilya bölgesinden almıştır. Vejetaryenlere kendini sevdiren bu sabun çok fonksiyonlu kullanılır. Cilt bakımı, saç dökülmesi, ev temizliği, vücut temizliği, evcil hayvan banyo sabunu, bulaşık sabunu, traş köpüğü gibi. Haberimizin devamında ‘’kastil sabunu kullanmanızı gerektiren 10 neden’’ hakkında yaptığımız araştırmaları derledik. Okurken sizi şaşırtan bilgilere ulaşacağınızı düşünüyoruz.

Kastil Sabunu Kullanmanızı Gerektiren 10 Neden

Kastil sabunu, sıvı veya katı formda üretilen ve içeriğinde hiçbir kimyasal bulunmayan bitkisel özlü bir sabundur. Ana içeriği zeytinyağı olsa da diğer yağlarla zenginleştirilmiştir. Vejetaryenlere kendini sevdiren sabun, besleyici ve temizleyici yağlarla donatılmıştır.

1-  Kastil sıvı sabun akne ve sivilce izlerini tedavi eder

Kastil sıvı sabun, cilt bakımında akne ve sivilce izi gibi cilt kusurlarını iyileştirir. İçeriğinde SLS (köpürtücü), parfüm ve paraben(koruyucu) bulunmaz. Cildi yatıştırır ve kızarıklığını alır. Tam bir leke düşmanıdır.

2-  Bacak traş köpüğü olarak kullanılır

Kastil sabunu ile bacaklar kolaylıkla traş edilir. Vücudun diğer bölgeleri için de traş köpüğü olarak kullanılır. Bacaklar traş sonrası daha pürüzsüz görünür.

3-  Cildi nemlendirir

Kastil sabunu cilde yoğun nem vererek, yumuşatır. Cilde nazik davranır ve cilt katmanını güçlendirir. Tahriş veya kızarıklığa meyil vermez.

4-  Vücut temizliğinde kullanılır

Banyo sırasında tüm vücut kastil sabunu ile yıkanabilir. Güçlü bir temizleyicidir. Banyo sonrasında kişiye rahatlama hissi verir. Tüm vücudu yumuşatır.

5-  Saç dökülmesini önler

Kastil sabunu saç bakımında gönülleri fetheden sonuçlar verir. Saçların dökülmesini durdurur ve bitki özleri sayesinde deride oluşabilecek kuruluğu önler. Saçları yumuşatır ve parlatır.

6-  Kastil katı sabun ile makyaj fırçaları temizlenir

Kastil katı sabun üzerinde makyaj fırçaları döndürülerek, yıkanır. Makyaj artıklarından eser kalmayacak şekilde temizler.

7-  Bulaşık sabunu olarak kullanılır

Özellikle mantar, egzama, sedef gibi rahatsızlığı olanlar kastil sabunu ile bulaşık yıkar. Bu sayede ellerin kuruması önlenir. Köpüren bir sabun olması bakımından diğer doğal sabunlarından ayrılır.

8-  Evcil hayvanlara şampuan olarak kullanılır

Birçok hayvan dostumuz banyo yapmayı sevmez. Bunun nedenlerinden bir tanesi de banyoda kullanılan temizleyicilerdir. Bu sabun hayvanların tüylerini yumuşattığı gibi tüm kirlerinden arındırır. Hayvanlar bu sabundan rahatsız olmaz.

9-  Bitki bakımında kullanılır

Bitkilerin yapraklarında yuvalanan inatçı böcekleri kolaylıkla yok eder. Bunun için bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı sıvı kastil sabunu eklenir. Sprey bir şişeye alınarak, iyice çalkalanır. Bitkilerin yapraklarına püskürtülerek yapılan bu bakım sayesinde solmuş ve yorulmuş bitkiler canlanır.

10-  Çamaşır deterjanı olarak ve genel ev temizliğinde kullanılır

Kastil sabunu ile özellikle nevresim ve çarşaflar yıkanır. Anti-bakteriyel olması nedeniyle tüm mikropları kolaylıkla öldürür. Çamaşırlar hem temiz hem de yumuşacık olur. Genel ev temizliğinde ise zemin, halı, fayans ve koltukları rahatlıkla temizler. Evde böcek üremesine izin vermez.

Exit mobile version