Ana SayfaSağlıkHastalıkKalp Damar Tıkanıklığı Neden Olur? Belirtileri Neler, Nasıl Açılır? Bitkisel Çözüm

Kalp Damar Tıkanıklığı Neden Olur? Belirtileri Neler, Nasıl Açılır? Bitkisel Çözüm

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de çok yaygın görülen kalp damar tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Kalp dokusunun beslenmesini sağlayan atardamarların içerisinde yer alan yumuşak doku çıkıntıları ile beraber damarların içerisinde kan boşluğunun azalması bu soruna neden olmaktadır. Kalp damar tıkanıklığının nedenleri ve tedavi yöntemleri yazının devamında aktarılmıştır.

Kalp Damar Tıkanıklığı Neden Olur?

Ciddi sorunlara neden olan kalp damar tıkanıklığı tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Kalp damarlarını besleyen atar damarın iç kısmında plak adı verilen çıkıntıların hacmi artış gösterdiği zaman damar içerisindeki boşluk azalmaktadır. Bu durumda ise kalp damar tıkanıklığı meydana gelmektedir.

Ölümlerin temel sebeplerinden biri olarak adlandırılan kalp damar tıkanıklığının meydana gelmesinde birçok faktör etkili olabilmektedir. Erkeklerde çok daha sık görülen kalp damar tıkanıklığının temel nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Genetik etkenler
  • Yaş
  • Yüksek tansiyon
  • Kolesterolün yükselmesi
  • Şeker hastalığı
  • Aşırı kilo
  • Sigara tüketimi
  • Kötü ve dengesiz beslenme
  • Çok fazla stres yapma
  • Egzersiz yaşam tarzı

Kalp Damar Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

Kalp damar tıkanıklığında kişide ciddi belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Hastalığın tedavisi için bu belirtilerin fark edilmesi ve erkenden tedaviye başlanması son derece önemlidir. Rahatsızlığın teşhis edilebilmesi için belirtiler nedeni ile şikâyetleri olan bireyler doktorlarına bu şikâyetlerini iletirler ve buna göre bazı testler yapılır.

Günümüzde birçok bireyde görülen kalp damar tıkanıklığının bir an önce tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle rahatsızlığın belirtilerini yaşadığınız anda mutlaka doktora gitmeniz önerilmektedir. Kalp damar tıkanıklığı belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Göğüs ağrısı
  • Göğüste sıkışma
  • Göğüste baskı hissi
  • Sol kolda uyuşma hissi
  • Mide ağrısı
  • Karın ağrısı
  • Sırt ağrısı
  • Nefes darlığı
  • Kalp krizi

Kalp Damar Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Bazı sorunları beraberinde getiren damar tıkanıklığı açılmadığı zaman kişinin sağlık durumu olumsuz etkilenmektedir. Öncelikle kişilerin durumuna göre ilaç tedavisine başlanır. Damarlardaki plak oluşumu ve kan pıhtılaşmasının önlenmesi için çeşitli ilaçlar önerilmektedir. Bununla beraber kan basıncı ve kolesterolü önlemek için de ilaç tedavici uygulanır.

İlaç tedavisi etki etmediği zaman cerrahi yöntem ile kalp damar tıkanıklığı açılmaya çalışılır. Eğer tıkanıklık ileri seviyedelerse bypass ve anjiyoplasti yöntemleri uygulanmaktadır. Anjiyoplasti uygulamasında tıkalı olan damarlar mekanik balon şeklinde genişletilerek açılmaktadır.

En sık başvurulan bypass ameliyatı ile damar tıkanıklığı sorunu çözülerek hastanın normal hayatına dönmesi sağlanmaktadır. Ayrıca pıhtı eritici ilaçlar damar yolu ile verilerek kalp damarları açılmaya çalışılmaktadır. Tekrar tıkanma yaşanmaması için stent ismi verilen bir materyal kalbe yerleştirilir. Bu sayede kalbin işlevinin bozulması engellenir.

Kalp Damar Tıkanıklığı Bitkisel Çözüm!

Karşılaşacağınız hemen her türlü sorunda olduğu gibi kalp damar tıkanıklığı sorununda da damarların açılmasını sağlamanın temelinde sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları yatmaktadır. Kalp damar tıkanıklığında uygulanacak bitkisel yöntemler ile bu rahatsızlığın etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Patates kızartması, hamburger, cips gibi hazır ve işlenmiş gıdaları tüketmemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca gün içerisinde öğün atlamamaya dikkat edilmelidir. Gece saatlerinde metabolizma çok yavaş çalıştığı için bu saatlerde herhangi bir şey tüketilmemesi önerilmektedir.

Lifli gıda tüketimi kalp damar tıkanıklığında oldukça etkilidir. Fasulye, kepekli tahıl, yulaf ezmesi, sebze ve meyve tüketmek lif açısından zengin olduğu için damar tıkanıklığına iyi gelmektedir. Ayrıca damar tıkanıklığına neden olan kolesterolün düşmesi konusunda da lifli gıdalar etkilidir.

Kalp ve damar için omega 3 son derece etkilidir. Bu nedenle tuna balığı, somon, keten tohumu gibi gıdaları tüketerek kolesterolü ve kan pıhtılaşmasını önleyebilirsiniz. E vitamini açısından zengin olan ay çekirdeği tüketimi de kalp damar tıkanıklığına iyi gelmektedir. damar tıkanıklığı için evde uygulayabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler ise şunlardır:

Alıç meyvesi:

Kalp üzerindeki olumlu etkileri ile damar tıkanıklığı bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan alıç meyvesinin kalp kuvvetlendirici faydaları bulunmaktadır. Kurumuş olan alıç yaprağından 2 çay kaşığı alarak 1 litre suda 20 dakika kadar kaynatın. Karışımı bal ile tatlandırarak gün içerisinde 3 kere bir bardak tüketin.

Soğan suyu:

Tıkanan kalp damarlarını açan soğan suyunun kolesterolü düşürücü etkisi bulunmaktadır. Uzun süreli soğan suyu kullanımında vücuttaki yağ oranı da azalmaktadır. Küçük bir tane soğanı soyup doğrayın ve üzerine kaynar su ekleyin. Geceden hazırlanacak bu suyu sabahları aç karına tüketin.

Havuç:

Unutkanlık gibi rahatsızlıklarda kullanılan havucun kalp damar tıkanıklığında da olumlu etkileri bulunmaktadır. Büyük olan ve kolay bir şekilde bükülemeyen havucu istediğiniz zaman ve saatte sıkarak tüketebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Kalp Damar Tıkanıklığı Açıcı Kür!

Son dönemlerde birçok kişide görülmeye başlanan bu rahatsızlık için çeşitli tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Cerrahi ve ilaç tedavi yöntemlerini kullanmak istemeyen kişiler İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen damar tıkanıklığı açıcı kürler uygulamaktadır. Evinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu kür şu şekildedir:

Sarımsak – Maydanoz Kürü

Etkileri ile hemen herkes tarafından tercih edilen sarımsak – maydanoz kürü ile kalp damar tıkanıklığınıza son verebilirsiniz. Bir tane iri ve kabukları soyulmuş sarımsağı, 10 – 12 tane saplı maydanoz ve yarım bardak klorsuz suyu blenderden geçirin. Üzerine iki yemek kaşığında limon suyu ekleyerek elde edeceğiniz karışımı kahvaltıdan 20 dakika önce aç karına tüketin. Kahvaltıya kadar bu karışım dışında yalnızca su içebilirsiniz. Kan basıncını düşürecek olan bu kürü düşük tansiyona sahip kişilerin çok dikkatli kullanması önerilir.

Kürde kullanılacak sarımsağın kahverengi renginde ve yumuşamış olmamasına dikkat edilmelidir. Maydanozlar da kesinlikle taze olmalıdır. Sararan yapraklı maydanozlar kullanılmamalıdır. Önceden sıkılan limon sularının vitamini azalacağı için küre eklenecek limon suyunun taze sıkılmış olması önerilmektedir.

3 gün sarımsak ekleyerek kullanacağınız kalp damar tıkanıklığı açıcı kürü 3 gün sarımsak eklemeden kullanmalısınız. 3.gün dolduktan sonra kür yeniden sarımsaklı olarak hazırlanıp 3 gün tüketilmelidir. 9 gün kürü uyguladıktan sonra 3 gün ara vermeniz gerekmektedir.

Feridun Kunak Kalp Damar Tıkanıklığı Kürü

Bitkisel tedavi yöntemleri ile adını duyuran Feridun Kunak kalp damar tıkanıklığı kürü sayesinde sorunlarınıza çare bulmaktadır. Alternatif tıp yöntemleri ile kalp damar tıkanıklığına çare bulan Feridun Kunak tarafından önerilen damar tıkanıklığı açıcı kür tarifi aşağıda verilmiştir.

Limon – Sarımsak Kürü

Malzemeler;

  • 20 tane bol sulu limon
  • 40 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığında zencefil
  • 2 demet maydanoz suyu
  • Bir avuç kadar kapari bitkisi

İlk olarak 20 diş büyük boy sarımsağı soyun ve ezin. Ezme işleminden sonra kürü yapacak olduğunuz kavanozun içerisine sarımsakları ekleyin. Sarımsakların üzerine limon sularını ekleyin. Karışıma 1 – 2 çay kaşığı kadar zencefili de aktardıktan sonra kapari bitkisini ekleyin. Kapari bitkisini konserve olarak aldıysanız suyun içerisinde beklettikten sonra blenderden çekerek karışıma ekleyin.

Hazırladığınız kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabında bekletin. Kavanozun üzerine koyacağınız bezi iki günde bir değiştirin. Bu değişim aşamasında tahta kaşık ile karışımı karıştırın. 1 hafta sonra karışımı tüketmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde bir çay bardağı ya da bir fincan tüketebilirsiniz.

Exit mobile version