24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaDiyetHızla kilo verdiren kök bitkiler nelerdir?

Hızla kilo verdiren kök bitkiler nelerdir?

Sağlıklı yaşam için araştırma yapan uzmanlar kök bitkilerinin hem kilo verdirdiğini, hem de tok tuttuğunu açıkladı. Kışın kilo almaktan şikayetçi olan ve kilo vermek istiyorum diyenler, uzmanların tavsiyelerine kulak vermelidirler. Sağlıklı yaşam için kök bitkileri ile ilgili araştırma sonuçları haberimizde…

Kış Mevsiminde Karbonhidrat Bağımlısı Olmayın!

Havaların soğukluğu sebebiyle kış mevsiminde insanların daha az hareket etmesinden kaynaklı daha yavaş kilo verilir. Bu konu üzerine yoğunlaşan beslenme uzmanları, gıda tüketimi ile ilgili araştırmalar yaptı. Bu araştırmaların sonucunda bireylerin kış aylarında karbonhidrat ağırlıklı beslendiği ortaya çıktı. Bu mevsimde makarna, patates, kestane, pilav, boza ve salep gibi yüksek karbonhidrat depolarının tüketimi arttığı için azalan fiziksel aktivite ile birlikte kilo alımı kolaylaşmaktadır.

Kışın kilo vermek istiyorum diyen bireylerin bu besinler ile ilgili tüketim planı hazırlayarak beslenmesi gerekmektedir. Bu konuda özellikle kök bitkilerinin yardımcı olduğu bilinmektedir. Peki, kök bitkiler nelerdir? Karbonhidrat tüketimi nasıl dengelenir?

Kök Bitkiler Nelerdir?

Beyaz lahana, karalahana, kereviz, pazı, pırasa ve ıspanak gibi kış mevsiminde yetişen kök bitkiler kilo vermenizi sağlıyor. Özellikle diğer besinlere göre iki kat daha fazla lif içeren bu gıdalar, tokluk hissinde önemli bir role sahip. Kök bitkilerinin kilo vermeye yardımcı olmasının başlıca sebepleri ise sindirim sistemini daha hızlı çalıştırması ve daha fazla lif içeriğidir. Ayrıca kök bitkilerin bol miktarda besleyici lif içermesinden dolayı abur cubur yeme istediğini kestiği de bilinmektedir.

Sindirim sistemini hızlı bir şekilde çalıştırarak temizler. Ispanak, beyaz lahana, karalahana, pırasa gibi kök bitkiler kandaki şeker seviyesini dengeleyerek, kişideki tokluk süresini uzatmaktadır. Bu nedenle kilo vermek istiyorum ancak kışın yavaş kilo veriyorum şikayetinde bulunanların, karbonhidrat tüketimini dengelemesi ve kök bitkiler ağırlıklı beslenmesi gereklidir.

Kök bitkilerin düzenli ve uygun porsiyonlarda tüketilmesi sonucunda kilo vermeye yardımcı olduğu unutulmamalıdır. Özellikle diyetisyen kontrolünde yapılan diyetlerde destekleyici unsur olarak kök bitkileri tercih ederek daha hızlı kilo verebilirsiniz. Dilerseniz kilo vermenin püf noktaları ile ilgili uzman tavsiyelerini inceleyerek, sağlıklı yaşam için ideal kiloya ulaşmak adına neler tüketmeniz gerektiğini daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version