Ana SayfaDiyetHipotiroid Diyet Yöntemi İle Tiroidinizi Tedavi Edin Ve Ayda 10 Kilo Verin

Hipotiroid Diyet Yöntemi İle Tiroidinizi Tedavi Edin Ve Ayda 10 Kilo Verin

Bu "hipotiroid diyet yöntemi", tiroidinizi tedavi etmenize ve ayda 10 kilo vermenize yardımcı olabilir

Tiroid bezi hormon üreten endokrin sistemimizin en önemli organlarından biridir. Tiroksin ve triiodotironin, vücudun metabolik süreçlerini aktive eden ve vücudun kilo vermesine neden olan tiroit hormonlarıdır.

Tiroid bezi vücuttaki metabolik süreçleri kontrol eder ve eğer vücut tiroid hormonları eksikliği çekerse metabolik süreçleri yavaşlar. Hipotiroidizm vücudun patolojik bir koşulu olup, kronik tiroid hormon eksikliği ile sonuçlanır. Bu durum vücuttaki metabolik süreçleri bozar. Bu hastalığı olan insanlar, sağlıklı bir diyet uyguladıklarında bile kilo alırlar.

Kilo kaybetmenin tüm zorluklarını unutmanız için size yardımcı olacak bu 5 yönteme dikkat edin. Bu çözümleri kullanarak diyetinizi dengeleyebilir, metabolizmanızı hızlandırabilir ve zararlı yiyeceklerden kaçınabilirsiniz.

Diyetinizi yeniden düşünmelisiniz.

Vücudunuz basit karbonhidratları daha hızlı işler; bu da sizi her zaman aç hissettirir. Basit karbonhidratları yok etmeniz ve karmaşık karbonhidratlarla değiştirmeniz gerekir. Bu, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.

Eğitime başlamalısın.

Spor salonunda antrenmana başlamalı ya da evde egzersiz yapmalısın. Düzenli egzersizler metabolizmanızı hızlandırır ve daha hızlı yağ yakmanıza imkân tanır. Aerobik, koşu ve yürüme gibi ortalama yoğunlukta egzersiz yapmak, tiroid işlevlerini normalize etmenize yardımcı olacaktır.

Hindistan cevizi yağı kullanmayı deneyin.

Bu yağ, tiroid bezinin fonksiyonunu güçlendirmeye yardımcı olan yağ asitleri içerir ve glikoz toleransını ve insülin direncini geliştirir.

Vücudunuzun yağ depolamasını önlemek için yemeklerden 15 dakika önce 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı yiyin.

Diyetinize omega-3 ekleyin.

Tiroid bezi işlevleri oluşturmak için, yağlı balıkları menünüze eklemeli ve ayrıca balık yağı takviyeleri kullanmalısınız.

Elma sirkesi tüketin.

İştah azalması ve kilo vermeye yol açan tiroid hormonlarının dengelenmesine yardımcı olduğu için organik elma sirkesi kullanabilirsiniz.

1 Yemek kaşığı organik elma sirkesini bir bardak ılık suya koyun ve aç karnına için.

Exit mobile version