19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYaşamHİMMS Eurasia 2020 Kongre ve Fuarı

HİMMS Eurasia 2020 Kongre ve Fuarı

HİMMS Eurasia 2020 de Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarın da ilk açılış oturumunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci ve HİMSS Başkanı ve Ceo su Harold Hal Wolf konuştu. Exponet in organizasyonuyla Konferans  ve platform yöntemiyle düzenlenen kongreye 85 ülkeden katılım sağlanmaktadır.

T.C Sağlık Turizmi Bakanlığı ve TSTD HİMMS ev sahipliğinde kongre devam etmektedir.

Sağlık Hizmet ve Finansmanında Yönetişim Bilişim Sistemleri, Kamu Hastaneleri başhekimleri Sağlık Turizmi Bilişim Sistemleri, Pandemiyle Mücadelede Teknolojinin kullanımı, İnovatif Modeller ve Kurumlar arası İşbirliği sürecinde Teknolojinin Yönetimi ve katkısı konu başlıklarıyla devam eden kongrede webinarlar, Networking faaliyetleriyle fuar alanı online ziyaretlerle de de ikinci günde devam etmektedir.

11-13 Kasım 2020 deki kongrede ana tema hastane bilgi sistemi olsa da pandemi de birinci basamak sağlık hizmetleri ve hastane sağlık hizmetlerinin entegrasyonunun sağlandığının önemi dikkati çekmektedir.

WHO 2021’in Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı ilan edilmesine yönelik teklifimiz, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edildi. Önerimiz, 73. Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulunda tüm üye ülkeler tarafından desteklediğini Sağlık Turizmi Bakanımızın açıklamasıyla linkte olup, Salgın döneminde dünya, sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduğu için teklifi yaptıklarını belirtmiştir.

Exit mobile version