20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınPratik BilgilerGiysilerden koku ve lekeleri çıkarmanın 6 doğal yolu

Giysilerden koku ve lekeleri çıkarmanın 6 doğal yolu

Uzun süre saklanan veya tere maruz kalan giysiler, normal bir yıkama döngüsü sırasında dışarı çıkmayan kötü kokuları emme eğilimindedir. Ayrıca, dolaplarımızda küf varsa veya giysilerimiz kokulu ortamlarda bulunuyorsa, çoğu zaman en sevdiğimiz kıyafetleri atmak zorunda kalıyoruz. Neyse ki, giysilerimizin kalitesini etkilemeden bu kokuları etkisiz hale getirmeye yardımcı olan birkaç doğal bileşen var.

Giysilerden Kötü Kokular ve Lekeler Nasıl Çıkar?

Giysilerinizdeki ter kokusunu onları mahvetmeden çıkarmanıza yardımcı olacak ve kumaş yumuşatıcılardan tasarruf etmenize yardımcı olacak doğal içeriklere dayalı altı püf noktası:

1- Hoş olmayan kokular için beyaz üzüm sirkesi

Pek çok insan evinizi temizlemek için beyaz üzüm sirkesi kullanmanızı tavsiye eder ve aynı zamanda beyaz üzüm sirkesi giysilerinizi yıkamak için harika bir alternatiftir. Asitler, kir ve yiyecek lekelerini gidermeye ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olur. Ayrıca beyaz üzüm sirkesi yumuşatıcı bir etkiye sahiptir ve tüm kumaşların çok hoş bir his vermesini sağlar.

Normalde yumuşatıcıyı dökeceğiniz yere çamaşır makinenize yarım bardak beyaz üzüm sirkesi dökün. Kokular çok kuvvetli ise sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve yaklaşık 20 dakika giysilerinizi içinde bekletin.

2- Soğuk hava

Buzdolabının soğuk havası, bazı giysilerin üzerinde kalan küflü kokuları gidermek için iyi bir çözümdür.

Giysilerdeki ter kokusunu çıkarmak için soğuk havayı nasıl kullanmalısınız?

Giysilerinizi normal şekilde yıkayın ve birkaç saat buzdolabında bırakın.
Birkaç saat sonra onları durulayın ve kuruması için dışarıya asın.

3- Kabartma tozu

Kabartma tozu, temizlemek için kullanılabilecek en yaygın bilinen doğal maddelerden biridir. Hoş olmayan kokulara neden olan maddelerin çıkarılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda lekeleri de çıkarır. Ağartıcı etkisi nedeniyle ter lekelerini çıkarır ve sadece beyaz giysilerde kullanılmalıdır.

Kabartma tozu ile ter kokusu nasıl giderilir?

Giysilerinizin üzerine kabartma tozu dökün ve 20 dakika bekletin, ardından bir fırça kullanarak çıkarın. Küflenmeyi önlemek için dolabınıza az miktarda karbonat koyun.

4- Çay ağacı yağı

Çay ağacı esansiyel yağı, genellikle sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılan antibakteriyel ve mantar önleyici maddeler içerir. Giysilerin nemini ortadan kaldırdığı için kokuları nötralize etmek için kullanılır.

Çay ağacı yağını nasıl kullanmalısınız?

Çay ağacı yağını suyla karıştırın ve giysilerinize uygulayın. Giysileri dışarıya koyun ve bir saat bekletin.

5- Limon suyu

Taze limon suyu, içerdiği sitrik asit kumaşlara kolayca nüfuz edebildiğinden, ter lekelerini ve kokularını gidermek için sıklıkla kullanılır.

Limon suyu kullanarak giysilerden ter kokusu nasıl alınır?

Birkaç limonun suyunu sıkın ve suyu 2 litre ılık suyla karıştırın. Bir süre soğumasını bekleyin, ardından giysileri içinde 30-40 dakika bekletin. Daha sonra durulayın ve kurumaları için dışarıya asın.

6- Portakal kabuğu

Portakal kabuğunun kokusu hoştur ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur.
Ayrıca bileşenleri giysilerin yumuşak olmasını sağlar ve kir lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olur. Birkaç portakalı soyun ve kabuğunu 2 litre suda kaynatın. Bir süre soğumasını bekleyin ve ardından elbisenizi içine koyun. Üç saat suda bekledikten sonra giysileri durulayın ve kuruması için dışarıya asın.

Artık giysilerinizdeki kokuları doğal malzemelerle gidermeyi öğrendiğinize ve malzemelerin kullanımının çok kolay olduğunu gördüğünüze göre, yapmanız gereken tek şey günlük rutininize en uygun yöntemi seçmek.

Exit mobile version