Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerFunda suyu nasıl elde edilir, mideye zarar verir mi?

Funda suyu nasıl elde edilir, mideye zarar verir mi?

Sağlıklı yaşam tarzını benimseyen kişilerin kullandığı funda suyu, sağladığı faydalar ile son dönemlerde ilgi görmektedir. Çiçekli bir familya olan funda bitkisinden elde edilen funda suyunun çeşitli faydaları bulunmaktadır. Peki, bu kadar popüler olan funda suyu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Aktarlarda hazır olarak satılan funda suyu mucizevi etkilere sahiptir. Dört mevsim yeşil kalan funda bitkisi hem çay hem de soğuk press yöntemi ile su olarak kullanılabilmektedir. Özellikle kilo vermede etkisini kısa sürede gösteren funda suyunun kullanımı konusunda dikkat edilmelidir.

Funda Suyu Nedir, Ne İşe Yarar?

Gölgeli ve serin bölgelerde yetişen funda bitkisi pembe ve beyaz renkli çiçeklere sahiptir. Bu çiçeklerin toplanarak kurutulması sonucunda elde edilen funda suyu nedir, ne işe yarar sorularını sizler için araştırdık. Metabolizmayı hızlı bir şekilde çalıştıran funda suyunun ödem atmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu belirtilmektedir. Mineral yönünden zengin olan funda suyunun zayıflatma dışında etkileri de vardır.

Funda Suyunun Faydaları Neler?

Şifalı bitkiler arasında yer alan funda suyu faydaları ile kullanıcı sayısını artırmaktadır. Süpürge çalısı olarak bilinen funda bitkisinden elde edilen funda suyu sindirim sistemini olumlu olarak etkilemektedir. Bununla beraber funda suyunun bilinen faydaları şunlardır:

  • Yumurtalıklarda meydana gelen iltihaplanmayı azaltır.
  • Vajinal akıntıyı azaltır.
  • Doğumu kolaylaştıran etkiye sahiptir.
  • Kas hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Kemik hastalıklarına iyi gelir.
  • Eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Ödem atmaya yardımcı olur.
  • Kalbin rahat bir şekilde kan pompalamasına yardımcı olur.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarında etkilidir.

Funda Suyu Nasıl Elde Edilir, Nasıl Kullanılır?

Aktarlarda ve online satış sitelerinde hazır olarak satılan funda suyu kullanımı son derece önemlidir. Özel yöntemlerle üretilen funda suyu kullanımı oldukça basittir. Düzenli olarak kullanılması önerilen funda suyunu normal su ile seyrelterek kullanmalısınız.

Kokusu keskin olan funda suyunun tadının da biraz ağır olduğunu söyleyen kullanıcılar bulunmaktadır. Satın alacağınız ürün üzerinde nasıl kullanılacağı belirtilmiştir. Funda suyu üreticileri ve satıcıları tarafından yapılan açıklamaya göre bir çay bardağına bir ölçek funda suyu ekledikten sonra üzerini su ile doldurarak içebilirsiniz. Bu ölçüyü günde 3 kere uygulayabilirsiniz.

Funda Suyu Zayıflatır Mı?

Birçok farklı faydası olmasına rağmen funda suyu zayıflatır mı çok merak edilmektedir. Kilo problemi yaşayan ve yaza fit girmek isteyen kişiler, funda suyunun zayıflatıcı etkisinden yararlanmaktadır. Funda suyunu bölgesel yağlardan kurtulmak için kullanan kişilerin sayısı da bir hayli fazladır.

Funda suyunu istikrarlı olarak içen kişilerin kilo sorunlarından kurtuldukları görülmektedir. Ödem atmada etkili olan funda suyunun yağ yakıcı özelliğinin de olduğu belirtilmektedir. Funda suyu ile beraber günde en az 2,5 litre su tüketilmesi önerilmektedir.

Funda Suyu Mideye Zarar Verir Mi?

Her şifalı bitkinin uzun süre kullanımında bazı olumsuzluklar görülebilmektedir. Bunu bilen kullanıcılar funda suyunun zararları var mı, funda suyu mideye zarar verir mi diye tereddüt yaşamaktadırlar. Funda çayını uzun süre kullanan kişilerde tansiyon düşüklüğü gözlenmiştir. Bu nedenle özellikle tansiyon sorunu yaşayan kişilerin doktor gözetiminde funda suyu kullanması önerilmektedir.

Bağırsakları çalıştırmaya yarayan funda suyu önerilen ölçüden fazla tüketildiğinde ishale ve karın ağrısına neden olabilmektedir. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için kullanmadan önce doktora danışılmasında fayda vardır.

Funda Suyunu Hamileler ve Emziren Anneler İçebilir Mi?

Hamilelik ve emzirme dönemleri çok özel dönemlerdir. Bebeklerini her türlü olumsuzluktan korumak isteyen anneler, kullanacakları her besine dikkat etmektedirler. Buna bağlı olarak funda suyunu hamileler ve emziren anneler içebilir mi sorusuna yanıt vererek anneleri ve anne adaylarını rahatlatmak istiyoruz. Funda suyunun emziren anneler ve hamileler üzerinde herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Ancak her ihtimale karşı doktorunuza sormadan funda suyunu içmemeniz önerilmektedir.

Exit mobile version