28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerFauci İngiltere’den aşı için özür diledi

Fauci İngiltere’den aşı için özür diledi

Covid-19 virüsü aşısının onaylanma sürecinin İngiltere tarafından aceleye getirildiğini ifade eden ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, bu sözlerinden dolayı İngiltere’den özür dilediğini açıkladı.

İngiltere’ye Büyük Güven Duyuyoruz

İngiltere’nin bilimsel ve denetleyici kurumlarına çok büyük güven duyduklarına değinen Fauci’nin, İngiltere’nin aşı kararı ile ilgili ABD kadar dikkatli davranmadığı yönündeki sözleri nedeniyle İngiltere’den özür dilediğine BBC tarafından yapılan haberin içeriğinde yer verildi.

Bu sözleriyle Amerikalı yetkililerin İngiliz meslektaşlarından daha farklı davrandığını kastetmeye çalıştığını kaydeden Fauci, “ABD’de gerçekleştirilen işlemler, İngiltere’den daha uzun sürüyor.” dedi.

Aşının Onay Sürecinde Kestirmeden Gidilmiyor

Aşının onaylanması sürecinde kestirmeden gidilerek hızlı hareket edilmediğini önemle vurgulayan İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulu (MHRA) Başkanı June Raine, “Aşı denemelerine ait veriler Haziran ayından bu tarafa incelenmektedir.” ifadelerine yer verdi.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Fauci tarafından yapılan bir açıklamada, “Aşı onayıyla ilgili İngiltere, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) kadar dikkatli davranmıyor.” ifadelerine yer verilmiş ve bu açıklamaya İngiltere büyük tepki göstermişti.

Exit mobile version