25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınEvde tırnak bakımı nasıl yapılır? Tırnak bakımı evde doğal

Evde tırnak bakımı nasıl yapılır? Tırnak bakımı evde doğal

Çirkin tırnaklar nasıl güzelleşir, tırnak bakımı evde doğal olarak nasıl yapılır sorularına yanıt arayanlar için bazı püf noktalar derledik.

Son dönemde tırnaklarınıza kırılma yaşıyor olabilirsiniz ve cilt bakımdan şikâyetçi bir durumda bulunuyor olabilir. Veya sürekli olarak bakımlı bir tırnak sahibi olmak isteyen kişilerin evde bütün olarak uygulayabilecekleri ve daha güzel ve alımlı tırnaklar elde edebilmeleri mümkün.

Çeşitli kuaför salonlarına ve güzellik merkezlerine çok yüksek meblağlarda para vermek maddi olarak zora sokabilir. Böyle bir durumda evde kolayca hazırlayabileceğiniz kişisel bakım ürünleri ile sizde gösterişli ve parlak tırnaklara sahip olabilir ve çirkin tırnaklarınızı güzelleştirebilirsiniz. Sürekli kırılan, incelen ya da sararan parmaklara uygulayabileceğiniz doğal içerikli ürünleri yazımızda bulabilirsiniz.

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Temiz ve bakımlı bir tırnak sahibi olmak istiyorsanız belirli aralıklar ile ellerinizi yıkamayı ve bol sabun ile bu süreci tamamlamayı unutmayın. Tırnakların gereğinden fazla uzun olması hastalığa sebep olabilir. Bazen de iç kısımlarında temizleme oranı düşük olduğu için bakteri oluşumu artacaktır ve bu da tırnağımızın sürekli kırılmasına ve sararmış bir görüntü oluşmasına sebep olacaktır.

Gündelik hayatta oje kullanan biriyseniz tırnak bakımınızı düzenli yapmanız gerekmektedir. Tırnakların nefes alamadığı anlarda sararma olasılığı yüksek olmaktadır. Evde kullanabileceğiniz oldukça uygun fiyatlar ile satın alınabilen törpü ve manikür makası ile de tırnaklarınıza şekil verebilirsiniz. Gündelik zamanda tırnak kesim işlemini gerçekleştirildikten sonra ellerimizi sıcak kabın içerisinde bekleterek yumuşamasını sağlayabilir ve sonrasında tırnaklarınızda oluşan ve ortaya çıkan katiküller kesilerek temiz ve hijyenik bir görüntü verilebilir. En doğal yollar ile limon ve zeytinyağı tırnağımızın sağlıklı bir şekilde uzamasına ve içerisinde eksik olan mineralleri kazanmasını da sebep olacaktır.

Bakımsız Yıpranmış Tırnakları Nasıl Eski Güzel Haline Döndürebiliriz?

Bir çorba kaşığı vazelinin içine bir çay kaşığı ile bir kaşık tatlı badem yağı koyarız. Bu iki karışımı güzelce birbiri ile karıştırın. Sonra bu karışımı tırnaklarınıza masaj yaparak sürün.

Diğer bir seçenek olarak tekrar uygulayabileceğimiz başka seçenek içtiğimiz çayların arta kalanlarını çöpe dökmeden bir değerlendirme yapabilirsiniz. Küçük bir leğenin içine artan çayı koyarız. Bir miktar su ilave ederiz ve bu karışımı yorgun ve yıpranmış tırnaklarınızı içinde bekletin. Çaylı suyun içinde bekleyen tırnaklarınız hem dinlenir hem de mantar oluşumunu engellenir.

Tırnaklarınızdaki sararmaları yok eden faydalı bir karışım. Suda çıkarınca özenle kurulamalıyız. Özellikle tırnak ve parmak aralarını itina ile yumuşak pamuklu bir havlu ile kurulamalıyız.

Diğer bir etkili madde olan maya mutfaklarımızda kullandığımız çoğunlukla hamur işlerinde kullanırız ama başka bir etkisini de cildimizde kullanırız. Bir kabın içine su ve maya koyarız. Bu birleşim için de ayaklarımızı yirmi dakika bekletiriz. Ayak derisindeki ölü deriyi yok eder, tırnaklarımız eski sağlığına geri kavuşur.

Exit mobile version