Ana SayfaSağlıkHastalıkErkeklerde meme büyümesinin hayati riski var mı?

Erkeklerde meme büyümesinin hayati riski var mı?

Günümüzde insanları mutsuz eden pek çok etken vardır. Ancak öyle nedenler var ki insanlar için kabus oluyor. Erkekler için bu nedenlerden birisi meme büyümesidir. Meme büyümesi tıp dilinde jinekomasti olarak adlandırılmaktadır.

Meme Büyümesinin Nedeni

Erkeklerin göğüs dokusunun normalden büyük olması tıp dilinde jinekomasti olarak adlandırılıyor. Jinekomasti rahatsızlığına günümüzde birçok etken neden olabilir. Ancak hastanın altta yatan bir öyküsü çoğu zaman olmaz. Jinekomasti rahatsızlığının tedavisinde en etkili çözüm ise cerrahi operasyondur.

Hayati Riski Var mı?

Jinekomasti rahatsızlığı hayati riski olacak kadar tehlikeli bir rahatsızlık olmasa da psikolojik olarak erkekleri çökertebilmektedir. Ancak erkekler, estetik görünümlerini geri kazanmada cerrahi teknolojiye güvenebilirler. Cerrahi operasyonla erkeklerin eski estetik görünümüne kavuşması mümkündür.

Cerrahi Operasyonlarda Başarı Oranı

Göğüs küçültme operasyonu başarılı geçtiği takdirde erkeğe fiziksel ve psikolojik olarak çok şey kazandırır. Göğüs, sıkı, düz ve şekilli bir görünüme kavuşur. Bu da erkeğin kendisine verdiği değeri ve öz güvenini artırır. Ayrıca operasyonlardan elde edilen netice aşırı kilo alınmadığı sürece kalıcıdır. Çünkü aşırı kilo jinekomasti benzeri bir görüntüye neden olur.

Cerrahi Operasyondan Sonra Ne Kadar Sürede İyileşirler?

Aşırı kilolu hastaların cerrahi operasyondan evvel verdikleri her kilo cerrahi operasyonun başarı şansını yükseltir. Esnek ve sıkı deriye sahip olan hastalarda operasyonlar daha başarılı geçmektedir. Hasta ortalama bir haftada iyileşir. Ancak jinekomasti korsesinin bir ay takılması önemlidir. Bir saat süren cerrahı operasyondan sonra netice ertesi gün rahatlıkla fark edilir.

Exit mobile version