16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYaşamE-Devlet kapısından SGK hizmet dökümü nasıl öğrenilir?

E-Devlet kapısından SGK hizmet dökümü nasıl öğrenilir?

Tüm vatandaşların kullanımına açılan e-hizmetler gün geçtikçe e-devlet internet portalında artıyor ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bu hizmetlerden bir tanesi de SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir. Bu hizmet sosyal güvenlik kurum altında faaliyeti sunan bir servistir. Vatandaşların yeni işyeri başvurularında ve resmi dairelere girişte SGK hizmet dökümü istenmektedir. O zaman vatandaşlar e-devlet internet portalından SGK hizmet dökümü nasıl öğrenilir ve nasıl alınır? İşte, tüm ayrıntılar yazımızda. İsterseniz gelin birlikte göz atalım.

SGK Tescil Bilgilerini Öğrenme ve Sorgulama İşlemi

E-devlet portalından SGK tescil bilgilerini öğrenmek ya da SGK tescil bilgilerini sorgulamak için ilk olarak www.turkiye.gov.tr girmeniz gerekmektedir. Daha sonra T.C. numarası ve daha önce PTT’den almış olduğunuz şifreniz ile site içeriğine giriş yapılması gerekmektedir. Ardından arama kutusuna SGK tescil yazarak gelen ekrandan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

SGK Tescil Bilgilerinde Neler Bulunmaktadır?

SGK tescil bilgilerine ulaştığınızda şu bilgileri de öğrenme imkânına sahip olabileceksiniz;

  • Adı Soyadı
  • T.C. Kimlik Numarası
  • 4A Sicil Numarası
  • Durumu (Sigortası devam ediyor mu?)
  • İşe Giriş Tarihi
  • Uzun Vade Gün Sayısı
  • 4A İptal Sicilleri

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Belgesi Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tüm vatandaşlar e-devlet internet portalı üzerinden 24 saat boyunca SGK hizmet dökümü belgesi alabilir. Bunun için ekranın sağ üst köşesinde yazdır ikonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece yazıcıdan çıktı alabileceksiniz. Ayrıca buradan alının tüm SGK hizmet dökümü çıktılarını iş başvurularında kullanabilirsiniz.

Exit mobile version