Ana SayfaHaberlerÇin yıl sonuna kadar 600 milyon doz aşıyı piyasaya sürecek!

Çin yıl sonuna kadar 600 milyon doz aşıyı piyasaya sürecek!

Çinli yetkililer tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı içerisinde 600 milyon doz aşının piyasaya sunulması için hazır hale getirileceği ve 1-2 hafta içerisinde de yürütülen aşı çalışmaları hakkında önemli bir duyurunun yapılmasının planlandığı bildirildi.

Aşı Çalışmalarında Nihai Aşamaya Gelindi

Çin’de yayın yapmakta olan South China Morning Post gazetesi tarafından yapılan habere içeriğinde Çin Mühendislik Akademisi uzmanı ve ülkede yürütülen aşı geliştirme çalışmalarında görev yapmakta olan Vang Cüncı’nın, Çin’in Hubey eyaletindeki Vuhan şehrinde yürütülen aşı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunduğu ve Covid-19 virüsüne karşı geliştirilen aşı ile ilgili 1-2 hafta içerisinde önemli bir duyuru yapılacağı ve konunun nihai aşamaya geldiğini ifade ettiği bilgisine yer verildi. Bu aşınında klinik çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

600 Milyon Doz İnaktif Aşı Hazır Olacak

Covid-19 virüsünün zayıf olan bir versiyonunun insana enjekte edilmesiyle bağışıklık sistemini harekete geçiren inaktif aşıya değinen Vang, “Aşı ile ilgili yürütülen çalışmalarda her şey planlandığı gibi gidiyor. 2020 yılı içerisinde 600 milyon doz inaktif aşı piyasaya sunulması için hazır hale getirilecek.” dedi.

Çin tarafından geliştirilen inaktif aşıların iki türünün Çin Ulusal Bioteknoloji Grubunca geliştirildiği biliniyor.

Çin tarafından geliştirilen üçüncü inaktif aşıyı ise Sinovac Biotech geliştiriyor. Sinovac Biotech’in geliştirdiği üçüncü inaktif aşının klinik deneme sürecinin 3’üncü aşamasında yürütülen çalışmaları Orta Doğu, Güney Amerika ve bazı Asya ülkelerinde devam ediyor.

Exit mobile version