28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt Yağlanması Neden Olur? Cilt Yağlanmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Cilt Yağlanması Neden Olur? Cilt Yağlanmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Yapısal olarak yağlanan cilt, yaşam tarzına ve beslenme alışkanlarına bağlı olarak da yağlanabilmektedir. Çevre koşullarına karşı duyarlı olan cilt kendini korumak için belirli miktarda yağ üretir. Hem sağlık hem de güzellik açısında sorun yaratan cilt yağlanması neden olur? Bu sorundan kurtulmak mümkün müdür?

Cilt Yağlanması Nedenleri Nelerdir?

Günlük hayatı olumsuz olarak etkileyen ‘’ cilt yağlanması nedenleri nelerdir? ‘’ sorusuna cevap arayan kişiler, yağlanan cilt görüntüsünden kurtulmak isterler. Cilt yağlanma sorununun çeşitli nedenleri olabilmektedir. Yağlı bir cilde sahip olmanın ortaya çıkardığı birçok dezavantaj bulunmaktadır. Bütün dezavantajlara karşın cildi yağlı olan kişilerde yaşlılık kırışıklıkları daha geç görülmektedir.

Cildin doğal bir görünüme sahip olması için ürettiği yağa sebum denir. Yüz derisinde yoğun miktarda görünen sebum bazı kişilerde daha yüksek seviyede görülmektedir. En belirgin ergenlik döneminde görülen cilt yağlanmasının nedenleri şunlardır:

  • Kalıtım
  • Beslenme
  • Hormonal dengesizlik
  • Yaş
  • Çevresel etkenler
  • Ergenlik

Cilt Yağlanması Nasıl Anlaşılır?

Kuru, karma ve yağlı olarak üç gruba ayrılan cilt dokusunda farklı görünümler göze çarpmaktadır. Cilt yapısının nasıl olduğunu bilmeyen kişiler ‘’ cilt yağlanması nasıl anlaşılır? ‘’ sorusunu araştırmaktadır. Yağlı cilde sahip olan kişilerin cilt temizliğine, tükettikleri besine ve yaşam tarzlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Peki, yağlı bir cilt ne gibi özellikler gösterir:

  • Yağlı ciltlerde kaygan bir durum gözlenmektedir.
  • Gözenekler her zaman belirgindir.
  • Akne oluşumuna son derece müsait bir yapıya sahiptir.
  • Yağlı ciltlerde burun bölgesinde yoğun şekilde siyah noktalar oluşur.
  • Cansız ve sağlıksız bir görünüm ortaya çıkmaktadır.
  • Ciltte parlak bir görünüm oluşmaktadır.

Cilt Yağlanmasına Ne İyi Gelir?

Cilt yağlanması sorunu yaşayan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Güzelliğin yansıması olan cilt özellikle bayanlar için önem taşımaktadır. Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin yüzünde sürekli bir parlaklık ve akne sorunları görülmektedir. Bunun önüne geçmek ve etkilerini en aza indirmek için cilt yağlanmasına ne iyi gelir diyorsanız, aşağıda verilen adımları takip edebilirsiniz:

Yüzünüzü Düzenli Yıkayın: Cildi yağlı olan kişilerin cilt temizliğine önem vermesi gerekmektedir. Düzenli bir şekilde yıkanan ciltteki ölü hücreler yok edilmektedir. Bu sayede yağlı tabaka ciltten uzaklaştırılmaktadır. Çok sık olmamak kaydıyla, sabah ve akşam yüzünüzü yıkayın.

Doğru Kozmetik Ürün Seçimi: Bazı kozmetik ürünler yağlı cilt yapısına uygun değildir. Bu ürünlerin kullanılması sonucunda ciltteki yağ oranı artmaktadır. Bunun önüne geçmek için su bazlı kozmetik ürünlerin tercih edilmesi önerilir.

Doğru Beslenin: Yağlı besinler tüketmek cilt üzerindeki yağ oranını artırmaktadır. Ayrıca çok tuzlu ve şekerli gıdalar da yağlanmayı artırmaktadır. Bunlar yerine sebze ve meyvelerin tercih edilmesi önerilir.

Stresi Geride Bırakın: Stres yaşanan dönemlerde ciltteki yağ oranının arttığı görülmektedir. Bu nedenle stresten uzak durun ve stresinizi atabilmek için düzenli egzersiz yapın.

Cilt Yağlanması İçin Bitkisel Kürler

Cilt yağlanması için bitkisel kürler oldukça popülerdir. Kozmetik ürünlerde bulunan kimyasalların olumsuz etkilerinden korunmak ve evde yapabileceği doğal kürler ile ekonomik avantaj sağlamak isteyen kişiler için önerilen bitkisel kürler şunlardır:

Domates Püresi:

Yağlı ciltleri arındıran ve sıkılaştıran bir etkisi olan domates, gözeneklerin de kapanmasını sağlar. Aşırı cilt yağlanmanız varsa, makyaj öncesinde domatesi püre haline getirin ve yüzünüze sürerek bir süre bekletin.

Kil ve Yoğurt Maskesi:

Kil ve yoğurdun cilde sağladığı faydalar hemen herkes tarafından bilinmektedir. Yoğurt ve doğal kili karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Kuruduktan sonra maskeyi çıkarın ve yüzünüzü yıkayın.

Soğuk Süt Kürü:

Yağlı ciltlerin doğal temizleyicisi olan süt, ciltte bulunan ölü hücreleri temizler ve cildi arındırır. Soğuk sütü bir pamuğa sürün ve gün içerisinde istediğiniz zaman cildinizi temizleyin. Bu uygulamayı 2 – 3 kere yapabilir ve cildin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Tüyolar

Exit mobile version