28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt Bakımı İçin Kullanabileceğiniz 6 Mucizevi Yiyecek ve Faydaları

Cilt Bakımı İçin Kullanabileceğiniz 6 Mucizevi Yiyecek ve Faydaları

Besin değeri yüksek olan, vitamin bakımından zengin yiyecekler vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Bu tip besinleri beslenme düzenine dahil etmek büyük önem taşır. Ancak bu yiyeceklerin faydası bu kadarla bitmiyor. Cilt bakımında da bu yiyeceklerden yararlanarak güzel ve bakımlı bir cilde kavuşabilirsiniz. İşte cildinize iyi gelecek 5 mucizevi yiyecek;

Cilt Bakımı İçin Papaya

C ve A vitaminleri bakımından zengin olan papaya, akne tedavisinde oldukça etkilidir. Solgun ciltlerin sağlıklı ve parlak görünmesine de fayda sağlayan papaya, peeling için de tercih edebileceğiniz bir yiyecektir. Papayayı cilt bakımı için kullanmak isterseniz 4 yemek kaşığı püre haline getirilmiş papayayı, 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 dakika beklettikten sonra ılık su yardımıyla temizleyin.

Cilt İçin Aloe Vera

Delhi merkezli dermatolog Dr. Deepali Bhardwaj, “Aloe Vera, C ve E vitaminleri, besleyici ve yaşlanma karşıtı özelliklerini veren beta karoten bakımından zengindir. Aloe Vera cildi nemlendirerek yağlamadan mükemmelleştirir. Yağlı cilde sahip olanlar için mutlaka tavsiye edilir. Ayrıca sabahın erken saatlerinde aç karnına Aloe Vera suyu içmeyi de öneriyor, çünkü Aloe Vera sindirimi artırıyor ve her türlü mide rahatsızlığını iyileştiriyor. Ve sağlıklı bir vücuda sahip olduğunuzda bu durumda aynı zamanda parlak ve ışıldayan bir cilde de sahip olacaksınız

Aloe Vera veya Aloe Vera bazlı ürünler, yaz aylarında tüm cilt tiplerine sahip insanlar tarafından kullanılabilir. Aloe vera, hücreleri cildin epitel seviyesinde tedavi eder, bu nedenle dermatologlar tarafından bronzlaşmak, güneş yanığı tedavisi ve çatlak izlerini tedavi etmek için tavsiye edilir. Aloe vera kullanmanın bir yolu jeli doğrudan uygulamak, diğeri ise mutfağınızdan diğer bazı özel malzemelerle birlikte Aloe Vera kullanarak bir doğal kür yapmaktır. Öyleyse, yüz için Aloe Veranın cildiniz üzerinde inanılmaz bir etkisi olan sihirli bir krem gibi olduğunu biliyorsunuz.

Kuru ciltler için Aloe Vera; Biraz aloe vera, bir tutam zerdeçal, bir tatlı kaşığı bal , bir tatlı kaşığı süt ve birkaç damla gül suyu alın . Macun alana kadar bütün malzemeleri karıştırın. Cildinize uygulayın ve yaklaşık 20 dakika cildinizde bırakın.

Aloe Vera ile cildinizi ovalayın; Yarım bardak taze aloe vera jeli, bir bardak şeker ve iki yemek kaşığı limon suyu alın . Şeker ölü cildi dökülmesine ve temizlemesine yardımcı olur, aloe vera cildi derinlemesine temizler ve limon izleri ve bronzlaşmayı giderir. Üç malzemeyi birlikte karıştırın ve hem yüz hem de vücudunuzu ovalamak için kullanın.

Sivilce için Aloe Vera; Bir miktar aloe vera jeli, bal ve un ile harmanlanmış ceviz alın. Aloe vera’nın iyileştirici özellikleri baldaki antioksidanlar ile birleştiğinde sizi pürüzsüz ve temiz bir cilt sağlar.

Hassas ciltler için Aloe Vera; Biraz aloe vera jeli, salatalık suyu, yoğurt ve gül yağı alın ve bunları macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 20 dakika kadar uygulayın daha sonra durulayın.

Cilt Bakımı İçin  Salatalık

Antienflamatuar ve antioksidan deposu bir yiyecek olan salatalık, soğutucu etkisiyle de bilinir. Koyu renkteki göz halkalarını azaltmak, ciltte oluşan tahrişleri gidermek isterseniz salatalığın mucizesinden faydalanabilirsiniz. Cilt bakımı için salatalıkları ince dilimler halinde keserek buzdolabına koyun. Soğuyan salatalık dilimlerini yüzünüzün tamamında 15 dakika boyunca bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemi gün aşırı tekrar edebilirsiniz.

Cilt Bakımı İçin  Avokado

Cilt bakımında akla gelen yiyeceklerden biri de avokadodur. Bolca antioksidan, omega 3 ve 6 yağ asitleri, C,K ve E vitamini barındıran avokado sayesinde yaşlanma hızını azaltabilir ve cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Cildinizin nem ihtiyacını da bu şekilde giderebilirsiniz. Bunun için olgun bir avokadoyu iki bölerek yarısını iyice ezin. Macun kıvamını alan avokadonun üzerine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyerek iyice karıştırın. Hazır hale gelen maskeyi cildinize uygulayın. 15 dakika bekletin ve iyice durulayın.

Cilt Bakımı İçin Bal

Besin olarak faydaları saymakla bitmeyen bal, genel cilt bakımı ve özellikle sivilceye karşı savaş açarken kullanabileceğiniz bir besindir. Bunun nedeni balın içeriğinde bulunan antibakteriyel ve antienflamatuar özelliktir. Cildin temizliği ve hasara uğrayan hücrelerin onarımında kullanabileceğiniz balı sadece yüzünüze sürmeniz yeterli. Yüzünüzde 10 ile 20 dakika boyunca beklettikten sonra ılık suyla iyice arındırmanız gerekiyor. Eğer balın kıvamı koyu ve sürmesi zorluysa, balı bir kase içinde hafifçe ısıtabilirsiniz.

Cilt Bakımında Hindistan Cevizi Yağı

Akne tedavisinde en etkili besinlerden biri de hindistan cevizi yağıdır. Antibakteriyel ve antifungal özelliği bulunan bu yağ, yüksek yağ asitleri de içermektedir. Bu nedenle doğal bir nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Faydalarının yanı sıra makyajınızı temizlemek için de hindistan cevizi yağından faydalanabilirsiniz.

Exit mobile version