Ana SayfaKadınCilt BakımıCildinizi daha da güzelleştirecek doğal kolajen reçeteleri

Cildinizi daha da güzelleştirecek doğal kolajen reçeteleri

Kolajen parlak ve sağlıklı bir cildin en önemli faktörlerinden bir tanesidir. Kolajen vücuttaki tüm dokuları bir arada tutmak için gerekli olan ve yağ dokularından oluşan lifli bir proteindir. Daha sıkı, daha genç bir cilt yapısına sahip olmak istiyor ve bunu çok para harcamadan sadece doğal yöntemlerle yapmak istiyorsanız örnek vereceğimiz reçetelerden faydalanabilirsiniz.

Cildinizi Güzelleştiren Doğal Kolajen Reçeteleri

Yumurtanın beyazı: Yumurtanın beyazı tam bir kolajern kaynağıdır. Cildin sıkılaşmasını, cilt renklerindeki dengesizliklerin giderilmesini ve oluşan ince çizgilerin giderilmesini sağlar. Yumurtanın beyazında bol miktarda yağsız proteinler bulunmaktadır, bu proteinler cildin eskimiş olan dokusunu yenilemesini sağlar.

Yapılışı: İki adet yumurtanın beyazını çırpıcı tel ile iyice köpürene kadar çırpın ve içine çok az bal ilave edin. Karışımı yüzünüze tamamen sürün bunun için fırça kullanabilirsiniz. Karışım cildinizde tamamen kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir olacak şekilde yapabilirsiniz.

Chia ve keten tohumu maskesi: Chia ve keten tohumu mucizesi ile tanışma zamanı geldi, bu maskeyi mutlaka denemenizi öneririm. Sarkmış deriyi anında toparlar ve ince kırışıkları giderir. Malzemelerin her ikisi de protein içermektedir. Dediğimiz gibi protein cilt için oldukça önemlidir. Uygulayacağınız maske anında etki edecek ve farkı hemen anlayacaksınız.

Yapılışı: 2 yemek kaşığı chia tohumunu ve 2 yemek kaşığı keten tohumunu küçük bir kaba koyun üzerini geçecek kadar su ilave edin ve karıştırın. Karışım jelleşene kadar bekletin. Elde edilen jeli yüzünüze tamamen uygulayın, yarım saat kadar bekletin ve yıkayın.

Yeşil maske: Yeşil sebze ve meyveler içerisinde bol miktarda E ve C vitamini ve antioksidanlar bulundururlar. Bu da cildin gerekli olan kolajeni üretmesini sağlar.

Yapılışı: Ispanak ve brokoli gibi yeşil sebzelerin suyunu sıkarak kalan posalarına yarım avokado rendeleyin. Bu arada sıktığınız suyu ziyan etmeyin içerisine buz ekleyerek içebilirsiniz.

Hazırladığınız posanın içerisine yarımda muz ekleyerek tamamen karıştırın ve cildinize uygulayın. Hazırladığınız bu maskeyi de haftada bir kez olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Kırmızı üzüm maskesi: Kırmızı üzüm maskesi genel olarak gözenekli yapıyı azaltan ve cildin pürüzsüz olmasını sağlayan bir maskedir. Derinin en altına kadar inerek derinlemesine bakım yapar.

Yapılışı:

  • 5 adet kırmızı üzüm tanesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 çay kaşığı zeytinyağı

Kırmızı üzümleri ezin ve suyunu çıkartın. Bal ve zeytinyağını ekleyin tamamen karıştırın. Cildinize incecik bir şekilde her tarafına gelecek şekilde uygulayın. 20 dakika kadar bekletin ve ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

Kolajen Arttırmanın Diğer Yolları

Çeşitli sakatatlar, kemik suyu, hindi eti, ay çekirdeği, balık tüketmek doğal yollarla kolajen arttırmanın yollarındandır. Sadece cilt bakımı için değil hücre sağlığı ve kanseri de önlemeye yardımcı olan kolajen, vücudunda kendisini yenilemesini sağlayacaktır.

Exit mobile version