Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBu Yapraklar Sayesinde Diyabetten Kurtuldum

Bu Yapraklar Sayesinde Diyabetten Kurtuldum

Şeker hastalığına yakalandığım günden bu yana neredeyse 6 yıl oldu. Bu süre boyunca şeker hastalığına karşı doktorumun önerdiği her tür ilacı denedim ve yakın zamanda doktorum kan şekeri seviyemi normalleştirmek için insülin kullanmak zorunda kalacağımız söyledi. Neyse ki arkadaşlarım beni bitkisel kürler hazırlayan bir uzmana gitmeye teşvik etti. Uzmanın bana önerdiği bitkisel çay sayesinde diyabet hastalığından kurtuldum.

İncir yaprakları kandaki glikozunun sıkışması ve düzenlenmesi özellikleri ile iyi bilinir, bu nedenle şeker hastalığının tedavisinde önemli bir yer işgal eder.Muhtemelen çoğu insan incir ağacının meyvelerinin ve yaprağının şifa kaynağı olduğunu bilmiyor. İncir meyvesi lezzetlidir ve çeşitli tıbbi özelliklere sahiptir ancak yaprakları vücudumuz için çok daha fazla bileşenler barındırır.

İncir yaprağı ve diyabet

İncir yaprakları yüksek miktarda doğal insülin içerir, bu nedenle tüketim maddeyi enjekte etme ihtiyacını azaltır. Şeker hastalığı olanlar için mükemmel doğal bir çare.

İncir yaprağı çayı nasıl hazırlanır?

Üç incir yaprağını yarım litrelik suya koyun ve 15 dakika kaynatın. Gün içerisinde bu suyu tüketin. Bir ay içerisinde mükemmel sonuçları görmeye başlayacaksınız..

İncir meyvesinin ve incir yaprağı çayının diğer faydaları Trigliserid düzeylerini düşürür

İncir yaprakları vücuttaki trigliserid düzeylerini düşürür, bu nedenle düzenli olarak tüketilmesi gerekir; bu da kalp krizi ve obeziteyi önler.

Ülsere faydalıdır

Ülser rahatsızlığına karşı incir yapraklarını çiğneyin ve suyunu yutun..

Lif açısından zengindir

İncir, en çok lif içeren meyvelerden biridir ve incir yemek sindirim sistemine faydalı olur. Öte yandan, vücudumuzun sindirim ritmini hızlandırdığı için, kilo vermek isteyenlere tüketmeleri önerilir. Aynı zamanda kabızlığa karşı mücadele eden doğal bir müshildir.

Bronşite iyi gelir

İncir yapraklarıyla hazırlanan çay ile, bronşit, astım ve solunum yollarının hastalıkları için doğa bir tedavi yapılabilir.

Kan basıncını düşürür

Önemli miktarda potasyum içerdiğinden, kan basıncını düşürmek ve kontrol altına almak için etkilidir. Bu nedenle bu meyveyi hipertansif hastalarının düzenli olarak tüketmesi önerilir.

Antioksidan özellikleri barındırır

Çalışmalar incirlerin antioksidan özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Vücuttaki toksinlerin etkili bir şekilde atılması için her gün iki kuru incir tüketilmelidir.

Kemik yoğunluğunu sağlar

İncirler ayrıca vücut için önemli bir kalsiyum kaynağıdır, bu nedenle kemik yoğunluğuna fayda sağlarlar. Ayrıca idrar yoluyla kalsiyum kaybını önleyerek kemiklerin zayıflamasını engellerler. Kadınların menopoz dönemlerinde kemikleri zayıfladığı için bu dönemde incir kadınların ideal bir gıdası haline gelebilir.

Akciğerleri temizler

Akciğerleri temizlememize yardımcı olan özellikleri içerdiğinden onları en belirginleştiren özelliklerden biri balgam söktürücü gücündedir. Bu nedenle, bronşit, soğuk algınlığı, aşırı mukus gibi solunum yolu hastalıklarına yakalanırsak incir ağacının yaprakları ve meyveleri şiddetle tavsiye edilir. Bu meyvenin uygulanması, mukus fazlalığının ortadan kaldırılmasına ve bizi daha rahat hissetmemize yardımcı olacaktır.

Kabızlığa iyi gelir

Müshil gücü de dikkate değerdir, bu nedenle kabızlık ya da midede sorun yaşıyorsanız incir alımını şiddetle tavsiye ederiz. Bağırsak geçişini iyileştirmek ve arızalanmasından kaynaklanan sorunlardan kaçınmak iyi bir yardımcıdır.

Romatizmaya ve eklem ağrılarına faydalıdır

Buna ek olarak antiromatizmal özelliklere atfedildiğinden, bu hastalığın aile geçmişi olan insanlarda incir almanın yanı sıra çok sayıda spor yapanlar ve eklemleri aşınmaya maruz bırakanlar da önerilir.

Mideyi rahatlatır

Herkes incir yiyebilir, aslında kolayca diyetimize dahil etmeniz önerilir, çünkü kolayca sindirilebilen bir besindir, çok hızlı asimile olmanın yanı sıra midemiz korunur.

Bu mucizevi faydaları sebebiyle inciri diyetimize dahil etmeye başlıyoruz. Vücut sağlığınız için incirin yapraklarından da yararlanabilirsiniz.

Exit mobile version