Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukBebekleri gece tok tutan doyurucu, besleyici gece maması

Bebekleri gece tok tutan doyurucu, besleyici gece maması

Bebeğinizi uyutmak, belki de her gün başarmanız gereken en zor görevlerden birisidir. Bebeğiniz her gece acıktığı için sık sık uyanır ve uzunca uyumakta zorlanır. Bebeğinizi gece tok tutacak doyurucu, besleyici gece maması tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

6 ayını dolduran bebekler için gece yatmadan önce yapabileceğiniz gece tok tutan oldukça doyurucu ve besleyici bir mama tarifini sizlere sunacağız. Doyurucu olduğu kadar da lezzetli olduğu için bebeğiniz severek ve iştahla tüketecektir. Doyurucu ve besleyici olma özelliği sayesinde de bebeğiniz sağlıklı bir şekilde kilo alacaktır. Bu mamayı 6 aydan sonra içinde kullanılan malzemelere bebeğinizin alerjisi olmaması durumunda gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

Bebekleri Gece Tok Tutan Mama Tarifi

Malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 tane Medine hurması
  • İsteğe bağlı bir çay kaşığı pekmez

Yapılışı;

İrmik, pirinç ve suyu küçük bir pişirme kabı içine alınız. Ardından kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış Medine hurmasını ekleyiniz. Kabuğun kolay çıkması için sıcak su içinde birkaç dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Tüm malzemeleri kaynayana kadar karıştırınız. Kaynamaya başladığında 5 dakika kadar pişirmeye devam ediniz. Daha sonra tüm malzemeyi blender içine alarak geçiriniz. Ilıdıktan sonra ister pekmez ekleyip isterseniz de sade şekilde bebeğinize yedirebilirsiniz.

Hurma tatlı bir kuru meyve olduğu için ayrıca içine tatlandırıcı veya şeker koymanız gerekmez. Aynı zamanda hurmanın içinde bulunan vitaminler sayesinde besleyici bir muhallebi, gece maması elde etmiş olursunuz. İçinde bulunan irmik ve pirinç ise bebeğinizi tok tutmaya yardımcı olacaktır. Bu sayede bebeğiniz gece boyunca acıkmadan sabaha kadar deliksiz bir uyku rutini oluşturacaktır.

Exit mobile version