18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerBaşkentte covid-19 alarmı! Korkutucu günler geri gelebilir

Başkentte covid-19 alarmı! Korkutucu günler geri gelebilir

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre açıklanan vaka sayısındaki verilere göre Ankara’da 20-26 Şubat tarihleri aralığında 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı 39,98 iken, 27 Şubat – 5 Mart tarihleri aralığında 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı 54,83’e kadar yükseldi. Türkiye koronavirüs risk haritasında orta riski temsil eden sarı renkte olan Ankara, güncel vakalardaki bu artıştan sonra yüksek riski temsil eden turuncu renge döndü.

Sosyal Mesafe Unutuldu

Ankara’nın 1 hafta içerisinde orta riskli iller arasından çıkarak yüksek riskli iller arasına girmesi Ankara halkına büyük bir tedirginlik yaşatıyor. Ne var ki vaka sayıları ciddi seviyelerde artsa da Başkent sokaklarındaki yoğunluk gözlerden kaçmıyor. Başkentin en yoğun bölgesi Kızılay’ın cadde ve sokaklarının insan seline dönüşmesi ve zaman zamanda sosyal mesafenin unutulması dikkat çekti.

Başarı Halkın Yardımına Bağlı

Toplu taşıma araçlarındaki, sokak ve caddelerdeki yoğunluğun ne yazık ki kötü günlerin habercisi olabileceğine değinen Doç. Dr. Savaşçı, “Başkentte sabah saatlerindeki trafik, akşamları eğlence mekanlarındaki yoğunluk, restoranlardaki ve caddelerdeki yoğunluk yakın bir zamanda korkutucu günlerin gelebileceğini hissettiriyor. Başkent, resmi kurumların çok fazla olduğu bir ilimiz. Çalışanların tedbiri elden bırakmaması gerekiyor. Okul yöneticilerimizin ve öğrencilerimizin okullarda bütün tedbirleri alması gerekiyor. Restoran ve eğlence mekanı işletmecileri de kurallara uymayı ihmal etmemeli. Covid-19 virüsü kapsamında alınan tedbirlere riayet edilip edilmediğinin denetimi güvenlik güçlerimiz tarafından çok sıkı bir şekilde yapılmalıdır. Ankara özelindeki başarı halkımızın yardımına bağlıdır. Ankara halkı kurallara riayet etmeyi sever. Biraz dikkat edilmesi halinde vaka sayıları yeniden kısıtlama dönemindeki sayılara geriler.” dedi.

Vaka Sayısındaki Artışta Rehavet Etkili

Vaka sayılarındaki artışta kısıtlamaların kaldırılmasının etkili olmadığını da belirten Doç. Dr. Savaşçı, “Vaka sayılarındaki artışı gün gün takip ediyorduk. Kontrollü normalleşme sürecinde kısıtlamaların gevşetilmiş olmasının vaka sayısındaki artışa etkisi ile ilgili bir gözlemimiz olmadı. Bunun etkisini büyük olasılıkla 1 hafta 10 gün içerisinde göreceğiz. Amacımız halkımızı korkutup paniğe sevk etmek değildir. Ama 1 seneden bu tarafa bütün halkımızla, sağlık personelimizle, kolluk kuvvetlerimizle, çalışanlarımızla bu virüse karşı büyük bir mücadele vermekteyiz. Maalesef üzerimizdeki rehavet vaka sayılarını artırıyor. Bu aşamada herkesin kendisinde biraz suç araması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version