19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık BakanlığıBakan Koca: Çok yakın zamanda maskeden kurtulacağız

Bakan Koca: Çok yakın zamanda maskeden kurtulacağız

Maske takmak bir çoğumuz için işkence olsa da Covid-19 virüsünden korunmak için takmak zorunda olduğumuzun bilincinde olarak sorumlu davranıyoruz. Yaşamlarımızın bu istenmeyen parçasından ne zaman kurtulacağımız ile ilgili müjdeyi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi.

Aşıda Önemli Gelişmeler Yaşanıyor

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hepimiz, özgürce nefes alacağımız günlerin özlemini duyuyoruz. Maske, çok yakın bir zaman içerisinde hayatımızdan çıkacak. Covid-19 virüsü aşı çalışmalarında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Büyük bir sabırla sonucu beklemeliyiz. Evden dışarıya çıktığımız zaman ve başkalarıyla vakit geçirdiğimiz her ortamda maskelerimizi kurallara uygun bir şekilde takmalıyız. Herkese, bu konuda gösterdiği büyük sabır için teşekkür ederim. Sağ olun.” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs vaka sayısının hızla tırmanışa geçtiği bugünlerde Bakan Koca’nın bu paylaşımı vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Ülkemizde Son Durum

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak güncellenen Türkiye Koronavirüs Tablosu incelendiği zaman son 24 saat içerisinde 2 bin 841 yeni vaka tespit edildiği ve 88 kişinin hayatını kaybettiği görülüyor. Ülkemizdeki toplam vaka sayısı 404 bin 894 kişiye ulaşırken, salgından dolayı yaşanan can kaybı ise 11 bin 233 kişiye yükseldi.

Exit mobile version