19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerBakan Koca: Büyük illerdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayıldı

Bakan Koca: Büyük illerdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayıldı

Covid-19 virüsü vaka sayılarında İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizde görülen artış trendinin neredeyse bütün ülkeye yayıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu vaka artış trendini göğüsleyebilecek sağlık alt yapımız olsa da vaka sayısındaki artış trendinin önüne geçilmesi için radikal önlemlere başvurulması kaçınılmaz bir hal almıştır.” dedi.

Covid-19 Bulaştırıcılığından Hiçbir Şey Kaybetmedi

Bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeyen Covid-19 virüsünün adeta kitlesel bir bulaşma dönemine geçiş yaptığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugünkü son verilere göre dünya genelinde pozitif vaka sayısı 55 milyon kişiyi geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1 milyon 326 bin kişiyi aştı. Ağır vaka sayısı ise dünya genelinde 100 bini geçti. Bu vakalar yoğun bakım ünitelerinde yaşam mücadelesi vermektedir.” ifadelerine yer verdi.

Bu Yıl Bitmeden Aşıya Kavuşacağımızı Ümit Ediyorum

İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük illerimizde görülen vaka sayısındaki artış trendinin neredeyse bütün ülkeye yayıldığını ifade ederek durumun ciddiyetine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayısındaki bu artış trendini göğüsleyebilecek sağlık alt yapısına sahip olsak da bu artış trendini aşağı çekmek için yeniden radikal önlemlere başvurulması kaçınılmaz bir hale gelmiştir.

Covid-19 virüsü salgınında geldiğimiz nokta yaşamlarımızı bir süreliğine daha sıkı disiplin altına almamız gerektiğini gösteriyor. Dünyayla paralel bir şekilde ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yürütülmektedir. Bu aşı çalışmalarından bir tanesinde klinik öncesi dönem başarıyla tamamlanarak insan denemelerine başlanmıştır. Çin ve Alman kaynaklı aşıların faz aşamalarındaki çalışmaları ise ülkemizde sürmektedir. 2020 yılı bitmeden aşıya kavuşmuş olacağımızı ümit ediyorum. Bizim üstümüze düşen en büyük görev ise bu süreci güvenli bir şekilde atlatmak için elimizden gelen gayreti göstermektir.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Tedbirlere Uyulmazsa Yeni Tedbirlere Başvurulur

Covid-19 virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan tedbirlerin ihlal edilmesi halinde yeni tedbirlere başvurulmasının kaçınılmaz olacağı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ifade edildi.

Exit mobile version