26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerBakan Koca: Aşı ücretsiz ve aşamalı olarak vurulacak!

Bakan Koca: Aşı ücretsiz ve aşamalı olarak vurulacak!

Covid-19 aşısına dair ilk anlaşmaların yapıldığını ve alternatif üreticilerle görüşmelerin sürdüğünü twitter hesabından yaptığı paylaşımla ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Daha öncede yaptığım açıklamalarda ifade ettiğim gibi aşıyı ücretsiz olarak ve öncelikle sağlık personelimizden başlanmak suretiyle kademeli bir şekilde vatandaşlarımıza uygulamayı planlıyoruz. Devletimiz, her daim vatandaşının yanında yer alacaktır.” dedi.

50 Milyon Aşı İçin Sözleşme İmzalandı

Geçen hafta Çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında sonra aşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Herhangi bir sorunla karşılaşmazsak Aralık, Ocak ve Şubat aylarında 50 milyon doz aşı için sözleşme yapılarak imza atıldı. İmzalanan sözleşmeye göre Aralık ayı içerisinde hedefimiz 20 milyon doz olsa da en az 10 milyon doz, Ocak ayı içerisinde de 20 milyon doz aşı için herhangi bir problem bulunmuyor. 50 milyon doz aşı için gerekli sözleşmeler yapıldı.

Diğer aşı içinde Aralık ayı içerisinde 1 milyon doz, devamında ise 25 milyon doza kadar aşının temin edilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. Rusya ve diğer aşılar içinde temas halindeyiz. Hedefimiz çok erken dönem içerisinde güvenirliliğini ve etkinliğini bildiğimiz aşıların temin edilmesiyle hızlı bir başlangıç yapmaktır. Şu anda sözleşmesi imzalanan 50 milyon doz aşının takviminin başlayabileceğini ifade edebilirim. Diğer taraftan geliştirdiğimiz yerli aşımızda bulunuyor. Şu anda çalışmaları devam eden 16 milli aşımız var. İnaktif halde 4 milli aşımız bulunuyor. Bir milli aşımızda ise Faz aşamasındaki çalışmalar yürütülüyor. Bu aşımız, aşıyı vurdurmak için gönüllü olan 44 vatandaşımıza uygulandı. Şu ana kadar bir problemle karşılaşılmadı. Bu aşının yaygın kullanımına en geç Nisan ayına kadar başlayabileceğimizi umut ediyorum. Birden fazla yerli aşımız olacak. Büyük ihtimalle de Nisan ayı içerisinde kullanımına başlayacağız.” şeklinde konuşmuştu.

Exit mobile version