19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıAkne ve sivilcelerin neden olduğu cilt lekeleri nasıl önlenir?

Akne ve sivilcelerin neden olduğu cilt lekeleri nasıl önlenir?

Sivilceler genel anlamda insan yaşamını olumsuz etkileyen iltihaplı kabarcıklardır. Bazıları kendiliğinden geçse de enfekte olmuş sivilcelerin yüzün diğer kısımlarına da yayılması söz konusudur. Ayrıca bu sivilcelere akne adı verilir. Aknelerde hem yayılma hızlı olur hem de geçtikten sonra ciltte ciddi anlamda leke bırakırlar. Sivilceleri ortadan kaldırmak mümkündür. Ancak bu konuda doğru yöntemleri bulmak ve onları uygulamak son derece önemlidir.

Sivilceler Nasıl Önlenir?

Sivilceleri engellemenin birçok formülü vardır. Ancak bunu doğru yapmak her şeyden daha önemlidir. Öncelikle sivilceye sebep olan faktörleri anlamak tespit etmek ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulamak gerekir. Sivilcelerin oluşma sebeplerinde etkili olan en önemli faktör cildin yağlı olmasıdır. Ayrıca sağlıksız beslenme, stres koşullarında çalışma ve cilt için uygun olmayan kozmetik ürünlerini kullanmaktır. Bu konuda öncelikle yapılması gereken en doğru yöntem bir dermatoloji uzmanına görünmektir. Dermatoloji uzmanı cilt analizi yaparak cildin olumsuz etkileşimlerini ortaya çıkarır. Sivilcelerin neden oluştuğunu ve kaynağını bulunur. Dolayısıyla bunun üzerinden geliştirilen bir tedavi sivilceleri ortadan kaldırır. Beslenme ile doğrudan ilişkili olan sivilce oluşumuna yardımcı olan en büyük etken abur cubur diye tarif edilen yiyeceklerin insan yaşamının bir parçası haline gelmesidir. Abur cubur insan yaşamında yalnızca sivilce oluşumuna sebep olmaz, sağlık sistemini de etkiler. Dolayısıyla onun yerine daha fazla sebze, meyve ve bakliyat tüketmek sivilcelerin oluşumunu önler. Hepimizin bildiği gibi koyu renkli sebze ve meyveler antioksidan özelliğinin yanı sıra vücudun yağ dengesini korurlar. Sivilcelerin oluşma sebeplerinden en önemlisi de cildin aşırı yağlanmasıdır. Doğru sebze tüketimi, yoğurt ve probiyotik içeren yiyeceklerin tüketilmesi akne ve sivilce oluşumunu ciddi anlamda etkiler. Bunun yanı sıra ellerimiz gün içinde farkında olmadan birçok şeye dokunabilir. Bu içgüdüsel olarak gelişen bir durumdur. Aynı şekilde ellerin yüze dokundurulması da farkında olmadan yaptığımız bir alışkanlıktır. Bu da sivilcelerin oluşmasına sebep olur.

Sivilceli Hassas Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Sivilceli ciltler genellikle hassas ciltlerdir. Dolayısıyla hassas ciltlerin diğer cilt tiplerine göre çok daha özen gösterilerek bakıma ihtiyacı vardır. Sivilce oluşumunun temel sebeplerinden biri ise cildin yağlı olması ve bu yağ dengesini sağlayan doğru kozmetik ürünlerinin yanlış kullanılmasıdır.

Akne Ve Sivilcelerden Kaynaklı Cilt Lekeleri Nasıl Önlenir?

Sivilcelerin önlenmesinin doğru zamanı ergenlik çağıdır. Çünkü ergenlik çağında hormonlar aktif halde bulunduğu için sivilcelerin en yoğun oluştuğu dönemdir. Sivilcelerin oluşumunu önlemenin temel koşullarından biri de cildin doğru ve derinlemesine temizlenmesidir. Sivilce oluşma potansiyeli olan ciltler dolayısıyla lekelenmeye de yatkın ciltlerdir. Bu nedenle mutlaka dışarı çıkarken ultraviyole ışınlarından koruyan yüksek faktörlü güneş kremi uygulayarak güneşin zararlı etkilerinden cildi korumak gerekir. Ancak leke karşıtı ürün seçimi yaparken bunun da bir dermatoloji uzmanına veya cilt bakım uzmanına danışılarak yapılması gerekir.

Akne Ve Sivilceli Cilt için Önerilen Ürünler

Günümüzde sivilce ve akne oluşumunu önlemek o kadar zor bir durum değildir. Önemli olan yapılması gerekenleri doğru yapmaktır. Bunun başında cilt temizliği gelir. Cildin derinlemesine temizlenmesi sivilce ve akne oluşumunda önemli rol oynar. Bunun yanı sıra güneş ışınlarından cildi korumak sivilce oluşumunu önleyen faktörlerden biridir. Doğru bir cilt analizi yapılarak cildiniz için doğru ürünün ne olduğunu bulmak ve bu ürünü kullanarak sivilce ve aknelerden kurtulabilirsiniz.

Exit mobile version