19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYaşam104 yaşında koronavirüse karşı savaşı kazandı!

104 yaşında koronavirüse karşı savaşı kazandı!

Yaşamını Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde sürdüren 104 yaşındaki kadın, koronavirüse yakalandıktan sonra hastanede tedavi altına alındı. 104 yaşında koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kazanarak sağlığına tekrar kavuşan kadının tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Yeni tip koronavirüs enfekte olduktan sonra 19 gün boyunca hastanede tedavi gören 104 yaşındaki Beyaz Kaplan, Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Koronavirüs akciğerlerini kapladığından dolayı oluşan enfeksiyon nedeniyle nefes almakta zorlanan yaşlı kadın, hastanedeki korona servisinde tedavi altına alındı. Serviste 19 gün boyunca tedavi gören yaşlı kadının, son üç günlük tedavisinde oksijen desteğine ihtiyaç duymadığı ve kendisine yapılan koronavirüs testinin negatif çıktığı için taburcu edildiği açıklandı.

Üç hafta Çile Çektim

Konuşmakta zorlanan 104 yaşındaki Beyaz Kaplan, doktorların kendisine çok iyi, çok güzel baktığını ve hastanede üç hafta boyunca çok büyük çile çektiğini söyledi.

Koronavirüsü Yendi

Koronavirüse yakalanan 104 yaşındaki hastanın yeniden sağlığına kavuşmasından dolayı çok büyük moral bulduklarını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Arslan, “Covid-19 tedavisi gören 104 yaşındaki Beyaz Kaplan teyzemizi taburcu ettik. Hastanede 19 gün boyunca yatarak tedavi gördü. Çekilen ilk akciğer tomografisinde koronavirüs enfeksiyonu lehineyken tedavi gördü. İlerleyen süreçte sonum sıkıntısı olduğundan dolayı tedavi gördü. Tedavisinin son üç gününde ise ateşi olmadığı, nabzı ve tansiyonu düzeldiği, genel sağlık durumu iyi seyrettiği için taburcu edildi. 104 yaşında olan bir hastanın koronavirüs tedavisi görerek sağlığına kavuşması bizler içinde büyük bir moral ve motivasyon oldu.” dedi.

Exit mobile version