28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyet1 ayda 10 kilo nasıl verilir, hızlı kilo vermek sağlıklı mıdır?

1 ayda 10 kilo nasıl verilir, hızlı kilo vermek sağlıklı mıdır?

Bir ayda 10 kilo vermek büyük bir iddia! Ancak bunu vadeden birçok mecra kuruluş ve satıcılar var. Kulağa çok hoş gelen hızlı kilo verme olayı aslında doğru bir yöntem değildir. Sağlıklı kalmak için sağlıklı kilo vermek gerekiyor. Bu da maksimum ayda 3 ila 5 kg arasında olabilir.

Bir ayda 10 kilo zayıflamak, sağlık açısından büyük riskler taşır. Aşırı kilo almamıza neden olan şey; düzensiz ve aşırı beslenmemiz ya da kalori almamızdır. Mucizelere ve masallara kulak vermeden, tamamen bilimsel bir bakış açısı ile, ne kadar az kalori alırsak, o kadar kilo veririz kuralını benimsememiz gerekiyor. Zaman ve umutları hatta sağlığı tüketen bu yanlış vaatlere kanmadan, yemek yeme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeye başlamalıyız. Alınan her kilo, kalbe başta olmak üzere, tüm bünyemize yük olarak biner.

Aşırı Kilolar İnsanı Öldürür

Hemen olmasa da zaman içinde, alınan aşırı kilolar bizi öldürüyor. Kilolar bize hastalıklar getiriyor. Şeker ve tansiyon başta olmak üzere kronik ve tehlikeli hastalıklar obezite ile gelişiyor. Bunu önlemenin anahtarı ise, karar vermek ve ardından bu kararı koruyarak hayata geçirmek. Hiçbir şey, insanın iradesi karşısında sonsuza kadar mukavemet gösteremez. Bunun için savaşmaya hazır olmak birinci kuraldır.

Hızlı kilo vermek yerine, yavaş yavaş kilo vererek kalbimizi zorlamadan kilolardan kurtulmaya çalışmalıyız. Eğer hiçbir şey yemezsek, hızlı bir şekilde kilo veririz ama bağışıklık sistemimiz zarar görür. Safra kesemiz kristalize olur ve onu kestirip atmamız gerekecektir. İstediğimiz sonuç asla bu değildir. Kiloları yavaş yavaş vermek için yapılacak işleri basitçe gözden geçirebiliriz.

  • Doğru beslenme
  • Akşam yemeklerini hafif seçin
  • Gece bir şey atıştırmayın
  • Günde 1 saat yürüyün
  • Tatlılardan ve hamurlardan uzak durun
  • Şekeri azaltın.

Bünyemiz, oturmaya değil hareket etmeye müsait olacak şekilde dizayn edilmiştir. Hareketsizliği bir kenara bırakalım ve hareket etmeye başlayalım. Güzel yiyecekleri düşünerek iştahı kabartmayalım. Güzel bir patates kızartması ve kola akla ya da güzel bir hamburger ya da kola aklımıza geldiğinde, hemen onu Switch ederek başka bir düşünceye odaklanalım. Mesela bu düşünce, ayna karşısındaki hantal ve çirkin görüntümüz olabilir. Bu görüntüyü akla getirdiğimizde, iştahımızın kesildiğini göreceksiniz. Sonra bu düşünceyi de değiştirerek 6 ay sonraki mükemmel vücudumuzu ve insanların bize nasıl hayranlıkla baktıklarını hayal edelim.

Bol bol su içelim. Maden suyu tüketelim. Sabahları aç karnına bir bardak suyu mutlaka tüketelim. Başlarda zor gelecektir ama bunu alışkanlık haline getirebiliriz. Zayıflamak için atacağımız her adımda, 5 ay sonraki başarımızı zihnimize getirerek, motivasyon kazanalım. Haplarla, sadece meyvelerle bünyemizi tahrip ederek hızlı kilo vermemiz mümkün ama yeni hastalıklara kapı aralayacağımızı da unutmayalım. Az yemek, daha fazla ömür demektir.

Exit mobile version