19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıYüz yogası yüzü gençleştirir mi? Yüz yogası yapmanın faydaları nelerdir?

Yüz yogası yüzü gençleştirir mi? Yüz yogası yapmanın faydaları nelerdir?

İçerikleri

Yüzümüzün genç ve diri olması için birbirinden farklı uygulamalara ve yöntemlere başvurmaktayız. Yüz yogası da güzelleşme adına yapılan işlemlerin başında gelmektedir. Gün içinde en fazla 5 dakika ayırarak yüz yogası ile zamana meydan okumak mümkündür. Peki, yüz yogası nasıl yapılır? Yüz yogasının faydaları nelerdir? Hep birlikte görelim.

Göz Kamaştıran Bir Cilt İçin Yüz Yogası

Özellikle kadınlar tarafında oldukça revaçta olan yüz yogası birkaç basit hareketten oluşmaktadır. Ayrıca düzenli yapıldığı vakit cilde canlı bir görünüm kazandırır, sarkmaları önler ve yaşlanma etkilerine karşı yüzü korur. Yüz yogası dudaklar ve gözler başta olmak üzere yüzün bütün bölgelerini kapsamaktadır. İsterseniz yüze uygulanacak temel egzersizleri inceleyelim.

Yüz Yogası İçin Temel Yüz Egzersizleri

1- Gözler:

Göz kenarları ve gözaltları yaşlanmanın etkisiyle yüzde en çok deforme olan bölgelerden biridir. Ancak göz kenarlarına uygulanacak bazı hareketlerle de bunun önüne geçmek mümkündür. Öncelikle işaret ve orta parmaklarınızı gözünüzün yanında olacak şekilde sıkıca bastırın. Ardından ileri ve geriye doğru çekip bırakın. Bu hareketi 10 kez tekrar edin.

2- Yanaklar:

Yanaklar için yapılacak birçok yüz egzersizi bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

Bilindiği üzere yanakların gergin olması için balon şişirmek en bilinen kuraldır. Bu nedenle yüz için balon şişirme egzersizi yapmak yanakları hem inceltir hem de kırışık görünümünü azaltır. Yanaklarınızı şişirin ve 5 saniye tutun. Daha sonra yavaşça bırakın. Bu egzersizi 5 kez tekrarlayın.

3- Dudaklar:

Vücut yaşlandıkça kolajen kaybedip sarkmaya ve kırışmaya başlar. Bundan en çok etkilenen bölge dudak çevresidir. Dudak çevresinde oluşan kırışıkları azaltmak için U ve X hareketleri çok etkilidir. Dudakları U harfini söyleyip öne doğru uzatın sonra X harfi ile geri çekin. Her gün 15 kez yapılan tekrar ile kısa sürede sonuç aldığınızı göreceksiniz.

Yüz Yogası Yapmanın Faydaları Neler?

Asyalı kadınların ışıltı bir yüze ve gergin bir cilde sahip olmalarının sırrı yüz yogasıdır. Yüz yogası yapmanın cildimizde oluşturacağı etkiler şöyledir;

  • Cildi gençleştirir ve sarkmaların önüne geçer.
  • Ciltteki kolajen miktarını arttırarak esneklik verir.
  • Cildi fazla toksinden arındırır.
  • Cilde herhangi bir yan etkisi yoktur.
  • Cilt kalitesinde gözle görülür fark yaratır.