28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetYeşil çay sevmeyenlerin bile severek içeceği lezzetli yeşil çay çeşitleri

Yeşil çay sevmeyenlerin bile severek içeceği lezzetli yeşil çay çeşitleri

Yeşil Çay, bitki çayları arasında en sağlıklı çay olarak bilinirken bunun yanı sıra zayıflamak için de içilebilecek en yararlı çaylardan birisidir. Yeşil Çayın metabolizmayı hızlandırmadaki etkisinden yararlanmak istiyorsanız, günde 2 fincan Yeşil Çay tüketmelisiniz. Nefis, yoğun Yeşil Çay aroması, hem keyifli bir içim verecek hem de metabolizmanızı hızlandıracaktır.

Fakat ağır tatlardan hoşlanmıyorsanız, Yeşil Çay sizin için itici gelebilir. Bunun sebebi ise oldukça yoğun ve belirgin bir aromaya sahip olmasıdır. Sırf yoğun aroması yüzünden Yeşil Çayı içemeyen insanların sayısı bir hayli fazla. Sade olarak içildiğinde büyüleyici ve derinden hissedebileceğiniz bir Yeşil Çay lezzetine sahip olsa da bu tat, herkese hitap etmeyebilir.

Eğer siz de Yeşil Çayın yoğun aromasından pek haz etmeyenlerdenseniz ya da farklı tat arayışları içinde olanlardansanız, aromalı Yeşil Çayları deneyebilirsiniz. Böylece hem değişikliğin verdiği heyecana sahip olacaksınız hem de nefis Yeşil Çayınıza, fantastik lezzet karışımları ile aldığınız keyfi kat ve kat arttıracaksınız. İşte birbirinden lezzetli Yeşil Çay çeşitleri;

Yasemin Aromalı Yeşil Çay

Marketlerde en çok bulunan Yeşil Çay çeşitlerinden birisidir. Yasemin ile Yeşil Çayın uyumu gerçekten şaşırtıcı. İlk içişinizde tadına ve aromasına hayran kalacağınız bu Yeşil Çay çeşidi, Yeşil Çayı içmek için sabırsızlanmanıza sebep olacak.

Yasemin aromalı yeşil çayların da yoğun aroma sorunu var ne yazık ki. Eğer yoğun aromalı çaylardan hoşlanmıyorsanız, Yasemin aromalı yeşil çay, size hitap etmeyecektir. Yoğun yasemin aroması ile en az yasemin kadar yoğun Yeşil Çay aromasının birleşiminden oluşan bir aroma patlaması sizi karşılıyor. İçerken hem yaseminin ferahlığını hissediyorsunuz hem de boğazınızdan geçerken verdiği çiçek bahçesi hissini alabiliyorsunuz.

Yasemin aromalı yeşil çayı, marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Doğadan ve Lipton markaları bu çaydan üretiyor. Özellikle Lipton’un ürettiği, “Yaseminli Yeşil Çay” tadı ve rahat içimi ile ön plana çıkıyor.

Portakal Aromalı / A-C-E Vitaminli Yeşil Çay

Portakal aromalı yeşil çay, daha çok tatlı içeceklerden hoşlananların sevebileceği bir bitki çayı çeşididir. Portakal aromalı yeşil çayı içerken, Yeşil Çayın yoğun aromasını neredeyse hiç hissetmiyorsunuz. Daha çok hafif aromalı bir bitki çayı ile portakal aromasının karışımı gibi bir tat sizi karşılıyor.

Portakal aromalı yeşil çay, içimi en güzel olan Yeşil Çay çeşidi diyebiliriz. Her ne kadar Yeşil Çayın kendine has aromasını saklasa da, içimi hem güzel hem de ferahlatıcı. Özellikle kış günleri, yağmur yağarken bu Yeşil Çayı içmek, içinizi ısıtacak ve sizi huzurla donatacaktır. İçerken çoğunlukla portakal aromasının hafif tadını hissediyorsunuz. Yuttuktan sonra ağzınızda çok az Yeşil Çay aroması kalıyor. Bu da Yeşil Çay aroması sevmeyenlerin rahatlıkla içebileceği bir Yeşil Çay olmasındaki en büyük neden.

Portakal aromalı, A-C-E vitaminli Yeşil Çayı şu an sadece Doğadan üretiyor. Marketlerde çok sık rastlamasanız dahi, yaseminli Yeşil Çaydan sonra en çok satılan Yeşil Çay çeşitlerinden bir tanesidir.

Nane Aromalı Yeşil Çay

Yeşil Çay içerken insanın aklına nane tadı geliyor sebepsiz bir şekilde. Belki beynimiz, Yeşil Çaya en çok yakışan şeyin nane olacağını düşünüyordur. Bu şekilde düşünen bitki çayı firmaları da Nane aromalı yeşil çay üretmeye başladı. Yeşil Çayın kendine has aromasını korurken, aynı zamanda nane aromasının ağzınızda bırakacağı o ferahlığı rahatlıkla hissedebiliyorsunuz.

İçerken nane aromasını daha baskın hissetseniz de yutarken ve yuttuktan sonra Yeşil Çayı rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Eğer Nane aromalı yeşil çayı içer ve severseniz, bağımlısı olabilirsiniz. Sevenlerin çok sevdiği, sevmeyenlerinde idareten de olsa rahatça içebildiği bir Yeşil Çay çeşidi.

Marketlerde en çok bulunan bitki çaylarından birisidir bu da. Özellikle Nane aromalı yeşil çay, Doğadan ve Lipton markalarının en üst düzeyde ürettiği Yeşil Çay çeşitlerindendir ve her iki marka da nefis lezzetleri sunuyor. Aynı zamanda Çaykur ve Doğuş markalarının da üretip sattığı bu çaylardan tercih edebilirsiniz.

Exit mobile version