16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviYatmadan önce sarımsak yutarsanız, uyurken vücudunuzda bakın neler uluyor!

Yatmadan önce sarımsak yutarsanız, uyurken vücudunuzda bakın neler uluyor!

Sarımsak tüm dünyada en popüler besin olarak kabul edilir. Sarımsak, mutfak kullanımlarına ek olarak tıpta da kullanılmaktadır. Yatmadan önce bir diş sarımsak yemenin mucizevi etkilerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Sarımsak yemek için en iyi zaman, yatmadan önce veya midede bakterilerin en savunmasız olduğu sabahın erken saatleridir. Yiyeceklerle korunmazlar, bu yüzden yok etmeleri daha kolaydır. Ancak mide problemleriniz varsa, o zaman hiç sarımsak yememelisiniz. Sarımsağın faydalarını test etmek istiyorsunuz ama ağzınızdan gelen kötü kokudan mı korkuyorsunuz? Kükürt, kendine özgü güçlü sarımsak kokusu verir. Ancak, sarımsağı çabucak içtikten sonra nefesinizi tazelemek istiyorsanız, bir dilim limon, bir tutam taze maydanoz, kakule tohumu veya tarçın çiğnemeyi deneyebilirsiniz.

Sarımsak, inanılmaz sağlık yararları ile dünya çapında tanınmaktadır. Aslında sarımsak, bütün dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılan sebzelerden biridir; sağlık yararları saymakla bitmez. Sarımsak yüzyıllardır şifalı bitki olarak adlandırılmaktadır.  Peki yatmadan önce bir diş sarımsak yemenin sağlığınızı iyileştirebileceğini biliyor muydunuz? Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Sarımsağın Besleyici Faydaları

Sarımsak, onlarca yıldır mükemmel A, B ve C vitaminleri kaynağıyla tanınmaktadır. Fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, bakır ve manganez gibi çok sayıda mineralle doludur.

Ayrıca, uçucu yağlar, glikozitler ve selenyum, tellür ve germanyum gibi önemli minerallerin nadir izleri bakımından zengindir. Genel olarak, sarımsaktaki fitokimyasal madde, pırasa, soğan, frenk soğanı ve arpacık soğanında da bulunan antioksidanlar allium gibi bileşenleri içerir.

Yatmadan Önce Bir Diş Sarımsak Yiyebilir miyim?

Başka bir deyişle, sarımsak yemek için en uygun zaman nedir? Birçok uzman, yatmadan önce, sabahın erken saatlerinde, öğle yemeğinde ve daha birçok seçenekle almanızı tavsiye edecektir. Ancak araştırmalara göre aç karnına sarımsak yemek onu güçlü bir antibiyotik yapar. Birçok uzman, kahvaltıdan önce sabah erken saatlerde sarımsak yemeyi önerir.

Yatmadan önce sarımsak tüketilmesi tavsiye edilir, ancak dikkatli alınmalıdır, ayrıca bir partneriniz varsa yatmadan önce sarımsak yemenin iyi bir fikir olduğundan şüpheliyiz. Yatmadan önce sarımsak yemeyi düşünürseniz, yemekle birlikte yiyin, sarımsak tek başına yatakta size asit reflüsü problemine neden olabilir. Bu nedenle, sarımsağı uyku bozukluğunu önlemek için, yatmadan en az bir saat önce yiyecekle birlikte tüketin.

Sarımsak, birçok mide problemini iyileştirmede etkili olsa da, mide- bağırsak sistemini uyarıcıdır. Bu nedenle akşamları bol miktarda yemekten kaçınmalısınız. Tükürük akışını ve mide suyu salgılanmasını yoğunlaştırarak yatakta ileri geri dönmenizi sağlar. Mide ve sindirim komplikasyonları olan kişiler, sarımsak yutmadan önce iki kez düşünmelidir. Sarımsaktan en fazla faydayı elde etmenin sırrı, onu kahvaltıda, öğle yemeğinde veya yemekle yatmadan bir saat önce yemektir.

Yatmadan Önce Bir Diş Sarımsak Yemenin Faydaları

Yatmadan önce bir diş sarımsak yemenin sağlığınız için birçok faydası vardır. İşte yatmadan önce sarımsak yemenin en bilinen faydalarından bazıları.

Kan Pıhtılaşmasını Önler:

Sarımsak, aspirin gibi ilaçları almaktan ziyade kan inceltici için yararlı olan antikoagülan özelliklere sahiptir. Bu, sarımsağı kanın pürüzsüz bir akışına izin vererek kanın pıhtılaşmasını veya trombozu önlemede etkili kılar.

Soğuk Algınlığını İyileştirir:

Yatmadan önce bir diş sarımsak yemek, burun tıkanıklığını hafifletmenin yanı sıra gribi yönetmeye veya iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca sarımsak, midede gazı azaltır. Bu nedenle, soğuk algınlığı hissederseniz veya soğuk algınlığı yaşarsanız, sarımsak bunun için etkili bir ilaçtır.

Kanseri Önler:

Sarımsak, başta mide ve kolon kanseri olmak üzere kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilecek kanser önleyici özelliklere sahiptir. Bu nedenle yatmadan önce düzenli olarak sarımsak yemek kolon, yemek borusu, meme ve pankreas kanserlerini önleyebilir. Araştırmaya göre, artan sarımsak alımı, neredeyse bu tür kanserlerin riskinin azalmasıyla ilişkilidir. Bununla birlikte, günde bir diş sarımsak yenilerek düzenlenmelidir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirin:

Sarımsak, güçlü antiviral özelliklere sahiptir. Örneğin, Rusya’da sarımsak, enfeksiyonları tedavi etme konusundaki inanılmaz yeteneklerinden dolayı Rus Penisilini olarak bilinir. Bu nedenle, hasta olduğunda bir diş sarımsak yemek, durumu hafifletmeye veya yönetmeye yardımcı olabilir. Ek olarak, sarımsak, kulak ve ayak mantarı enfeksiyonları gibi mantar enfeksiyonlarını tedavi etme gücüne sahiptir Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve sağlıklı kalmak için yatmadan önce bir diş sarımsak alın. Unutmayın, bağışıklık sistemi işlevsiz olan kişiler ve yaşlılar, ölüme bile yol açabilecek enfeksiyonlara yatkındır.

Kolesterol Seviyesini Düşürür:

Sarımsak, atardamarlarda plak oluşumunu önlemede etkili doğal bir çare. Aynı zamanda kan kolesterolünün oksidasyonunu azaltarak kalp hastalıkları riskini azaltır. Bu, yatmadan önce bir diş sarımsak yiyerek elde edebileceğiniz temel bir sağlık yararıdır. Ayrıca ağız kokusunu önlemek için özellikle yemek yemeden alırsanız dişlerinizi fırçaladığınızdan emin olun.

Hipertansiyonu Yönetir:

Hipertansiyondan muzdarip birçok kişi, sarımsağın bu hastalık semptomlarını hafifletmede etkili olduğunu tecrübe etmişlerdir. Ek olarak, daha iyi dolaşım için fayda sağlamasının yanı sıra, kalp komplikasyonlarını önler, mesane ve karaciğerin düzgün çalışmasına yardımcı olur .

Bunlar, yatmadan önce bir diş sarımsak yemek için alabileceğiniz birkaç avantajdır. Kan basıncı gibi risk faktörlerini yönetme gücüne sahip olduğu gerçeği göz önüne alındığında, düzenli olarak sarımsak yemenin daha uzun ve daha sağlıklı yaşamanıza yardımcı olabileceği açıktır. Sarımsağı, gücünden en iyi şekilde yararlanmak için mümkün olduğunca çok yiyeceğe dahil etmeyi unutmayın. Aslında, sarımsağın uzun ömürlülük üzerindeki potansiyel faydalarının insanlarda kanıtlanması aslında imkansızdır.

Sarımsak vücuda ne yapar?

Sarımsak, azotlu maddeler, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, silisik, sülfürik, fosforik asitler, C vitamini, D, B, fitosteroller, özütler, fitokitler ve uçucu yağlardan oluşur. Sarımsak, zengin ve tedavi edilebilir yapısı nedeniyle mide-bağırsak, idrar söktürücü, terletici, kardiyovasküler özellikler gösterir. Sarımsak kan basıncını düşürme yeteneğine sahiptir. Ayrıca analjezik, yara iyileştirici, antimikrobiyal, antelmintik, anti-toksik, kanseri inhibe edici ve antitoksik etkiye sahiptir. Sarımsak, avitaminozda çok faydalıdır. Ayrıca antioksidan özellikleriyle bilinen selenyum içerir.

  • Sarımsak, bir dizi olumlu iyileştirici özelliğe sahip çeşitli antioksidanlar da dahil olmak üzere dört yüzden fazla farklı yararlı bileşen içerir.
  • Sarımsak kanı inceltir ve doğal bir antibiyotiktir.
  • Sarımsağın bağışıklık sistemini çok iyi güçlendirmesi ve böylelikle vücudun çevrenin zararlı etkilerine dayanma kabiliyetini arttırması çok önemlidir.
  • Sarımsak, çok farklı bakterileri öldürür.

Birçok ilaca sarımsak eklenir. Ancak, sarımsak bazlı ilaçları uzun süre kullanırsanız, bağırsak mikroflorasını baskılamaya ve tahrişe neden olmaya başladıkları unutulmamalıdır. Sarımsak, soğuk algınlığı için etkili bir çare. Ayrıca sinir sistemi bozuklukları, idrar yolu ve organ hastalıkları ve ayrıca vücudu temizlemek için sarımsak kullanılması tavsiye edilir. Sarımsağın iyileştirici özellikleri kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Sarımsak, kötü huylu bir beyin tümörü olan glioblastoma multiforme hücrelerini öldürür. Sarımsağın kalp üzerindeki olumlu etkisi de kanıtlanmıştır.

Sarımsak, sadece ana arterlerin değil aynı zamanda periferik arterlerin de yaşlanmasına ve tıkanmasına karşı koyar. Terapötik etki, günlük iki veya üç diş sarımsak alımı ile elde edilebilir.

Sarımsağın erkekler için faydaları neler?

  • Sarımsağın erkek vücudu üzerinde olumlu bir etkisi olduğu, libidoyu artırdığı, gücü aktive ettiği ve prostatitin belirtilerini azalttığı uzun zamandır bilinmektedir. Sarımsağın şehvetli alan üzerindeki etkisi yaşa bağlı değildir. İyileştirici bileşenleri hem genç hem de yaşlı erkekler için eşit derecede çalışır.
  • Sarımsak metabolizmayı harekete geçirir ve kan dolaşımını uyarır. Yakınlaşmaya hızlı bir şekilde hazırlanmaya yardımcı olan, erkek organına artan kan akışıdır.
  • Aynı zamanda kan damarlarını canlandırır ve temizler ve kolesterol plaklarını çözer. Ayrıca biyoaktif sarımsak bileşikleri prostatiti tedavi eder, erkek sıvısının hacmini ve kalitesini artırır, karşı cins için özlemi artırır. Bu nedenle sarımsak genellikle erkek kısırlığına yardımcı olarak kullanılır.

Potansın azaltılmasında bilinen bir faktör obezitedir. Düzenli sarımsak kullanımıyla metabolizmanın uyarılması, vücut ağırlığında bir azalmaya ve dolayısıyla bir erkeğin sevgi dolu aktivitesinde bir artışa yol açar.  Vücut geliştiriciler tarafından sarımsak kullanımı, erkek cinsiyet hormonu olan testosteron üretimini uyarır. Bu şaşırtıcı hormon sadece gücü arttırmakla kalmaz, aynı zamanda kas dokusu oluşturma süreçlerinde de doğrudan rol alır. Bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlar, erkek cinsellik arzusunun azalmasının bir başka nedenidir. Özellikle soğuk mevsimde 3-4 diş taze sarımsak yerseniz, bağışıklığı geliştirir, mikropları, bakterileri, patojen mikroorganizmaları ve virüsleri engeller.

Prostatitin gücünü ve önlenmesini iyileştirmek için sarımsak nasıl alınır?

  • En kolay yol sarımsak dişlerini doğrayıp en sevdiğiniz yemeklere eklemektir (günde 3-5 dilim olabilir).
  • İktidarsızlığın tedavi edici çözümü şu şekildedir: toz kuşburnu (100 gr), haşlanmış sarımsak (100 gr), toz fındık ve ceviz çekirdeklerini karıştırın ve hepsini ballı bir cam kaba (1 kg) koyun. Bu karışımdan bir çorba kaşığı günde iki kez yemeklerden sonra (kahvaltı ve öğle yemeği) yemelisiniz.

Kadın sağlığı için sarımsağın faydaları

Sarımsak, kadının vücudunun sağlığını iyileştirmek için de kullanılabilen evrensel bir üründür.

Örneğin rahim ve göğüs kanseri gelişimini önlemede faydalıdır. Birçok doktor hamilelik sırasında kullanmanızı tavsiye eder. Sarımsak, fetüsün gelişimi üzerinde olumlu etkisi olan folik asitler içerir. Ayrıca hamileliği olumsuz etkileyebilecek zararlı mikropları ve bakterileri de öldürür. Ana şey sarımsağı ılımlı miktarda kullanmaktır.

  • Ayrıca, İngiliz bilim adamları, sarımsağın, özellikle femoral olmak üzere kadınlarda osteoartrit oluşumunu önleyebileceğini keşfettiler. Bu hastalık en çok elli yaşın üzerindeki kadınlarda görülür.
  • Osteoartrit, diz eklemlerini ve kalçayı aktif olarak tahrip eden bir hastalıktır. Omurga da acı çekebilir. Yaklaşık iki ila üç yıldır yaşlandırılmış bazı sarımsak likörlerinin oldukça faydalı olduğu düşünülmektedir. Bu uzun süre likörde örneğin Eichen gibi faydalı enzimler oluşur. Bu enzim, tümörlere karşı oldukça güçlü bir etkiye sahiptir.
  • Aynı zamanda kanı inceltir ve bir kadının vücudunda hoş olmayan oluşumları önler.

Aynı zamanda zayıf cinsiyet için eşit derecede önemli özelliklere sahiptir. Sarımsak iştahı artırır, antiseptik maddeler içerir ve ayrıca sindirim sürecini iyileştirir. Diyetinize en az bir diş sarımsak ekleyin, ardından sağlığınız iyileşmeye başlayacaktır.

Zayıflamak için sarımsak

Bilim adamları son zamanlarda sarımsağın kilo vermek için faydaları ile ilgileniyorlar. Sarımsağın yapısında biyolojik olarak aktif yaklaşık 100 bileşen bulunur ve hepsi ayrıntılı olarak incelenmemiştir. Bununla birlikte, metabolizmayı iyileştirmeye ve kilo vermeye yardımcı olan aşağıdaki sarımsak özellikleri kaydedilmiş ve kanıtlanmıştır:

  • Sarımsak, açlık nöbetlerine neden olan ve hormonları harekete geçiren kan şekeri seviyelerini normalleştirir. Yağların depolanmasını koruma emri verir.
  • Sarımsak, sağlıklı kan akışı ve lenfatik drenajın sağlanmasına yardımcı olur. Sıvı oyalanmaz ve fazla kilo oluşturmaz.
  • Sarımsak, vücutta “kötü” kolesterolle savaşan ve “iyi” nin emilmesine yardımcı olan sağlıklı metabolizmayı destekler.
  • Mantar önleyici etkisinden dolayı sarımsak, kilo alımı ve şeker hastalığının gizli nedenlerinden biri olan Candida mantarlarına karşı etkili bir şekilde savaşır.
  • Fazla kilodan muzdarip olanlar adrenalin üretimini bozmuştur. Bu hormon, yağların parçalanmasını hızlandırmaktan ve iştahsızlıktan sorumludur. Düzenli sarımsak kullanımı, bu süreci eski haline getirmenize ve aynı zamanda kas proteinlerini yok eden ve tuzlu ve tatlı için ağrılı bir arzuya neden olan kortizol hormonunun üretimini bastırmanıza olanak tanır.

Sarımsağın zayıflama etkisini deneyimlemenin en kolay yolu, normal yiyeceklere taze sarımsak eklemektir. Bununla birlikte, dilerseniz (ve tıbbi kontrendikasyon yoksa), sarımsak ile kilo vermek için aşağıdaki tarifleri kullanabilirsiniz:

  • Sarımsak ve su: İki diş sarımsağı ezin, 200 ml oda sıcaklığında bekletilmiş suya karıştırın ve hemen için. Sabah uyandıktan sonra ve yatmadan önce böyle bir içeceğin tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Sarımsak ve elma sirkesi: 2-3 diş taze ince kıyılmış sarımsağı 2 su bardağı doğal elma sirkesi ile karıştırılarak tüketmelisiniz. Her gün öğle yemeğinden 30 dakika önce yapın.
  • Zeytinyağında sarımsak: Bu tarif, geleneksel İspanyol yemeklerine atıfta bulunur. Sarımsak-zeytin karışımı tek başına yenebilir veya yemeklere eklenebilir. Zeytinyağı, koruyucu bir ajan rolü oynar. Bu yüzden sağlıklı ezilmiş sarımsak maddeleri daha uzun süre dayanır. Ancak haftada en az bir kez taze bir karışım yapmak daha mantıklı. Tarifi çok kolaydır: 50 gram ezilmiş sarımsağı bir kaseye koyun ve 100 ml soğuk sıkım zeytinyağı ile karıştırın, ardından baharatları (kırmızı biber, biberiye) ekleyin.

Bilmeniz gereken sarımsağın yan etkileri

Sarımsak genellikle alerjik reaksiyonlara neden olmaz ve çoğu insan onu herhangi bir miktarda ve korkmadan yiyebilir.

Bununla birlikte, doktorlar uyarıyor:

  • Kılcal damar hastalıkları, kanama bozuklukları ve kronik bolluk sendromundan muzdaripseniz çok fazla sarımsak yemeyin. Artan sarımsak kullanımı kanın incelmesine neden olabilir.

Diş fırçasındaki kırmızı lekeler C vitamini eksikliği ile ilişkiliyse, güzel kokulu sarımsakları düzenli olarak çiğnemek mükemmel bir sıkılaştırıcı ajan olabilir, ancak diş etleri başka bir nedenle kanarsa sarımsak acıtabilir.

  • Kadınlar hamilelik sırasında çok fazla sarımsak yememelidir.
  • Ayrıca, bağırsak fonksiyonlarıyla ilgili hoş olmayan problemleriniz varsa, o zaman sarımsak da yemeyin. İç organların herhangi bir mukozasını kolayca tahriş edebilir. Ancak sarımsağı taze haliyle tüketemeseniz bile alternatifler bulabilirsiniz.

Ayrıca sarımsak, böbrek hastalıklarından muzdarip insanlara kontrendikedir. Gastrit ve gastrointestinal sistemin ülserlerinde dikkatli kullanılması tavsiye edilir. Ve sarımsağın bağırsaklarda gaz birikmesine katkıda bulunduğunu unutmayın. Vücudunuzdaki meteorizme eğilimini biliyorsanız, bu yararlı bitkiyi kötüye kullanmayın. Ayrıca, sarımsağın bileşimi, sadece solunumda değil, aynı zamanda tüm vücutta belirli bir hoş olmayan kokunun ortaya çıkmasına neden olabilir. Ekstraktif aromatik maddeler terle çıkar. Sarımsak yedikten sonra çıkacaksanız bu noktayı düşünün.

Exit mobile version