Ana SayfaSağlıkBaşımızın üzerindeki ölüm, enerji tasarruflu ampullerin zararları!

Başımızın üzerindeki ölüm, enerji tasarruflu ampullerin zararları!

Enerji tasarruflu ampuller beyin, sinir sistemi, karaciğer, kalp ve böbrekler için zehirdir! En önemlisi de bağışıklık sistemini zayıflatır, meme ve cilt kanserine zemin hazırlar. Uzmanlar uyarıyor, tasarruflu ampuller yaydığı güçlü elektromanyetik alan ile insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

İçerikleri

Hayatımız boyunca çok şeyi yanlış bilerek yaşıyoruz. Tabii doğru olduğunu sanarak… Üstelik de o yanlışları başkalarına da doğruymuş gibi anlatarak, öğütleyerek… Hatta anlatırken bilmiş edalar takınarak kendimizi konunun uzmanı gibi görerek, öğünerek… Yanlış bilenlerden de yanlış öğreniyoruz bu yüzden. Dinliyoruz, “konunun ehli” diyoruz, tüm kalbimizle güveniyoruz.

Yanlış ve doğrunun birbirine karıştığı çok çok önemli, bire bir yaşadığım bir olayı “herkesin bilmesi gereken bilimsel bir gerçek” olduğu için paylaşmak istedim..

Bir Öğretim Görevlisinin Başından Geçenler

Eşim kazara enerji tasarruflu 8 ampulün bulunduğu kutuyu yere düşürünce tüm cam parçaları tuzla buz olup çevreye saçıldı. İlk iş, ayaklarına batmasın diye köpeklerimizi ortamdan uzaklaştırdık. Ben ise bütün düşüncesizliğimle alelacele büyük parçaları çıplak elle toplayarak çöpe attım ve hemen ardından elektrik süpürgesiyle küçük parçaları temizledim. Sorun çözülmüştü. Ya da ben öyle sandım… (Bilim insanı falan fark etmiyor, bazen boş bulunup olmadık yanlışlar yapabiliyor insan.)

Birkaç Saat Sonra Nefes Alma Zorluğu Başladı

Anaflaktik şok belirtileri yaşıyordum. Geç de olsa anlamıştım ki ampulde bulunan gaz halindeki cıva, solunum sistemimi felç etmek üzereydi. Süratle en yakın hastanenin acil servisine attık kendimizi. Giriş işlemlerinin ardından acil doktoru belirdi. Eller cepte beni tepeden tırnağa süzdükten sonra, neler olduğunu anlatmama müsaade etmeden “Eşinizle kavga mı ettiniz?” diye sordu. Yükselen tansiyon, solunum bozukluğu, eşimdeki korkudan kaynaklanan gerginlik sayın doktorumuzda çok anlamlı bir teşhise ve tedavi kararına sebep olmuştu:

Anksiyete atağı geçiriyor, sakinleştirici verin! Ben iyice yavaşlayan solunumumla kendimi kaybetmeden eşimin bağırdığını duydum: “Zehirlendi, nefes alamıyor, dudakları ve tırnakları morardı; ölüyor, ne anksiyetesi?.. Ne biçim hekimsiniz?” Gerisini hatırlamıyorum.

Gözümü Açtığımda Etrafımda 5 Hekim, 4 Hemşire, Yüzümde De Oksijen Maskesi Vardı

Nihayet doğrular anlaşılmış, teşhis konulmuştu: Kırılan ampullerdeki zehirli gazı soluyarak zehirlenmiştim. En yaşlı olan hekim, elimi tutarak konuşmaya başladı: “Bakın çok ciddi bir sağlık problemiyle karşı karşıyasınız. Enerji tasarruflu ampuller aslında çok ciddi sağlık sorunu oluşturan baş belalarıdırlar. 1. Kırıldığında elinizle dokunmayacaksınız. 2. Derhal pencereleri açarak havalandıracaksınız. 3. Havalandırmanın ardından elektrik süpürgesi asla kullanmayacak, cam kırıklarını fırça ve faraşla toplayacaksınız…” Dinlerken utandım gerçekten. Kendi kendime “Biliyordum bunları ama nasıl yaptım böyle bir hatayı?” diye düşündüm.

Akciğer Fonksiyon Testleri Ve Diğer Kan Testlerinin Ardından Taburcu Edildim.

Hakikaten bugün sağlığıma kavuştuğum için çok şanslıyım. O günden bu yana konunun farkında olan uzmanlar hikâyemi dinledikten sonra “Vah vah” çekip “Halkı bir an evvel aydınlatmak gerek aslında” derken yanlışları doğru bilen çok bilmişlerden “Olmaz öyle şey” diye diretenlerle de karşılaştım.

Yazıya başlarken “Yanlışları doğru bilenler” sözüyle; işin, sabit fikirli, yeni bilgileri araştırmayan “erbap”larını kastetmiştim. Fakat aslında daha büyük problem; bu “erbap”ları dinleyip hayatını onların sözlerine göre şekillendirenler, neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda asla sorgulama yapmayanlar, fark ettiklerinde de asla karşı çıkmayanlar.

“Bu ampul iyi ampuldür” denildiği an gözü başka ampul görmeyenlerle nasıl savaş vereceksiniz? Sigara kutularının üzerine “Sağlığa zararlı” yazdığı halde dumanı tellendiren bir psikoloji “Bu ampul öldürebilir” uyarısında bulunsanız da kullanmaya devam edecektir maalesef. Ampul aydınlatmanın, yeni fikirlerin sembolü olarak bilinir ama yanlış ampul hayatınızı karartabilir. Benden söylemesi…

Bakın Bizi Nasıl Zehirliyor!

Tasarruflu ampuller civa içerir. Civa, çocuklar ve hamile kadınlar için özellikle zehirli olan bir maddedir. Civa beyin, sinir sistemi, karaciğer ve böbreklere zarar veren bir zehirdir..
Birçoğumuz enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor ve eski standart ampullerin yerini enerji tasarrufu sağlayan yeni ekolojik lambalar alıyor.

Bununla birlikte, yeni nesil enerji tasarruflu ampuller çok toksiktir ve Çevre Koruma Ajansı Amerika Birleşik Devletleri, ampulün kırılması ve toksik gazı serbest bırakması durumunda uygulanan olağanüstü bir protokol başlatmıştır.

Enerji Tasarruflu Ampuller Aşağıdakilere Sebep Olabilir

Baş dönmesi Baş ağrısı Migren Nöbetler Yorgunluk Konsantre olmama Sinirlilik

Peter Brown tarafından Berlin’de yapılan yeni araştırma, bu ampullerin kansere neden olabilecek toksik kanserojenler içerdiğini gösteriyor. UV-B ışınımı ve az miktarda UV-C ışınımı yayan enerji tasarruflu lambalar. UV radyasyonun cilde zarar verdiği (cilt kanserine neden olur). Enerji verimli ampullerden gelen radyasyon doğrudan bağışıklık sistemini etkiler ve cilt dokusuna D vitamini oluşumunu engelleyecek zarar verir.

Son olarak, bu ampuller o kadar toksiktir ki normal çöpe atılmamalıdır. Tehlikeli atıklardır.

En Önemlisi Aman Dikkat Bu Ampuller Kırıldığında Ne Yapacaksınız?

Herkes evden tahliye edilmelidir. Evin pencere ve kapılarını açın. Fırın vb ünitelerini kapatmanız gerekir. Yapışkan bant, karton, nemli kağıt havlu ve kapaklı cam kavonaza doldurun. Sakın Süpürge kullanmayın! Bu cıvayı eve daha da yayacaktır. İşlem tamamlandığında cam kavanozunu kapatın ve kapağı bantlayın. Temizlendikten sonra, pencereler açıkken birkaç saat evden uzak durun. Uygun bir şekilde elden çıkarmak için yetkililere başvurun. Şimdilik, kırılmış veya yanmış enerji tasarruflu ampullerini bazı şehir merkezlerine atmak serbest!

Lütfen özellikle çocuklarımızın odalarından ve özellikle hamilelerden uzak tutunuz.

Sosyal medya hesaplarınızda lütfen paylaşın ve sevdiklerinizi uyarın..!

Başımızın üzerindeki ölüm, enerji tasarruflu ampullerin zararları!