Ana SayfaKadınCilt BakımıVaris evde nasıl geçer? Saraçoğlu, Feridun Kunak bitkisel tedavisi

Varis evde nasıl geçer? Saraçoğlu, Feridun Kunak bitkisel tedavisi

Varis, birçok kişinin yaşadığı genetik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarından biridir. Varisin genelde ileri yaştaki kişilerde görüldüğü düşüncesi tamamen yanlıştır. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, varisin genç yaşta da görülebileceğini göstermiştir. Peki, genç yaşta varis neden olur? Ne gibi belirtiler gösterir?

İçerikleri

Çağımızın hastalıklarından biri olan varis tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Hareketsiz uzun süre ayakta kalan kişilerde görülme riski yüksek olan varisten kendinizi korumanız mümkündür. Yazımızın tamamını okuyarak varis ile ilgili püf noktalara ulaşabilirsiniz.

Genç Yaşta Varis Neden Olur?

Toplardamardaki tansiyonun yükselmesi sonrasında damarın genişleyerek uzaması, kıvrılması ve daha sonra ciltte görünür hale gelmesine varis denir. Varisler genel olarak baldır ile uyluğun iç kısmında görülmektedir. Son dönemlerde varisin gençlerde de çok sık görüldüğü belirtilmektedir. Masa başında çok uzun süre hareketsiz çalışma gençlerde varisin görülmesinin en önemli sebebidir.

Genç yaşta varis genetik özelliklere bağlı olarak da görülebilmektedir. Ailesinde varis ile ilgili problem yaşanan kişilerde de varis görülme ihtimali çok yüksektir. Yaşam kalitesini oldukça düşüren bu durumdan kendinizi koruyabilirsiniz. Çalışma süresi boyunca sık sık mola vermek ve hareket etmek en önemli tavsiyedir. Peki, genç yaşta varis görülmesinin diğer sebepleri nelerdir?

  • Hamilelik
  • Aşırı kilo alımı
  • Doğum kontrol hapları kullanmak
  • Hormon tedavisi görmek
  • Dar giysiler giymek
  • Bazı meslek gruplarında çalışmak

Varis Başlangıcı Belirtileri Nelerdir?

Mutlaka tedavi edilmesi gereken varis başlangıcı belirtileri nelerdir bildiğiniz zaman hastalık ilerlemeden tedavi aşamasına geçebilirsiniz. Varis olduğunu şüphelendirecek ilk aşamadaki belirtiler şunlardır:

  • Ayakta durunca ağrı hissedilmesi
  • Ayaklarda şişlik
  • Ayak bileği ile baldır kısımlarında dışarıdan görülen damarlar
  • Bacaklardaki damarların boğumlu bir hale gelmesi
  • Mavi ve mor kabarmalar
  • Bacaklarda uyuşukluk
  • Bacaklarda kaşıntı

Yukarıda sıralanan belirtilerden yaşıyorsanız mutlaka bir doktora gitmeniz önerilmektedir. Ağrılı bir hastalık olan varisin olumsuz etkilerinden kurtulmak için bir an önce tedaviye başlanması çok önemlidir.

Varis Evde Nasıl Geçer?

Çok yaygın görülen varis rahatsızlığına genelde kadınlarda rastlanmaktadır. Tedavi edilmediği zaman sürekli ilerleyen ve ağrılı bir süreç yaşatan varis evde nasıl geçer önemlidir. Varisli damarlar için evde uygulayacağınız bazı yöntemler işinize yarayabilir.

İltihap söktürücü etkisi bulunan zencefil, evde varis tedavisinde kullanabileceğiniz ilk bitkilerden biridir. Zencefil özünü varisli bölüme sürerek kan dolaşımını artırabilir ve böylece ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Bir diğer iltihap söktürücü etkisi olan sarımsak da bu anlamda etkilidir. Sarımsağı direkt olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca 3 sarımsağı ezerek içerisine limon damlatabilir ve yiyebilirsiniz.

Kan dolaşımını hızlandıran sarı kantaron yağı ve biberiye yağını varis tedavisinde kullanabilirsiniz. Bu iki yağı da varis üzerine sürdüğünüz zaman ağrınızın azaldığını göreceksiniz. Ayrıca bu yağlar damarların şişkinliğini de azaltmaktadır.

Varisten Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Ciddi ağrılar çeken kişiler varisten kurtulmak için ne yapmalı araştırmasına girmişlerdir. Sizleri bu araştırmadan ve zaman kaybından kurtarıyoruz. Varisten kurtulmak ve varis riskini azaltmak için yapılması gerekenler şunlardır:

  • Bol bol hareket edilmelidir.
  • Yüzme, bisiklet sürme ya da yürüme gibi aktiviteler yapılmalıdır.
  • Bir yerde bir saatten daha uzun oturulmamalıdır.
  • Soğuk su ile ayaklara duş aldırılmalıdır.
  • Yüksekliği 5 cm’den fazla olan topuklu ayakkabılar giyilmemelidir.
  • Günde en az 2,5 litre kadar sıvı tüketilmelidir.
  • Beslenmeye dikkat edilerek kilo vermeye çalışılmalıdır.

Varis Kendi Kendine Geçer Mi?

Herhangi bir damar genişlemesi ya da kılcal damarlardaki varisler kendi kendine geçmez. Bu hastalıkların zaman kaybedilmeden tedavi edilmesi gerekmektedir. Yukarıda sıralanan belirtiler görüldüğü anda mutlaka bir doktora giderek muayene olunması önerilmektedir.

Varis Ameliyatsız Nasıl Geçer?

Varis tedavisinde ameliyat tedavisi en son aşamada uygulanmaktadır. Varis ameliyatsız nasıl geçer diye sorarsanız, buna birkaç farklı yöntem örnek verilebilir. Varis tedavisinde yüksek başarı elde edilen ameliyatsız yöntemlerin başında skleroterapi ve köpük gelmektedir.

Ağrısız, acısız, ameliyatsız ve herhangi bir yan etki riski olmayan bu yöntemlerden Skleroterapi yönteminde damara çok ince bir iğne ile sıvı uygulanmaktadır. Köpük yönteminde de aynı yöntemle damara köpük uygulanır. Bunun dışında bitkisel tedavilerden de yararlanılabilir.

Limonla Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?
Limonla Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Limonla Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Varis tedavisinde bitkilerin gücünden mutlaka yararlanmalısınız. Bunlardan biri olan limonla varis tedavisi sayesinde ağrılarından kurtulabilirsiniz. Birçok kişi varis tedavisinde limonu tercih ederek olumlu sonuçlar almıştır. Hücreleri yenileyen çeşitli mineraller ve vitaminler barındıran limonu varis tedavisinde şu şekilde kullanabilirsiniz:

  • Bir kâsenin içerisine 10 diş sarımsağı ezerek ekleyin.
  • 3 tane limon suyunu sarımsağa ekleyin ve içerisine 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı 24 saat beklettikten sonra pamuk yardımı ile varisli damar üzerine sürün. Bu uygulamayı bir ay düzenli olarak devam ettirmelisiniz.

Varis İçin Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağının birçok sağlık sorununda etkisi bilinmektedir. Varis tedavisinde de tercih edilen kantaron yağını dahili ve harici kullanabilirsiniz. Varisli damarları geçirmekte birebir olan sarı kantaron yağını doğrudan varisli bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca çay olarak da bu ürünü tüketebilir ve varis ağrılarından kurtulabilirsiniz. Ancak yüksek tansiyonu olanların ya da kantaron çiçeğine alerjisi olanların doktora danışmadan bu tedaviyi uygulamaması önerilir.

İbrahim Saraçoğlu Varis Kürü

Popüler tedavi yöntemlerinden biri olan İbrahim Saraçoğlu varis kürü oldukça etkilidir. Kötü görüntüsü dışında kişiye ağrı da yaşatan varislerden kurtulmak için İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen varis kürünü denemelisiniz. Kür için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 20 tane at kestanesi
  • 2 litre doğal zeytinyağı

20 tane at kestanesini soyun ve blenderden geçirerek toz haline getirin. Toz haline gelen at kestanelerini zeytin yağına ekleyerek bir hafta kadar bekletin. Bir hafta sonrasında karışımı varisli bölgeye masaj yaparak uygulayın.

Feridun Kunak Varis Tedavisi

Kadın erkek birçok kişide görülmeye başlayan varis için çeşitli tedaviler önerilmektedir. Feridun Kunak varis tedavisi de etkili olan yöntemlerden biridir. Feridun Kunak tarafından önerilen kürde de at kestanesi ve zeytinyağı vardır. Yukarıda verdiğimiz tarife göre hazırlayacağınız bu kür dışında Feridun Kunak tarafından önerilen diğer kürler şunlardır:

Lahana Lapası: 6 tane lahana yaprağını haşladıktan sonra dolapta soğutun. At kestanesi yağı ile lahana yapraklarını harmanlayarak dinlendirin. Hazırladığınız lahanaları varisli kısma uygulayın. Bir saat kadar beklettikten sonra yıkayın.

Özel Karışım: 1 tatlı kaşığı at kestanesi yağı, 2 çorba kaşığı vazelin, 1 tatlı kaşığında üzüm çekirdeği tozu, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve 1 tatlı kaşığında ozon yağını karıştırın. Karışımı aşağıdan yukarıya doğru varisli bölgeye sürün.

Varise Karşı Mucizevi Kür – Saraçoğlu