Ana SayfaKadınVajinal enfeksiyon ilaçsız, doğal yollarla nasıl tedavi edilir?

Vajinal enfeksiyon ilaçsız, doğal yollarla nasıl tedavi edilir?

Akıntı genel anlamda normal bir durum olarak adlandırılsa da, rahatsız edici durumlara neden olabilmektedir. Kaşıntı, yanma yahut vajinal akıntıda bir değişiklik yaşıyorsanız, vajinal enfeksiyon size sinyal veriyor olabilir. Evde uygulanabilecek pek çok yöntem mevcuttur fakat bir doktor muayenesinden geçmek kesinlikle en doğru yöntem olacaktır.

Vajinal Enfeksiyon İlaçsız Olarak Doğal Yollarla Nasıl Tedavi Edilir?

Doğal yoğurt:

Öncelikle ortalığın batması konusunda anlaşalım… Fakat vajinanın içine yoğurt doldurmak, parazitlere karşı sayıca üstün bir yararlı bakteri ordusu göndermek demektir. Fakat bunu işaret eden bir bilimsel araştırma da mevcut değil. Sade yoğurt ve 10 ml şırıngaya ihtiyacınız olacak.

Her gece, şırıngaya yoğurdu doldurun ve vajinanızdan içeri pistona basarak boşaltın. Her zamanki gibi yatın ancak bir ped takmayı unutmayın. Gün içinde de ince yapılı bir ped muhakkak takılı olsun. Belirtiler kaybolana kadar bunu her gece tekrar etmeyi ihmal etmeyin.

Probiyotik:

Probiyotik kapsüller biraz pahalı olabilir. Fakat her eczanede bulmanız mümkündür. Ayrıca probiyotiklerin saf mı yoksa yoğurt ile mi faydalı olduğunu gösteren bir araştırma da mevcut değildir. Bu sebeple marketlerde bulabileceğiniz uygun fiyatlı probiyotik yoğurtları da tükete bilirsiniz.

Sarımsak:

Soyulmuş bir diş sarımsak vajinaya sokulabilir. Bunun BV tedavisinde etkili olduğu belirlenmiştir. Nedeni ise sarımsağın BV ile mücadele eden doğal bir antibiyotik olmasıdır.

Bir diş sarımsağı soy, içindeki allisin maddesi ortaya çıkana kadar üzerine bir kaç delik aç. Sarımsağı vajinanın içine yerleştir. 7 gün boyunca her 4 saatte 1 bu işlemi tekrar et.

Tekrarlayan enfeksiyonlarda kesinlikle bir uzman görüşü almanız gerekmektedir.

Exit mobile version