25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaYaşamÜzerine dökülen kızgın yağla yüzü ve saçları yanan Nisa, sağlığına kavuşacak

Üzerine dökülen kızgın yağla yüzü ve saçları yanan Nisa, sağlığına kavuşacak

Yaşamını Erzincan’da sürdüren 6 yaşındaki Nisa Kırkaçoğlu, 4 yaşındayken üzerine kızgın yağ dökülmesi sonucu feci bir kaza geçirdi. Kaza sonucu yüzünde ve vücudunda derin yanıklar oluşan küçük kız, saç dokusunun bulunduğu bölgenin bir kısmını da kaybetti. Ailesinin yeterli maddi gücü olmadığı için tedavi ettiremediği ve tedavi olmak için hayırsever vatandaşların yardımını bekleyen küçük Nisa’nın sağlık durumuna duyarsız kalmayan Sivas Medicana Hastanesi doktoru Plastik ve Rekonsrüktüf Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Zereyak ve Medicana Hastanesi, küçük kızın sağlığına ve çok sevdiği saçlarına yeniden kavuşması için yüksek tedavi masraflarını üstleneceğini açıkladı. Bir hayırseverin desteği ile ameliyat malzemelerinin tedarik edilmesiyle ilk operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştriildiği bildirildi.

Saç Dokusunu Geri Kazandırmayı Hedefliyoruz

İlk operasyon hakkında bilgiler veren Plastik ve Rekonsrüktüf Cerrahi Uzmanı Dr. Ümit Zereyak, “Küçük Nisa’nın kaza sonucu kaybettiği saç dokusunu geri kazandırmayı hedefliyoruz. Şu an 6 yaşında olan hastamız, 2 yıl evvel üzerine kızgın yağ dökülmesi socunda yanmış. Kafasının ve yüzünün sol kısmı ile vücudunun belli bölgelerinde derin yanıklar oluştuktan sonra iyileşmiş. Ancak bu iyileşme, ne yazık ki bizim tarafımızdan pek sevilmeyen bir iyileşme türü olduğu için hem orijinal doku yer değiştirmesi hem de estetik görünüme yeniden kavuşması için hastamızın tedavisiyle ilgilendik. Saçların yer aldığı bölgede oroijinal saçlı derinin yer almamasından dolayı kafasının sol tarafı saçsızdı. Hastamıza yapılan operasyonda kafadaki bu saçsız bölge ile ağız kenarında oluşan çekintiyi düzeltmeye çalıştık.” dedi.

Operasyonu Gönüllü Üstlendi

Küçük kızın sağlığına kavuşması için yapılacak operasyonu gönüllü üstlenen ve bir hayırseverin verdiği destekle operasyon için gerekli olan malzemelerin temin edildiğini söyleyen Plastik ve Rekonsrüktüf Cerrahi Uzmanı Dr. Ümit Zereyak, “Hastamızın durumundan bir sosyal yardımlaşma platformu sayesinde bilgimiz oldu. Biz, hasta için gerekli operasyonu yapabileceğimizi söyledik. Ancak ameliyat esnasında bir takım teknik malzemelere gereksinim vardı. Balon olarak adlandırılan ve cilt altına yerleştirilen bir malzemeyi operasyonda kullandık. Bu malzemelerin temin edilmesinde bize büyük destek veren Salih Düzemen’e çok teşekkür ediyoruz. Derin ve zor yanıklarda tek operasyon ile istenilen sonucun elde edilmesi imkansız. İlk operasyonda saçlı derinin altına balon yerleştirdik. Zamanla şişirilecek olan bu balon sayesinde daha geniş bir hacme ulaşacağız. İki operasyon ile saçların uzamasını sağladıktan sonra cilt altındaki balonu çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Tek Kuruş Para Harcamadık

Sivas Medicana Hastanesi’nde devam etmekte olan tedavi süreci için tek kuruş dahi olsa para harcamadıklarını söyleyen anne Esra Kırkaçoğlu, “2018 yılında bir kaza sonucu kızımın üzerine kızgın yağ döküldü. Kızım, Erzurum Atatürk Ünivesitesi’nde tedavi edildi. Ancak tedavi sürecinin devam etmesi ve vücutta oluşan derin yanıkların izlerinin tamamiyle yok edilmesi için tedavinin devam etmesi gerekse de bunun için gerekli ekonomik güce sahip değildik. Doktorumuz bizimle irtibat kurdu. İlk muayene için gerekli ölçüler alındı. İkinci muayenede ise doktorumuz tarafından cilt altına balon yerleştirildi. Bu iki tedavi için tek kuruş dahi olsa para ödemedik. Doktorumuz sağ olsun bize çok yardımcı oluyor. Yol masraflarımız ise Ahbap Derneği tarafından karşılandı. Kızımın sağlığı için emek harcayan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

Exit mobile version