24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkUyurken yağ yakımını hızlandırmanın etkili yolları

Uyurken yağ yakımını hızlandırmanın etkili yolları

Düzenli egzersiz yaparak kilo verebileceğimizi ve sağlıklı bir vücuda kavuşabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Ancak her gün egzersiz yapmıyoruz. Pekiyi her gün yaptığımız bir şeyle kilo vermeye ne dersiniz? Detaylar için videomuzu buyurun.

Kilo vermenin, diyet yapmanın ve egzersiz yapmanın çok önemli olduğu herkes tarafından bilinir. Ama ya uyurken bile kilo verebileceğinizi söylesek, -bazı basit yöntemleri takip etmeniz şartıyla- ne dersiniz?

Evet, fikir çok zor görünebilir ama mümkün. Uyku rutininizin ruh haliniz ve vücut ağırlığınız üzerinde büyük etkisi vardır. Yıkıcı uyku düzeni, vücudu gerçekten yapmaması gerektiğinde yağ tutmaya zorlayarak kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle, gece geç saatlerde uyanık kalarak daha fazla kalori yaktığınızı düşünüyorsanız, kararınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Uyurken daha fazla kalori yakmanız için size 8 hile söyleyeceğiz.

Uyurken Yağ Yakımını Hızlandıran Tüyolar

Kuvvet antrenmanı egzersizi yapın:

Kardiyo, kalori yakmak için harika kabul edilir, ancak kuvvet antrenmanı da öyle. Kilo almak metabolizmanızı artırır, bu da dinlenirken bile yağ yakmanıza yardımcı olur. Son derece yoğun bir egzersiz olan vücudumuz, enerji kaybından kurtulmak için egzersiz seansından sonra ekstra oksijene ihtiyaç duyar. Bu etki antrenman sonrası 24 saatten fazla sürer ve kalori yakmanıza yardımcı olur.

Gün boyunca küçük öğünler yiyin:

Midenizi aynı anda doldurmak yerine, gün boyunca küçük öğünler yemeye çalışın. Düzenli bir aradan sonra besin açısından zengin küçük öğünler yemek, kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur. Bu da gün boyu metabolizmayı hızlandırır ve vücudunuzun gece boyunca yağ yakmaya devam etmesini sağlar.

Gece geç saatlerde cihazlardan uzak durun:

Cep telefonunuzun ve tabletinizin parlak mavi ışığına bakmak, yatmadan önce en sevdiğiniz eğlenceniz olabilir. Ama kilo vermek istiyorsanız, bu alışkanlığı sonsuza dek bırakın. Araştırmalar, gece boyunca mavi ışığa maruz kalmanın vücutta iyi uykuyu desteklemek için gerekli olan melatonin üretimini bozabileceğini göstermektedir. Bu, vücudun yağ yakma gücünü bozabilir ve hatta kilo alımına neden olabilir .

Alkolden kaçının:

Alkol tüketmek kilo almanıza neden olur. Yatma zamanına yakın kokteyller de dahil olmak üzere alkollü içecekler tüketmek, vücudun uyurken gerektiği gibi kalori yakma yeteneğini engelleyebilir. Bunun nedeni, vücudunuzun yağ yakmaya odaklanmak yerine geceleri alkolü metabolize etmeye çalışmasıdır.

Sıcak bir duş alın:

Yatmadan önce sıcak bir duş almak gerginliği azaltmaya ve sağlıklı uykuyu artırmaya yardımcı olabilir. Bazı çalışmalarda gereğince, duş ısı ne zaman çabucak düşer vücut ısısını artırır duş dışarı adım. Bu zihninizi ve vücudunuzu rahatlatır ve yağ yakmanıza yardımcı olur.

Yatmadan önce süzme peynir yiyin:

Yatmadan önce yemek yemek, diyet söz konusu olduğunda genellikle tabu olarak görülür, ancak bu aslında ne tür yiyecekler seçtiğinize bağlıdır. Uykudan önce yiyeceklerden tamamen kaçınmak, aslında tam tersi bir etkiye sahip olabilir, çünkü açlık hissiyle uyanan insanlar, kahvaltıda yemek yemeye çok daha yatkındır. Yatmadan önce küçük bir süzme peynir atıştırması, kazein proteini açısından zengin olduğu için harika bir seçimdir – evet, tahmin etmişsinizdir – kazein proteini.

Ek bir bonus olarak süzme peynir amino asit triptofanı içerir. Journal of Psychiatric Research’de yayınlanan bir araştırma , triptofanın uyku kalitesini artırdığını ve uykuya dalmak için gereken süreyi azalttığını buldu. Bu, süzme peynirin gece boyunca açlığı uzak tutacağı ve makul bir süre uyumanızı sağlayacağı anlamına gelir. Sevmeyecek ne var?

Odanızı olabildiğince karanlık yapın:

Yatmadan önce ışığa maruz kalmanın sağlığınız için ciddi etkileri vardır. Tamamen karanlıkta uyumak, uyku, kan basıncı, vücut ısısı ve kortizol (stres hormonu) seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan melatonin hormonunu salgılar.10 yıllık bir çalışma yatmadan önce aşırı derecede ışığa maruz kalan kadınların meme kanserine yakalanma olasılığının yüzde 22 daha yüksek olduğunu buldu. Başka bir çalışma yüksek depresyon oranlarına bağlı yatmadan önce ışığa maruz kalma (kilo alımına neden olabilir).

Melatonin ayrıca kalori metabolize etmenin anahtarıdır, bu nedenle elektronik cihazlarınızı yatmadan bir saat önce kapatın ve uyurken odanızı mümkün olduğunca karanlık yapın.

Daha fazla uyuyun:

Doğru; Uyurken bu kiloları değiştirmenin en etkili yollarından biri, basitçe daha fazla uyumaktır. Günümüzde yoğun programlarımızla uyku genellikle ihmal ediliyor, ancak kilo vermek istiyorsanız değişmesi gereken. Bize inanmıyor musunuz? Archives of Internal Medicine’de yayınlanan bir araştırma, aşırı kilolu kişilerin normal kilolu meslektaşlarına göre günde ortalama 16 dakika daha az uyuduğunu buldu. Çok uzun gibi görünmüyor, ancak zamanla bu fark oluşuyor.

Öyleyse neden uyku zayıf kalmana yardımcı oluyor? Bunların hepsi leptin ve girelin hormonları ile ilgilidir. Leptin, enerji seviyenizi düzenlemenize ve iştahınızı düşük tutmanıza yardımcı olurken, grelin açlığı uyarır ve genellikle yemek yeme ihtiyacını başlatır. Wisconsin Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonuçları, daha fazla uyuyan katılımcıların ghrelinini düşürdüğünü ve leptin seviyelerini yükselttiğini ve bu da gün boyunca iştahlarını kontrol etmeye yardımcı olduğunu buldu.

Exit mobile version