16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıSırt ve kol bölgesi lazer epilasyonu nasıl yapılır?

Sırt ve kol bölgesi lazer epilasyonu nasıl yapılır?

Sırt bölgesi epilasyonu son yıllarda sadece kadınlar değil erkekler tarafından da çok fazla tercih ediliyor. Özellikle yaz ayları öncesi kolay uygulanabilir olması ve hemen sonuç alınabilmesi sayesinde popüler lazer epilasyon türlerinden biridir.

Sırt Bölgesi Epilasyonu Nasıl Yapılır?

Sırt bölgesinde diğer bölgelerin aksine klasik yöntemleri örneğin ağda ya da epilatörleri kişinin tek başına uygulaması mümkün değildir. Mutlaka ikinci bir kişinin bu yöntemleri uygulaması gereklidir. Klasik yöntemler sırt bölgesinde oldukça ağrılıdır.

Lazer epilasyonu, diğer klasik epilasyonlardan ayıran en önemli faktör kalıcı ve uzun süreli bir tedavi yönteminin olmasıdır. Lazer uygulamasından sonra her seansta, kıllarda bir miktar azalma olması beklenir.

Erkeklerde göğüs kısmındaki kıllar çok sorun yaratmasa da, sırtta oluşan kıllar özellikle estetik açıdan bir rahatsızlık çıkardığı için, epilasyon yöntemi tercih edilir. Öyle ki bu bölgedeki aşırı kıllanma o kişinin sosyal fobisi bile olabilir. Sırt bölgesinde tüylerin fazla olmasından dolayı hiç denize, havuza girememiş (kalabalık ortamlarda) kişilere bile rastlanmaktadır.

Sadece estetik açıdan değil hijyenik açıdan da kişileri oldukça rahatsız eder. Bazı kişiler ise bu bölgede oluşan kıl dönmeleri ve oluşan kıl kökü iltihaplarından rahatsız olur.

İşte tüm bu sebeplerden ötürü, lazer epilasyon iyi bir seçenek haline gelmiştir. Sırt bölgesindeki kıl yapısı nedeni ile lazer epilasyon tipinin seçilmesi önemlidir. Sırt bölgesinde oluşan kıllar,diğer bölgelerde oluşan kıllanmalardan daha derine yerleşmektedir. Bu nedenle bazı lazer tipleri örneğin diode lazerler, bu bölgede belirgin olarak uygulanan lazer tipidir. Çünkü diode lazerler alexandrite lazerlerden daha derine inerler. Bu özellikleri bu bölgede başarı oranını artırmaktadır.

Tüm bu işlemler öncesi uzman kişi sizi muayene etmelidir.

Muayenede kıl yapınız ve cilt tipiniz değerlendirilmeli. Bu değerlendirme sonucunda hangi tip epilasyon uygun ise o epilasyon seçilmelidir. Bu oldukça önemli bir aşamadır. Eğer lazer epilasyona uygun olduğunuz görülürse, diode ya da alexandrite lazer epilasyon ile işleme başlanır.

Kol Bölgesi Epilasyonu Nasıl Yapılır?

Özellikle kadınların istenmeyen tüy konusunda en rahatsız olduğu bölgelerden birisi de kol bölgelerinde oluşan tüylenmelerdir. Buradaki tüylenmelerden kurtulmak için genelde kadınlar ağda, tıraş gibi klasik yöntemler kullanmaktadır. Ancak günümüzde lazer epilasyon teknolojisinin gelişmesi ve başarılı sonuçlar elde edilmesi bu klasik yöntemleri pekte tercih edilebilir kılmıyor. Lazer uygulamaları son yıllarda bu bölgede ön plana çıkmış ve tercih edilmektedir.

Bir diğer uygulama ise iğneli epilasyon uygulaması.

Bu bölge için uzun süren ve yan etki ihtimali fazla olan bir epilasyon uygulamasıdır. Genellikle lazer epilasyonun uygun olmadığı durumlarda tercih edilir çünkü geniş bir bölgedir. Hem çok zaman alır hem de ağrılıdır. İşte bu sebeplerden dolayı uygun kıl yapısına sahip kişilerde lazer epilasyon oldukça tercih edilir bir seçenek haline gelmiştir. Bu bölge içinde uygun lazer tipi seçimi önemlidir.

Bu bölgedeki tüylerin çıkış yönü alt kol ve üst kolda birbirinden farklı olabiliyor. Bu kılların derinlikleri de lazer epilasyona alınan cevap da üst kol ile alt kolda farklı olmaktadır. Kol bölgesinde doğru lazer tiği ile işleme başlanması büyük önem taşır. Alexandrite lazer bu bölgede başarı oranları düşük lazerlerdir. Bu bölge için genellikle diode lazer yöntemi tavsiye edilir. Neden derseniz, bölgedeki kıl derinliği diğer bölgelerden daha fazla olduğundan, diode lazerlerin bu bölgede daha başarılı olduğunu düşünüyoruz.

Üst kolda oluşan tüylenmeler ve kıllar için alexandrite lazerin kullanımı özellikle büyük sıkıntılara sebep olabiliyor.

Kolda daha çok diode lazer uygulamaları ön plana çıkıyor. Ancak lazer öncesi mutlaka uzman kişi sizi muayene etmelidir. Vücudunuzun kıl yapısını ve cilt tipinizi bu muayene sonucunda değerlendirmelidir. Yapılan kontrollerden sonra bu lazer tiplerinden herhangi birine uygun görülürseniz diode veya aleksandrite tipi lazer uygulanır.

Exit mobile version