28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınZencefilin Kadınlar için Faydaları

Zencefilin Kadınlar için Faydaları

İçerikleri

Doğuda asırlardır kullanılan zencefil (Zingiber officinale), çok değişik bir tada sahiptir. Bu bir nevi tatlı, ferahlatıcı ve acıdır. Özellikleri nedeniyle kullanılan kısmı köksapıdır.

Kadınlar için Faydaları

Zencefili düzenli bir şekilde tüketmek aşağıdaki faydaları sağlar:

Anti-inflamatuar ve doğal bir ağrı kesici: Zencefil, artrit, artroz, fibromiyalji veya kronik yorgunluk gibi iltihaplı veya ağrılı hastalıkları doğal bir şekilde tedavi etmek için önerilir.

Sindirim: Zayıf sindirim, şişkinlik, gastrit, mide ülseri, ishal gibi durumları tedavi etmeye yardımcı olur. Bu aynı zamanda alkol tüketirken veya ilaç kullanırken bir mide koruyucusu görevini de görür.

Boğaz enfeksiyonları: Boğaz enfeksiyonlarını tedavi etmenize yardımcı olur ve özellikle ses kısılmaları durumunda ve profesyonel şarkıcılar için önerilir.

Bulantı ve kusma: Özellikle annede veya fetüste bir yan etkiye neden olmaması nedeniyle hamileliğin ilk aylarında tüketilmesi önerilir. Bu aynı zamanda kanser tedavisi için kemoterapi süresince mükemmel bir takviyedir. Ayrıca deniz tutmasını önlemeye yardımcı olur.

Isı sağlar: Zencefil, tüketmeniz veya onu harici olarak uygulamanız durumunda yüksek ısıtma değerine sahiptir. Bu özellikle kendini soğuk hissedenlere ve genel olarak soğuk dönemlerde önerilir. Senenin sıcak dönemlerinde bunun terlemeyi arttıracağını göz önünde bulundurunuz.

Metabolizmayı hızlandırır:

Bu ısıtıcı özellik aynı zamanda metabolizmanızı arttırır ve kilo vermek açısından oldukça faydalıdır.

Libidoyu arttırır: Doğal bir afrodizyaktır. Zencefil ve toz tarçını balla karıştırmanızı ve bu karışımı günde bir çorba kaşığı tüketmenizi öneririz.

Kalp-damar hastalığını önler ve kan dolaşımını arttırır: Ancak, eğer ilaç kullanıyorsanız, zencefilin ilacın faydalarını engelleme durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle doktorunuza danışmanız önerilir.

Zencefil Nasıl Tüketilmeli?

Bunu pek çok şekilde tüketebilirsiniz:

Çiğ kök: Bunu rendeleyebilir ve her türlü tarife katabilirsiniz.

Toz haline getirilmiş olarak: Bu tedaviyi gerçekleştirmek için, dozajını kontrol edebilmeniz için onu toz haline getirilmiş biçimde tüketmenizi öneririz. Günde 2 gramı aşmamanızı ve önce hekiminize danışmanızı öneririz.

Kristalize edilmiş olarak: Kristalize edilmiş zencefil artık günümüzde bitkisel ürünler satan dükkanlardan kolayca temin edilebilmekte. Bunun yüksek şeker içeriğine sahip olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Çaylarda: Sıcak bir dem, özellikle soğuğa karşı duyarlı olanlar için idealdir. Sıkma su: Taze zencefil suyu, tüketiminde aşırıya kaçılmadığında elma, ananas, havuç, vs. sularına orjinal ve ek tıbbi bir özellik kazandırır.

Uçucu yağ: Zencefili bir uçucu yağ olarak temin edebilirseniz, masajlarda ve soğuk ayaklar için kullanabilirsiniz. Bunu günlük nemlendirici kreminizle karıştırıp ayaklarınıza iyice masaj yapabilirsiniz. Kısa bir sürede onun sağladığı yüksek miktarda ısının farkına varacaksınız.

Orjinal Tarifler

Zencefili yukarıda belirtilen herhangi bir şekilde, herhangi bir tarife katabilirsiniz. Bu örneğin pastalara, tatlılara, kurabiyelere veya keklere hoş ve ferahlatıcı bir tat katar. Zencefili ayrıca tarçın, anason ve zerdeçalla birlikte sütle veya bir sebze içeceğiyle birlikte kaynatabilirsiniz. Böylece vücudunuzu ısıtacak çok lezzetli bir karışım elde edebilirsiniz.

Japon mutfağında, zencefil turşusu suşi ile birlikte sunulur. Belki daha önce fark etmemişsinizdir, ama bu oldukça farklı bir tada sahip turuncumsu bir yaprağa benzer. Japonlar bunu çiğ balık yedikten sonra damaklarını temizlemek için kullanırlar.
Son olarak, kristalize edilmiş zencefil hem tatlı, hem de tuzlu tariflere renk katmak için kullanılabilir. Bunu ayrıca isterseniz sıcak çikolataya katabilirsiniz ve buzdolabında soğumasına izin vererek lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz.