28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerYıllardır Etkisi İspatlanmış Ev Yapımı 8 İlaç

Yıllardır Etkisi İspatlanmış Ev Yapımı 8 İlaç

Kullanımı ile yıllardır etkisi kanıtlanmış doğal ve pratik ev yapımı sağlıklı ilaçları sizler için derledik.

İçerikleri

Kış aylarında yağmur ve soğuk hava sebebiyle bağışıklık sistemimiz zayıflar ve vücudumuz farklı sağlık sorunlarına karşı savunmasız hale gelir.Sağlık Haberleri olarak bu sağlık sorunlarına karşı evde rahatlıkla yapabileceğiniz pratik ve doğal reçeteleri hatırlatmak istiyoruz. Bu doğal reçeteler kışa girmeden bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, sizi hastalıklara karşı koruyacak ve sizi kışa hazırlayacaktır.

1. Soğuk su ile gargara

Hepimiz iyot veya soda çözeltileri ile gargara yapmaya alışkınız. Bilimsel bir deney sırasında, bazıları gargara için iyot çözeltisi kullanırken, bazıları soğuk su kullandı. Sonuç olarak, soğuk algınlığına yakalanma riski, su kullananlar için 3 kat daha düşük çıktı.

2. Kulak enfeksiyonlarında sirke ve ispirto karışımı

Doktorların kulak enfeksiyonlarını iyileştirmek için çok iyi bir önerisi var. Kulak enfenkiyonları için beyaz sirke ve ispirtoyu 1/1 oranında karıştırmanız gerekiyor. Bu karışımdan 1’er çay kaşığı her kulağa boşaltın ve kulaklarınız ısındıktan sonra çözeltinin kalıntılarını temizleyin.

3. Dişleri güçlendiren ve beyazlatan sebzeler

Havuçların dişlerinizi güçlendirip beyazlattığını herkes bilir. Bununla birlikte brokoli ve salatalık da doğal diş temizleyicilerdir. Bu sebzeler potasyum,  A ve K vitaminleri ve antioksidanlar açısından zengin sebzelerdir.

4. Migren için buz kütlesi

Bu tarifi ilk kez 1849’da uygulanmıştır. Boynunuza veya ense kökünüze koyacağınız bir buz parçası migren ağrınızı hafifletecektir. Ayrıca stres kaynaklı zonklama şeklindeki baş ağrınızı da ortadan kaldıracaktır.

5. Siğilleri yok etmek için sarımsak

Su ile taze sarımsak siğiller yok etmek için iyi bir çözümdür. Sarımsak içerdiği pek çok maddenin yanı sıra sağlığınız için yararlı iki ana bileşene sahiptir: allisin ve dialil sülfit. Birkaç diş sarımsağı doğrayın ve kaynamış suyun içerisine bir süre bekletin. Karışımı pamuklu bir ped içerisine koyarak siğil bulunan bölgeye sarın.  Bu uygulamayı, siğiller kaybolana kadar birkaç kere tekrarlayın.

6. Öksürük şurubu yerine bal

Öksürükten kurtulmak için, yatmadan önce 30 dakika ara ile 2 çay kaşığı organik bal yiyin. Araştırma sonuçları balın öksürüğü iyileştirmek için şuruplardan daha etkili olduğunu göstermektedir. Bal öksürük semptomlarını gidermek için daha iyidir ve ayrıca daha iyi uyumanıza yardımcı olur.

7. Mantarı önleyen sirke ve sodyum

Soda ve sirke karışımı ayak mantarlarını iyileştirmek için gerçekten iyidir. Bununla birlikte, bu karışımı kullanırken

Ayakta yaralar, kesikler veya morluklar Varis Kalp-damar hastalığı Vücut ısısında artışa neden olan herhangi bir tıbbi durum.

Gibi problemleriniz varsa doktorunuza danışınız.

8. Aloe vera ve badem yağı ile çatlak giderme

Çatlaklar rahatsız edici bir güzellik problemidir. Bunlar deri veya cildin orta katında kırılma şeklinde olur. Bu üzücü sorundan kurtulmanın iyi bir yolu var. Biraz aloe vera jelini badem yağı ile eşit oranlarda karıştırın ve karışımı çatlak işaretlerine doğru ovun. Maddeyi 15 dakika streç ile sarın bırakın ve sonra çıkarın. Bu eylemleri günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.